Guvernul va compensa, pentru cel puțin trei luni, prețul benzinei și pe cel al motorinei. Anunțul este oficial

,
guvern-benzină-motorină-compensare-preț-combustibil

Guvernul a luat decizia de a compensa prețul la carburant pentru cel puțin trei luni

[Sursa foto: Istock]

Liderii Coaliției, după mai multe discuții, au ajuns, în cele din urmă, la un numitor comun în ceea ce privește prețurile pentru benzină și pentru motorină. Astăzi, 23 iunie, aceștia vor anunța compensarea parțială a prețurilor din benzinării.


In articol:

Liderii din Coaliție au căzut de acord, după mai multe discuții, în ceea ce privește prețul de la pompă pentru benzină și pentru motorină. Compensarea va avea loc pentru cel puțin trei luni, iar aceasta va fi anunțată astăzi, 23 iunie.

Sumele necesare compensării vor veni din surplusul încasărilor la bugetul ce este datorat creșterii prețurilor, anunță g4media.ro, iar compensarea nu va reprezenta suma procentuală, ci pe cea fixă.

Citeste si: PSD se oferă „să vină în sprijinul Ministerului Energiei” pentru a găsi o rezolvare în ceea ce privește prețul carburanților

Anunțul despre compensarea prețurilor la motorină și la benzină a fost făcut de către președintele PSD, Marcel Ciolacu, și de către premierul Nicolae Ciucă.

Guvernul a luat decizia de a compensa prețurile, momentan, doar pentru trei luni, întrucât situația este incertă și nimeni nu poate prognoza, pentru o perioadă îndelungată, cum vor evolua lucrurile, conform economie.hotnews.ro.

guvern-benzină-motorină-compensare-preț-combustibil

Guvernul a luat decizia de a compensa prețul la carburant pentru cel puțin trei luni

[Sursa foto: Istock]

Cum a luat Coaliția decizia de a compensa prețurile de la pompă?

Decizia a venit în urma creșterilor foarte mari care au loc la pompă. Cu toate acestea, România are al doilea cel mai mic preț la benzină și la motorină din Europa, potrivit sursei menționate anterior.

Guvernul a analizat scăderea taxelor ce au fost aplicate pe carburanți, dar măsura nu a avut rezultatele dorite, deoarece efectele benefice s-au resimțit pe termen scurt. Acest lucru ar însemna că TVA-ul se va pierde în cel mult o lună, iar prețurile vor începe să crească din nou.

Mai mult decât atât, s-a luat în calcul și renunțarea la acciză, dar nici această idee nu a fost una salvatoare, întrucât România, în ceea ce privește reglementările Uniunii Europene, este la limită.

Citeste si: Florin Cîțu nu este de acord cu plafonarea prețurilor la carburanți: „Ce companie ar mai aduce benzină în România să vândă la un preț mic?”

Miercuri, 22 iunie, Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a anunțat că Nicolae Ciucă a stat de vorbă cu Ministerele Energiei și ale Finanțelor, dar și cu cei de la conducerea ANAF și cea a Consiliului Concurenței în vederea găsirii unor soluții pentru a gestiona situația prețurilor de la pompă.

Social-democrații au atras atenția în ceea ce privește o greșeală fundamentală

„Precizăm, totodată că, așa cum a subliniat chiar purtătorul de cuvânt al PNL, intervenția Guvernului

Citeste si: Coaliția vrea plafonarea prețurilor la carburant. Câți lei ar putea costa un litru de benzină și un litru de motorină

în acest domeniu nu trebuie să se facă prin instrumente fiscale, întrucât acestea sunt dificil de implementat și nu garantează reducerea prețurilor la consumatorul final.

De altfel, se poate observa că soluțiile fiscale implementate în alte state europene, cum ar fi reducerea accizelor și a TVA în Germania, nu i-au determinat pe operatorii economici să scadă prețurile la pompă. Ar fi, deci, o greșeală fundamentală ca Guvernul României să opteze pentru soluții care au eșuat deja în altă parte”, a fost scris în comunicatul PSD.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Un celebru avion de luptă F-35 Lightning II al US Air Force a patrulat deasupra Dobrogei

PSD se oferă „să vină în sprijinul Ministerului Energiei” pentru a găsi o rezolvare în ceea ce privește prețul carburanților

Raluca Turcan face calcule despre pensiile speciale: Presupun o cheltuială de 109 milioane de lei pe lună, undeva la 1,3 miliarde de lei pe an, impactul nu e ma

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Nicolae Ciucă a făcut o vizită oficială în Emiratele Arabe Unite, pentru a vorbi despre aprovizionarea cu gaz și cu petrol

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies