Guvernul a aprobat pensii cu aproximativ 1.000 de lei mai mari. Când vor intra românii în posesia lor

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 20 iun 2022, 12:07

Marius Budăi a anunțat o creștere a pensiilor cu 700 de lei

Sursa: Istock

În ședința de joi, 16 iunie, prin intermediul unei OUG, Guvernul a decis acordarea sumei de 700 de lei pentru pensionarii din sistemul public ce primesc mai puțin de 2.000 de pe lună. Banii vor intra pe carduri și vor fi acordați o singură dată, luna următoare.

Joi, 16 iunie, prin intermediul unei OUG adoptate de căte Guvern, s-a decis ca pensionarii care primesc mai puțin de 2.000

de lei pe lună să beneficieze de 700 de lei în plus, în luna iulie, o singură dată.

Pe lângă cei peste 300.000 de pensionari care primesc, începând de astăzi, 20 iunie, 250 de lei în plus la pensie, din luna iulie, încă 1,3 milioane de oameni, cu pensii mai mici de 2.000 de lei, vor primi încă 700 de lei.

În cadrul unei emisiuni difuzate la România TV, Marius Budăi, ministrul Muncii, a declarat că, în lune iulie, mai mult de 3,2 milioane de pensionari urmează să primească încă 700 de lei.

Inițial, se stabilise ca doar persoanele cu pensii sub 1.600 de lei să beneficieze de această sumă.

Citeste si: Anunț de ultim moment venit de la Guvern! Cine va beneficia de tichetele sociale în valoare de 250 de lei. Vor fi acordate începând cu 20 iunie

Ce a spus Marius Budăi despre decizia plafonului de pensii?

„La începutul anului, am avut un plafon de 1.600 pentru primul pachet social care a reprezentat, atunci, pensia medie în România. Am venit ulterior cu o analiză pe care am creat-o şi, din cauza evoluţiei preţurilor şi din cauza a ceea ce s-a întâmplat, accentuându-se pe unele locuri criza preţurilor din cauza războiului din Ucraina, să implementăm al doilea pachet social cu acele carduri şi acele vouchere electronice, pentru a sprijini populaţia până la sfârşit de an şi am considerat atunci o categorie vulnerabilă pensia care se încadrează în jurul pensiei medii.

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta

Acum, considerăm că evoluţia preţurilor, fiind cea pe care o ştim cu toţii, trebuie să depăşim un pic pensia medie. Şi, dintr-o analiză a noastră, 3,2 milioane de pensionari, 3,2 milioane de seniori ai României vor beneficia de această nouă măsură”, a spus Marius Budăi, potrivit romaniatv.net.

Marcel Ciolacu a vorbit despre creșterea pensiilor

Marcel Ciolacu a anunțat, la începutul acestei luni, că decizia ca pensiile românilor să crească este una normală, luând în calcul valul de scumpiri care a îngreunat viața românilor în ultimele luni.

Vacanță februarie 2023 pe județe: Cât timp vor sta elevii acasă și în ce perioadă? Primele școli care intră în așa-numita vacanță mobilă

Citeste si: Vești mari pentru milioane de români! Iată în ce județe ajung prima dată voucherele de 250 de lei. Anunțul a venit de la Marcel Boloș

„Ca să ieșim din această logică, România nu este singulară în ceea ce se întâmplă acum în lume și, mai ales, în UE. Am văzut și în Germania, s-au mărit pensiile, nu a fost atât de mare discuția. Este normal să se mărească pensiile, pentru că nu putem lăsa pe cei cu veniturile mici și pe pensionari, și nu este o pomană, este un drept al dânșilor, să ducă în spinare toată această perioadă complicată.

Știm foarte bine că suntem la al treilea pachet de măsuri economice luat la mai puțin de șase luni de zile. Am văzut și efectele acestor pachete atât sociale cât și economice, am avut cea mai mare creștere, pe primul trimestru, din UE”, a spus Marcel Ciolacu.

 


Singuri pe marginea prăpastiei otrăvite! Localnicii satului blestemat din Munții Apuseni au fost obligați să își lase în urmă casele și să se mute tot mai sus! Iată povestea tulburătoare a soților Dumitraș!

Echipa emisiunii Asta-i România a ajuns în Munții Apuseni, în locul în care odată se afla satul Geamăna, care a fost înghit de apa otrăvită, provenită de la cariera de cupru.

Cookies