Marcel Ciolacu a vorbit despre creșterea salariilor. Acesta este de părere că demnitarii trebuie să strângă „cureaua”

,
marcel-ciolacu-salarii

Marcel Ciolacu a vorbit despre salariile românilor

[Sursa foto: Facebook: Marcel Ciolacu]

Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, a spus că nu are nicio idee în ceea ce privește măsurile ce au fost pregătite de către Guvern pentru prețurile mai mari la țigări și la băuturile carbogazoase.


In articol:

Marcel Ciolacu a vorbit despre salariile demnitarilor care au crescut, în timp ce o parte dintre acestea va fi prorogată. Decizia a foat luată ieri, 7 iunie, în Parlament, împreună cu votul pe Legea 153 care prevede salarii mai mari pentru anumite categorii de bugetari.

„Este o corectură. Am chemat azi dimineață liderul de grup de la PNL și liderul de comisie. Toți parlamentarii sunt prinși pe listă. Dacă legea va trece, se va proroga termenul de aplicare pentru parlamentari. Altfel, legea ar fi fost neconstituțională.

Ea nu mai putea fi aplicată. Vorbim de Legea 153 pentru toată lumea. Azi, din coaliție, vom ieși cu o decizie că demnitarii nu trebuie să aibă salarii mai mari. E o lege pe care trebuie să o respectăm cu toții. Eu cred că noi, demnitarii, trebuie să facem un efort, să strângem cureaua. Restul sunt legi, se trece printr-o situație dificilă pentru toată lumea.

Citeste si: Planuri noi în rândul coaliției. PSD vrea să ceară „taxe de solidaritate” iar PNL vrea să ceară „taxe pe zahăr”

Vă repet, astăzi, în coaliţie, vom ieşi cu o decizie că nu se vor mări salariile pentru demnitari. În cazul în care legea va fi promulgată, se va da Ordonanţă de prorogare a acestui termen”, a spus Marcel Ciolacu.

marcel-ciolacu-salarii

Marcel Ciolacu a vorbit despre salariile românilor

[Sursa foto: Facebook: Marcel Ciolacu]

USR urmează să atace proiectul de lege

Marți, 7 iunie, USR și-a exprimat intenția de a ataca proiectul de lege la Curtea Constituțională. Proiectul de lege a fost adoptat de către Parlament și, prin intermediul lui, indemnizațiile tuturor demnitarilor (Președintele țării, Avocatul Poporului, membrii Guvernului și cei ai Legislatului, subprefecții, prefecții și nu numai) au fost majorate.

Citeste si: Salariul minim brut va crește cu cel puțin 650 de lei în următoarea perioadă. Măsura face parte dintr-un proiect privind reducerea inegalităților și a sărăciei

Deputatul Cristian Seidler, din partea USR, a spus în emisiunea ”Talk News” de la Profit New TV că, deși salariile demnitarilor erau înghețate prin legea salarizării, acestea, în prezent, au crescut începând cu 880 de lei și urcând până la 1.410 lei.

Marcel Ciolacu susține că nu are nicio idee despre TVA-ul mai mare la țigări și la băuturile carbogazoase.

„Le voi vedea și eu în ședința coaliției. Nu am știință despre aceste propuneri, dar sunt mai multe propuneri și cred că este corect să luăm o decizie în coaliție și pe urmă vom discuta. Vom discuta ulterior cu patronatele, cu sindicatele și apoi vom lua deciziile finale”, a spus acesta, conform romaniatv.net.

„Ca să ieșim din această logică, România nu este singulară în ceea ce se întâmplă acum în lume și, mai ales, în UE. Am văzut și în Germania, s-au mărit pensiile, nu a fost atât de mare discuția. Este normal să se mărească pensiile, pentru că nu putem lăsa pe cei cu veniturile mici și pe pensionari și nu este o pomană, este un drept al dânșilor, să ducă în spinare toată această perioadă complicată”, a mai spus Marcel Ciolacu.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Momentul în care armata rusă atacă cu rachete mall-ul din Kremenciuk, surprins de camere. Oamenii, nevoiţi să sară în lac VIDEO

Angajații de la privat ar putea primi mai mulți bani la salariu. Cum se întâmplă acest lucru

Vicepreședintele Comisiei Europene a descins la București: Jourova susține că a venit să pună la punct Curtea Constituțională | Interviu

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Marcel Ciolacu, declarația care i-a scandalizat pe români. Ce a putut să spună Președintele Camerei Deputaților

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies