Vești bune pentru pensionari! Ministrul Muncii a făcut anunțul. Se întâmplă în luna iulie: „Este vorba de cei cu venituri până la 2.000 de lei”

,
Pensii

Vești bune pentru pensionari! Ministrul Muncii a făcut anunțul. Se întâmplă în luna iulie: „Este vorba de cei cu venituri până la 2.000 de lei”

[Sursa foto: Facebook Marius Budăi]

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat că 3,2 milioane de pensionari vor beneficia de un ajutor de 700 de lei în luna iulie. Este vorba de cei care au pensii de până în 2.000 de lei.


In articol:

Marius Budăi a vorbit, într-o emisiune televizată, despre veniturile pensionarilor și ce se va întâmpla cu ele de la 1 iulie 2022. Persoanele care au pensii sub 2.000 de lei vor beneficia de un ajutor de 700 de lei, potrivit România TV.

Persoanele cu pensii sub 2.000 de lei vor primi un ajutor de 700 de lei de la 1 iulie 2022

Pensii

Persoanele cu pensii sub 2.000 de lei vor primi un ajutor de 700 de lei de la 1 iulie 2022

[Sursa foto: Facebook Marius Budăi]

„O dată cu primirea pensiei, când seniorii vor primi pensiile, vor primi si suma de 700 de lei. Este vorba doar de cei cu venituri pana la 2000 de lei”, a declarat ministrul Muncii. Acesta a mai precizat că se iau în calcul și unele indemnizații speciale sau veniturile din chirii, dar nu și indemnizația de handicap.

Ordonanța care decide că se oferă 700 de lei în plus la pensia din iulie „a ieșit joi seara din Ministerul Muncii” și este pe cale să fie avizată de alte ministere. „Banii vor ajunge la cetățenii României o dată cu pensia din luna iulie, dar mai sunt niște pași tehnici de făcut”, a declarat Marius Budăi.

Citeste si: Marcel Ciolacu, declarația care i-a scandalizat pe români. Ce a putut să spună Președintele Camerei Deputaților

„Nu așteptăm ca furnizorii de carduri să tipărească și să imprime toate cardurile.

Pe măsură ce avem loturi de carduri gata imprimate, prin Poșta Română le vom livra, de la începutul lunii iunie, către populație. Putem lua și situația ipotetică în care, dacă până la sfârșitul lunii iunie vor fi persoane care nu vor primi carduri și le vor primi pe 1 sau pe 2 iulie, asta nu înseamnă că suma aferentă lunii iunie va fi pierdută. Din contră, dacă pe 1 sau 2 iulie va primi cardul, imediat, a doua zi se va alimenta cardul cu suma aferentă lunii iunie”, a spus Marius Budăi, despre tichetele sociale de 250 de lei.

Proiectul guvernamental  prin care se oferă un ajutor financiar de 700 de lei prevede următoarele:

Art. 1 – (1) În luna iulie a anului 2022 se acordă un ajutor financiar în cuantum de 700 de lei pensionarilor sistemului public de pensii, pensionarilor din sistemul pensiilor militare de stat și beneficiarilor de drepturi prevăzute de legi cu caracter special plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale ale căror venituri lunare sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei.

(2) Prin sintagma venituri lunare, prevăzută la alin. (1) se înțelege:

a) venituri lunare din pensii acordate în sistemul public de pensii, plătite în luna iulie 2022;

b) venituri lunare din pensii acordate în sistemele neintegrate sistemului public de pensii, plătite în luna iulie 2022;

Citeste si: Vești bune pentru români! Guvernul oferă 700 de lei și amânarea ratelor dacă îndeplinesc aceste condiții

c) venituri lunare din drepturi acordate în baza unor legi cu caracter special, plătite în luna iulie 2022, prin casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale;

d) venituri lunare din indemnizația socială pentru pensionari acordată în baza Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 6/2009 privind instituirea indemnizației sociale pentru pensionari, aprobată prin Legea nr. 196/2009, cu modificările și completările ulterioare;

e) venituri lunare din salarii şi asimilate salariilor, definite conform art. 76 din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, raportate în „Declarația privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate” al cărei termen de depunere, conform art. 147 alin. (1) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare este luna anterioară celei în care se efectuează calculul drepturilor aferente lunii în care se plătește ajutorul financiar. (3)

Ajutorul financiar prevăzut la alin.(1) se acordă în situația în care veniturile lunare prevăzute la alin. (2), însumate, sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei.

Art. 2 – Ajutorul financiar prevăzut la art. 1 alin. (1) se plătește, din oficiu, în luna iulie 2022, odată cu plata drepturilor aferente acestei luni, prin casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale și se suportă din bugetul de stat, prin bugetele Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informații.

Art. 3 – (1) În cazul pensionarilor care beneficiază de pensie de urmaș, ajutorul financiar prevăzut la art. (1) alin. (1) se acordă fiecărui urmaș în parte. (2) Ajutorul financiar se acordă în cuantumul integral prevăzut la art. (1) alin. (1), chiar dacă veniturile plătite în luna iulie sunt aferente unei fracțiuni de lună. (3) În cazul pensionarilor care, în luna iulie 2022, încasează diferențe de drepturi bănești, cuvenite și neîncasate, aferente unor perioade anterioare lunii iulie, la determinarea plafonului prevăzut la art.1 alin(1) nu se iau în considerare aceste drepturi.

Art. 4 – (1) Ajutorul financiar prevăzut de prezenta Ordonanță de Urgență se acordă pensionarilor și beneficiarilor de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, aflați în evidența caselor teritoriale de pensii/caselor de pensii sectoriale, care au domiciliul în România. (2) Persoanele care au locul de ședere obișnuită în străinătate nu beneficiază de ajutorul financiar prevăzut la art. (1), relatează România TV.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Marcel Ciolacu face anunțul mult așteptat despre pensii. Milioanele de pensionari trebuie să știe acest lucru

China dă o mare lovitură: Xi Jinping anunță că au intrat în cursă directă cu SUA

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Ce se întâmplă cu fondurile de pensii? Lovitură totală pentru români

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies