Vouchere de 50 de euro de la 1 iunie 2022. Unde vor putea fi folosite voucherele de 50 de euro și ce produse vor putea cumpăra românii

,
vouchere 50 de euro

Voucherele de 50 de euro se acordă de la 1 iunie 2022

[Sursa foto: unsplash]

De la 1 iunie 2022, românii din categoriile vulnerabile vor primi vouchere în valoare de 50 de euro prin programul Sprijin pentru România. Iată unde vor putea fi folosite aceste vouchere de 50 de euro, dar și ce produse vor putea fi cumpărate cu ajutorul lor.


In articol:

În cadrul Programului Sprijin pentru România, coaliția de guvernare a decis acordarea unor vouchere în valoare de 50 de euro pentru anumite categorii de persoane.

Măsura va intra în vigoare de la 1 iunie 2022 și de ea ar putea beneficia peste 3 milioane de români. Unde vor putea folosi românii voucherele de 50 de euro și cum vor face acest lucru?

Vouchere de 50 de euro pentru români. Unde vor putea fi folosite? 

Voucherele în valoare de 50 de € vor fi acordate, începând cu luna iunie, la fiecare 2 luni pentru următoarele categorii de persoane:

  • familii cu cel puțin doi copii sau monoparentale, cu venit mai mic de 600 de lei/lună;
  • pensionari cu venit mai mic de 1.500 de lei/lună;
  • persoanele cu venit minim garantat;
  • persoanele cu dizabilități.

Aceste persoane sunt considerate ca făcând parte din categoriile vulnerabile care au nevoie de sprijin din partea autorităților pentru a face față scumpirilor din ultima perioadă.

Mai bine de 3 milioane de români care au venituri mici vor primi astfel de vouchere de la 1 iunie. Acestea vor ajunge la persoanele din categoriile menționate anterior sub forma unor carduri speciale, ceea ce înseamnă că voucherele de 50 de euro vor putea fi folosite doar în magazinele care acceptă plata cu cardul. Practic, magazinele trebuie să fie dotate cu POS pentru a putea accepta voucherele de 50 de euro.

Autoritățile spun că în cazul persoanelor care nu pot ajunge la magazine care acceptă plata cu cardul, alimentele ar putea fi livrate la ușa clienților de către companiile care pot oferi acest serviciu și care au POS. Prin această măsură vor putea folosi voucherele de 50 de euro inclusiv persoanele din zonele rurale, acolo unde nu toate magazinele sunt dotate cu sistem de plata POS. 

„Se vor deplasa fie societăţile, fie se va organiza aşa încât persoanele să beneficieze de produsele alimentare pe care le vom pune la dispoziţie.”, a precizat Marius Budăi, ministrul Muncii.

vouchere de la stat

Românii nu vor putea cumpăra țigări și alcool cu voucherele de 50 de euro

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Guvernul a decis noi ajutoare pentru cei cu venituri mici. Cine va primi tichete sociale și ce valoare vor avea acestea! Când încep să se acorde

Ce alimente pot fi cumpărate cu voucherele în valoare de 50 de euro? 

Voucherele de 50 de euro pe care le vor primi persoanele cu venituri mici vor putea fi folosite pentru a cumpăra alimente, în special pe cele de bază. 

Practic, cu ajutorul acestor vouchere, românii cu venituri mici își vor putea cumpăra pâine, cartofi, orez, ulei, carne, făină, mălai, ouă, lapte, brânză, legume, fructe sau orice alte produse alimentare care le sunt necesare.

Voucherele de 50 de euro nu vor putea fi folosite pentru a cumpăra tutun sau produse alcoolice.

Chiar dacă distribuirea voucherelor de 50 de euro, emise pe card, va începe de la 1 iunie, autoritățile au menționat că aceste carduri ar putea ajunge cu o ușoară întârziere la beneficiari, având în vedere că este vorba despre aproximativ 3 milioane de carduri.

„Aici trebuie să avem în vedere că este un număr de 3 milioane de carduri – distribuire care va începe cu data de 1 iunie, așa cum s-a promis, și va dura poate o perioadă de timp până când aceste carduri vor ajunge la beneficiarul final, pentru că, pe de o parte, discutăm de emiterea lor, pe de altă parte discutăm de distribuirea lor în teritoriu”, a spus Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene.

Citeste si: Vouchere de 250 de lei pentru persoanele vulnerabile. Acești români vor primi banii pe loc

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Data la care românii vor primi voucherele de 50 de euro. Modul în care poți să intri in posesia banilor și ce poți să cumperi cu ei

Lege semnată de Putin: Rușii mobilizați pentru războiul din Ucraina pot cere scutirea de la plata creditelor

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Vouchere de 30 de euro pe lună pentru elevi prin programul Sprijin pentru România. Ce elevi pot intra în posesia sumei de bani

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies