Marcel Ciolacu face anunțul mult așteptat despre pensii. Milioanele de pensionari trebuie să știe acest lucru

,
marcel-ciolacu-pensii

Marcel Ciolacu face anunțul mult așteptat despre pensii. Milioanele de pensionari trebuie să știe acest lucru

[Sursa foto: Facebook]

Inflația se face resimțită în întreaga lume, iar România este una dintre țările în care prețurile au crescut cel mai mult. Cum salariile și pensiile erau criticate și înainte, fiind foate mici pentru a acoperi toate nevoile, în perioada actuală, acestea au devenit de-a dreptul insuficiente.


In articol:

Nesiguranța românilor în ceea ce privește situația lor economică este din ce în ce mai accentuată. Din cauza prețurilor care cresc de la o lună la alta, românii devin din ce în ce mai temători cu privire la viitor.

Dintre aceștia, cei mai afectați sunt pensionarii.

Cu toate acestea, Marcel Ciolacu anunță că lucrurile vor avea parte de o îmbunătățire, deorece pensiile vor crește începând chiar cu prima zi a anului viitor, cel puțin cu rata inflației.

„Avem o lege. Avem o lege în vigoare. (…) Pensiile vor creşte cel puţin cu indicele de inflaţie, categoric că vor fi modificate”, a spus Marcel Ciolacu la Prima Tv, conform Romaniatv.net.

Citeste si: Vești bune pentru milioane de pensionari! Începând de la 1 iulie, vor primi un ajutor financiar. De ce sumă se vor bucura acești români

Marcel Ciolacu susține că deciziile luate au fost „unele corecte”

Marcel Ciolacu, Președintele PSD, a declarat că deciziile pe care Guvernul le-a luat în ceea ce privește pachetele sociale „au fost unele corecte”, iar acest lucru se poate vedea și în creșterea economică.

Cu toate acestea, Ciolacu a adăugat că mai este nevoie de timp până în momentul în care creșterea economică se va resimți la nivel național.

marcel-ciolacu-pensii

Marcel Ciolacu face anunțul mult așteptat despre pensii. Milioanele de pensionari trebuie să știe acest lucru

[Sursa foto: Facebook]

„Mai e mult de făcut ca această creştere să se vadă şi în buzunarele românilor. Va fi o bătălie continuă nu an de an, lună de lună, pentru a face faţă acestor crize. Sunt foarte preocupat ce se întâmplă în zona euro. Cel mai important partener al României este Germania. Dacă în Germania se porneşte o recesiune, atunci şi noi vom intra în efectul recesiunii din Germania”, a mai spus preşedintele PSD.

Violeta Alexandru, fostul ministru al Muncii, susține că majorarea pensiilor minime nu este o idee bună

Violeta Alexandru, fostul ministru al Muncii, susține că, dacă pensiile minime vor fi mărite, acestea îi vor încuraja pe oameni să nu mai muncească.

Citeste si: Este oficial: Salariile bugetarilor cresc începând cu 1 iulie 2022. Decizia a fost anunțată de premierul Nicolae Ciucă

„Va creşte sau nu punctul de pensii? Vor crește sau nu pensiile pe contributivitate? Guvernul trebuie să răspundă tuturor celor care, în acest moment, nu-şi mai pot acoperi cheltuielile necesare. Aceștia sunt toți pensionarii, nu doar cei care au pensia minimă.

Eu nu sunt pentru creşterea pensiei minime, eu sunt pentru acordarea de servicii de sprijin pentru categoriile care au nevoie de acest sprijin. A face o creștere în bani pentru dânșii, înseamnă o jignire pentru cei care au un stagiu de contribuție mult mai mare. Înseamnă că statul, PSD, dă un semnal că ești un fraier, dacă muncești azi în România.

Muncești și ajungi să ai un venit mai mic decât cel care a muncit mult mai puțin. Nu poți să ajungi să ai, la sfârșitul lunii, mai multe venituri decât cineva care a muncit mai mult. Este un semnal care va descuraja munca”, a declarat Violeta Alexandru la România Tv.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Ce se întâmplă cu fondurile de pensii? Lovitură totală pentru români

Pe măsură ce criza energetică se adâncește, europenii riscă să rămână fără medicamente generice ieftine. Avertismentul producătorilor

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Categoria de angajați care iau salarii mai mari din 1 iunie. Salariile cresc cu până la 3.000 de lei

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies