Marcel Ciolacu vrea ca angajații cu salarii mici să beneficieze de mai mulți bani, considerând că este „datoria statului” să ajute

,
marcel-ciolacu-salarii-pensii-impozit

Marcel Ciolacu vrea bani mai mulți pentru salariații cu venituri mici

[Sursa foto: Facebook: Ion Marcel Ciolacu]

Marcel Ciolacu vrea modernizări importante în ceea ce privește sistemul fiscal, pentru ca pensiile speciale și cei care au venituri mai mari decât ale lui Klaus Iohannis să fie impozitați mai mult, iar persoanele care sunt angajate pe un salariu mai mic să primească ajutor de la stat.


In articol:

Marcel Ciolacu vrea noi schimbări în ceea ce privește economia țării. Președintele PSD vrea o impozitare mai puternică în ceea ce privește salariații cu venituri mai mari decât ale lui Klaus Iohannis, dar și a celor care primesc pensii speciale.

Mai mult decât atât, acesta consideră că statul trebuie să ajute financiar persoanele care primesc un salariu mic, pentru ca situația economică să fie echilibrată.

Ce a spus Marcel Ciolacu?

„Actualul sistem fiscal, în care suferă preponderent salariații cu venituri mici, iar cei care câștigă mult se îmbogățesc și mai tare – chiar pe timp de criză! – trebuie modernizat. Acum, înainte de a provoca falii sociale grave!

Citeste si: Femeile vor ieși mai târziu la pensie. Vârsta de pensionare a acestora va tot continua să crească

De aceea, am propus deduceri pentru angajații cu salariul minim, dar și impozitarea pensiilor speciale, a veniturilor supradimensionate din sectorul bugetar, precum și taxarea corectă a proprietăților de lux și a marilor averi.

marcel-ciolacu-salarii-pensii-impozit

Marcel Ciolacu vrea bani mai mulți pentru salariații cu venituri mici

[Sursa foto: Facebook: Ion Marcel Ciolacu]

Este datoria statului ca, în asemenea momente, în care dezechilibrele economice sunt severe, să intervină pentru a echilibra situația. Asta se întâmplă deja, în această perioadă, și în țări puternice, precum Germania, Franța sau Spania. Avem o răspundere pentru milioane de români care trebuie protejați în fața creșterii prețurilor și pentru sute de mii de companii mici și mijlocii. Sunt firme românești care răzbesc greu de la o lună la alta, de aceea vrem să găsim justa măsură pentru ca, pentru o perioadă limitată, cei puternici să îi ajute și pe cei mai slabi să reziste acestor șocuri!”, a fost mesajul transmis de Marcel Ciolacu prin intermediul contului său de Facebook.

Citeste si: Guvernul a aprobat pensii cu aproximativ 1.000 de lei mai mari. Când vor intra românii în posesia lor

Marcel Ciolacu susține că PSD  fost soluția salvatoare în situațiile de criză ale României

„Cred că este momentul ca liderii politici să finalizeze propunerile cu care să începem #dialogul cu partenerii sociali și cu mediul de afaceri. Știu că mediul privat este motorul economic  al oricărei țări, dar, mai presus de orice, cred cu tărie că avem datoria de a găsi soluțiile care să ofere României #echitate și #solidaritate socială.

În momentele grele din istoria ultimilor ani, PSD a fost partidul care a schimbat în bine soarta țării. Aderarea la NATO și UE sau scoaterea țării din criza din 2009-2011 sunt realizări ale guvernelor social-democrate. Pe care nu le poate contesta nimeni! Și sunt convins că, și acum, în aceste momente de cumpănă, tot PSD va fi principala forță care va asigura României o #creștere economică. O creștere din care să profite majoritatea cetățenilor săi, nu doar cei privilegiați!”, a încheiat Marcel Ciolacu, relatează romaniatv.net.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Misterele celor mai spectaculoase peşteri din munţii Hunedoarei. Unde s-ar fi aflat comoara lui Decebal

Salariul minim brut va crește cu cel puțin 650 de lei în următoarea perioadă. Măsura face parte dintr-un proiect privind reducerea inegalităților și a sărăciei

Vicepremierul Sorin Grindeanu anunță că încep activităţile pe primul lot al autostrăzii care va asigura legătura dintre Muntenia şi Moldova

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Klaus Iohannis anunță pensii mai mari pentru români, adaptate situației economice actuale

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies