Vești mari pentru milioane de români! Iată în ce județe ajung prima dată voucherele de 250 de lei. Anunțul a venit de la Marcel Boloș

Author: Lavinia Medrea

Vești mari pentru milioane de români! Iată în ce județe ajung prima dată voucherele de 250 de lei. Anunțul a venit de la Marcel Boloș

Sursa: PixaBay

Românii care au venituri mici ar putea primi tichete de la Guvern pe o perioadă de cinci ani. Anunțul a fost făcut de Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, care a declarat că Guvernul discută cu reprezentanții Comisiei Europene pentru a da tichetele până în anul 2027.

Primul lot de 35.000 de carduri electronice va fi trimis către beneficiarii din județele Ilfov, Brăila, Buzău, Olt și Galați. Tichetele sociale valorează 250 de lei/voucher și sunt acordate românilor cu venituri mici prin programul guvernamental „Sprijin pentru România”, potrivit România TV.

Voucherele sociale au început să fie distribuite în cinci județe din România

Cardurile vor fi distribuite în patru etape, din două în două luni, până la sfârșitul anului 2022. Următorul lot va avea 300.000 de carduri, care vor fi distribuite de angajații poștei săptămâna viitoare. Aproape 55.000 dintre ele vor fi trimise către beneficiarii din București.

„Astăzi, Poşta Română îşi pune la dispoziţia oamenilor, aşa cum o face în fiecare zi, cel mai de preţ capital pe care îl are, poştaşii.

Colegii mei au început, de la prima oră a dimineţii, să distribuie rapid loturile de carduri pentru voucherele valorice.

Citeste si: Până când vor primi românii tichete sociale și cât timp sunt valabile sumele pe card. Iată ce le este interzis celor care vor primi tichete sociale în următoarea perioadă

Vreau să asigur populaţia că nu trebuie să existe nicio îndoială că vom reuşi să ducem această misiune la capăt cu succes, eficient, exact în timpul asumat în acest proiect.

Spun asta pentru că am mare încredere în angajaţii din operaţionalul companiei, care nu sunt la prima experienţă de acest gen.

Să nu uităm că Poşta Română are capacitatea logistică necesară, fiind singura companie care are expertiza de a livra orice trimitere, chiar şi în cel mai îndepărtat colţ al ţării”, a precizat Valentin Ştefan, directorul general al Poştei Române.

Mecanismul de distribuire are trei etape, după cum urmează:  

  • emiterea cardurilor de către unitățile desemnate (imprimarea datelor beneficiarilor și inserarea CIP-ului);
  • împlicuire și distribuirea prin intermediul CN Poșta Română;
  • încărcarea valorică a cardurilor.

Pentru a-i ajuta pe beneficiar, MIPE oferă răspunsuri la întrebările cele mai frecvente legate de voucherele sociale:

  • Cât timp va fi oferit acest sprijin?

Voucherele se oferă o dată la două luni, până la finalul anului.

Citeste si: Vouchere de 50 de euro de la 1 iunie 2022. Unde vor putea fi folosite voucherele de 50 de euro și ce produse vor putea cumpăra românii

  • Trebuie să depun vreo cerere pentru a primi cardul?

Nu. Dacă vă numărați printre persoanele eligibile, așa cum sunt stabilite de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS), cardul va fi livrat către dumneavoastră de către angajații Poștei Române, fără să fie nevoie să demarați dumneavoastră vreo procedură în acest sens.

Pensii de 41.000 de lei în România! Cine beneficiază de sumele uriaşe în fiecare lună

În cazul în care îndepliniți criteriile pentru a fi printre beneficiarii eligibili, dar până la finalul perioadei în care se alocă tranșa I nu veți intra în posesia cardului, vă rugăm să vă adresați celui mai apropiat oficiu poștal, de unde veți primi îndrumări.

Toate întrebările și răspunsurile pot fi consultate AICI.

 

 


Cristina și Radu au parte de primele tensiuni, în Casa iubirii! Ce anume a supărat-o pe tânăra concurentă! Iată ce decizie au luat cei doi în privința relației lor! „M-a deranjat în camera roșie un gest pe care l-ai făcut!”

Primele momente tensionate pentru Cristina și Radu! Tânăra a mărturisit ce anume a deranjat-o la comportamentul partenerului ei. Iată ce se va întâmpla cu idila lor în Casa iubirii!

Cookies