PSD se oferă „să vină în sprijinul Ministerului Energiei” pentru a găsi o rezolvare în ceea ce privește prețul carburanților

,
psd-carburant-plafonare

PSD se oferă să ajute Ministerul Energiei pentru a rezolva problema prețurilor de la pompă

[Sursa foto: Unsplash]

Deoarece nu au fost obținute rezultatele dorite în timpul dorit, PSD susține că este de acord ca experții săi să se alăture Ministerului Energiei, pentru a găsi cele mai bune rezolvări în ceea ce privește prețurile de la pompă.


In articol:

PSD a transmis, prin intermediul unui comunicat, că a găsit o modalitate prin care prețurile de la pompă să fie reduse, în condițiile în care acestea se apropie vertiginos de 10 lei pe litru.

Cei din PSD susțin că atât benzina, cât și motorina pot fi mai accesibile din punct de vedere financiar „prin plafonare, respectiv, introducerea unui preț maximal sau limitarea adaosului pe lanțul comercial”.

„Acest lucru nu a exclus colaborarea între toate partidele din Coaliție pentru identificarea soluției potrivite.

Ministerul Finanțelor a pus la dispoziția Ministerului Energiei toate datele necesare pentru o reglementare justă în acest domeniu, iar experții PSD sunt pregătiți să vină în sprijinul Ministerul Energiei pentru elaborarea actului normativ.

Precizăm totodată că, așa cum a subliniat chiar purtătorul de cuvânt al PNL, intervenția Guvernului în acest domeniu nu trebuie să se facă prin instrumente fiscale întrucât acestea sunt dificil de implementat și nu garantează reducerea prețurilor la consumatorul final.

Citeste si: Marcel Ciolacu vrea ca angajații cu salarii mici să beneficieze de mai mulți bani, considerând că este „datoria statului” să ajute

De altfel, se poate observa că soluțiile fiscale implementate în alte state europene, cum ar fi reducerea accizelor și a TVA în Germania, nu i-au determinat pe operatorii economici să scadă prețurile la pompă. Ar fi deci o greșeală fundamentală ca Guvernul României să opteze pentru soluții care au eșuat deja în altă parte.

Din punct de vedere procedural însă, la fel cum s-a întâmplat și în cazul plafonării prețurilor la energie electrică și gaze naturale, proiectul de act normativ trebuie inițiat de Ministerul Energiei, care răspunde în mod direct de monitorizarea pieței și a stocurilor de carburanți”, se arată în comunicatul PSD, relatează Romaniatv.net.

 psd-carburant-plafonare

PSD se oferă să ajute Ministerul Energiei pentru a rezolva problema prețurilor de la pompă

[Sursa foto: Unsplash]

PNL nu este de acord cu plafonarea prețurilor la carburant

PNL nu vede cu ochi buni dorința de plafonare a prețurilor. Florin Cîțu susține că acest lucru nu ar mai atrage nicio firmă în a vinde benzină în țara noastră.

„Ce companie ar mai aduce benzină și motorină în România să vândă la un preț MULT mai mic decât cel determinat de piață, dacă poată să vândă mult mai scump în alte țări din UE?

Întrebare pentru PSD:

PSD dorește plafonarea prețului la combustibil în jur de 6 lei pe litru. Așa am auzit. Eu nu particip la discuțiile din coaliție din data de 3 aprilie 2022.

Citeste si: Preț benzină și motorină miercuri, 22 iunie 2022: Cât costă litrul de carburant azi

În acest moment, România are cam cel mai mic preț la combustibil din UE. Doar în Bulgaria este mai ieftin. Până și în Ungaria, unde prețul este plafonat, de multe ori, combustibilul este mai scump.

Întrebarea:

Ce companie ar mai aduce benzină și motorină în România să vândă la un preț MULT mai mic decât cel determinat de piață dacă poată să vândă mult mai scump în alte țări din UE?

Această întrebare este valabilă și pentru  « geniala »  soluție a PSD care reduce din pix marja de profit a unei companii. Capitalul circulă liber în UE și va merge acolo unde are cel mai mare randament.  O să stea PSD la coadă pentru milioanele de români care nu vor mai găsi benzină și motorină, pentru că o sa fie penurie?”, a fost reacția lui Florin Cîțu, relatează romaniatv.net.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Momentul în care armata rusă atacă cu rachete mall-ul din Kremenciuk, surprins de camere. Oamenii, nevoiţi să sară în lac VIDEO

Coaliția vrea plafonarea prețurilor la carburant. Câți lei ar putea costa un litru de benzină și un litru de motorină

Vești uriașe pentru sute de români! Se dau noi sume de bani de la Guvern

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Revoltat din cauza prețurilor la combustibil, Nicolae Ciucă cere ca acestea să fie verificate

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies