Ce se întâmplă cu voucherele de vacanţă emise în 2019 și 2020. Anunț important pentru toți românii care au primit astfel de vouchere

,
valabilitate vouchere de vacanta 2019 2020

Autoritățile au decis prelungirea valabilității voucherelor de vacanță emise în 2019 și 2020 

[Sursa foto: PixaBay]

Românii care au vouchere de vacanță emise în perioada 2019-2020 trebuie să știe că se apropie termenul limită până când pot fi folosite acestea. Iată până când sunt valabile voucherele de vacanță acordate în 2019 și 2020.

Autoritățile au decis prelungirea valabilității voucherelor de vacanță acordate în 2019 și 2020, indiferent de suport.

Care este data până la care aceste vouchere pot fi folosite de români și până când vor mai primi bugetarii vouchere de vacanță?

Valabilitate vouchere de vacanță 2019-2020. Până când mai pot fi folosite aceste vouchere? 

Toți cei care au primit vouchere de vacanță în perioada 2019-2020 și nu au reușit să le folosească din cauza pandemiei de coronavirus și a restricțiilor impuse de autorități trebuie să știe că mai pot pleca în vacanță cu aceste vouchere doar până la finalul lunii iunie 2022. 

Prin intermediul unei Ordonanțe de urgență care a fost emisă la finalul anului 2021, autoritățile au decis prelungirea valabilității voucherelor de vacanță emise în 2019 și 2020. Inițial s-a dorit ca valabilitatea acestor vouchere să fie prelungită până la finalul lui 2022, însă ulterior, autoritățile au revenit asupra acestui lucru și au decis ca aceste vouchere din anii trecuți să fie valabile doar până la finalul lunii iunie 2022. 

„Perioada de valabilitate a voucherelor de vacanță emise în perioada 1 ianuarie 2019-31 decembrie 2020, indiferent de suport, se prelungește până la data de 30 iunie 2022”, arată OUG 131/2021.

Decizia de a prelungi perioada de valabilitate a voucherelor de vacanță emise în perioada 1 ianuarie 2019-31 decembrie 2020 a fost luată atât pentru a le permite românilor să poată beneficia în continuare de aceste vouchere în contextul în care ele nu au putut fi folosite din cauza pandemiei de coronavirus, dar și pentru a sprijini sectorul turistic din România, acesta fiind foarte afectat pe perioada pandemiei.

vouchere vacanta 2019 2020

Voucherele de vacanță emise în 2019-2020 pot fi folosite până la finalul lunii iunie 2022 

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Este oficial: Femeile însărcinate primesc bani de la primărie în 2022!  Despre ce sumă e vorba și cum pot viitoarele mame să intre în posesia ei

Până când vor mai primi românii vouchere de vacanță? 

Potrivit informațiilor oficiale, românii se vor bucura de vouchere de vacanță și în anii următori. Legea prevede ca aceste vouchere să fie acordate până în anul 2026. 

În Ordonanța de urgență este menționat faptul că, din 2022, voucherele de vacanță vor fi emise doar pe suport electronic.

„Voucherele de vacanță aferente anilor 2022-2026 se emit doar pe suport electronic.”, prevede Ordonanța de urgență.

Aceste vouchere de vacanță au o valoare de 1.450 lei și au fost gândite pentru a-i determina pe salariații români din cadrul instituțiilor publice să își petreacă concediile în țară. Această măsură este de mare ajutor și pentru sectorul turistic din România, având în vedere că mulți români preferă destinații din țară, tocmai pentru a putea folosi aceste vouchere. Astfel, sectorul turistic din România își poate recupera mare parte din pierderile suferite în perioada pandemiei de coronavirus din cauza suspendării sau restrângerii activității.

Citeste si: Tichete sociale 2022. Familiile care ar putea primi mai multe tichete pentru alimente de bază și mese calde până la finalul anului

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Guvernul a decis noi ajutoare pentru cei cu venituri mici. Cine va primi tichete sociale și ce valoare vor avea acestea! Când încep să se acorde

Americanii s-au înșelat grav în privința `operatiunii militare speciale ruse` din Ucraina

Guvernul a decis noi ajutoare pentru cei cu venituri mici. Cine va primi tichete sociale și ce valoare vor avea acestea! Când încep să se acorde

Atenție, se schimbă legea! Elevii olimpici din școlile particulare vor primi burse de performanță, la fel ca cei din școlile de stat

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies