Este oficial: Femeile însărcinate primesc bani de la primărie în 2022!  Despre ce sumă e vorba și cum pot viitoarele mame să intre în posesia ei

,
Femeile însărcinate primesc vouchere MATERNA 2022

Femeile însărcinate primesc vouchere MATERNA 2022

[Sursa foto: pixabay]

Femeile însărcinate primesc bani de la primărie și în anul 2022. Este vorba despre banii acordați prin programul Vouchere MATERNA 2022. Află despre ce sumă este vorba și cum pot viitoarele mame să intre în posesia ei.


In articol:

Programul financiar de sprijin al femeilor însărcinate va continua pe toată durata anului 2022.

Află totul despre VOUCHERE MATERNA 2022! Despre ce sumă e vorba și cum pot viitoarele mame să intre în posesia ei. 

Citeste si: Este oficial: Românii primesc bani de la stat în perioada 20 -24 iunie 2022. Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp de ministrul Marcel Boloș  

Programul financiar de sprijin al femeilor însărcinate- VOUCHERE MATERNA-  continuă și în anul 2022. 

Direcția Generală de Asistență Socială plătește următoarele vouchere, stimulente și ajutoare sociale:

-stimulent pentru persoane cu handicat, Vouchere Materna, ajutor nou-născut,

-stimulent copii cu handicap, ajutor pentru familia monoparentală, ajutor pentru prevenirea abandonului școlar.

Ce primării acordă VOUCHERE MATERNA 2022 

Vouchere Materna 2022

Vouchere Materna 2022

[Sursa foto: pixabay]

Primăria Bucureși este momentan singura primărie din România care acordă vouchere MATERNA femeilor înărcinate. 

Voucherele Materna fac parte dintr-un program de sprijin financiar acordat femeilor însărcinate din București, de către Primăria Capitalei, conform H.C.G.M.B.

nr. 120/28.03.2018.  

Proiectul vouchere Materna a fost aprobat în data de 28 martie 2018, atunci când funcția de primar general al Capitalei era ocupată de Gabriela Firea. 

„Suma de 2.000 de lei va fi acordată sub forma unui voucher. Cu ajutorul acestor bani se pot achita analize care nu sunt decontate de Casa de Sănătate şi anumite medicamente sau tratamente pe care femeile nu şi le permit.

Exemple de analize care nu sunt deconatate şi prin care se depistează tombofilia, intoleranţa la glucoză, teste care identifică anumite infecţii, alte afecţiuni ale mamei, rubeola, hiv, hepatita B. Prin aceste sume folosite care se vor acorda jumătate, adică 1.000 de lei în săptămâna a zecea de sarcină, când este confirmată de un medic specialist, şi a odoua parte, tot de 1.000 de lei în a şasea lună de sarcină”, a declarat Gabriela Firea în deschiderea şedinţei CGMB din 28 martie, atunci când proiectul a şi fost aprobat. 

Ce sunt voucherele Materna

Voucherele Materna fac parte dintr-un program de sprijin financiar venit în ajutorul femeilor însărcinate din Bucureși cărora li se oferă suma de 2000 de lei, sub formă de vouchere, pe care le folosesc apoi pentru a achiziționa o serie de produse și servicii prevăzute în regulament. 

Și pentru anul 2022 suma prevăzută pentru voucherele Materna 2022 este tot de 2000 de lei, sumă pe care femeile însărcinate o primesc în două tranșe, după cum urmează:

- Primul voucher Materna 2022 se acordă după procesarea cererii și are o valoare de 1000 lei (acesta va fi format din mai multe vouchere în valoare de 50 de lei fiecare)

- După intrarea în săptămâna a 24-a de sarcină, se acordă al doilea voucher Materna 2022, la cererea femeii gravide și are tot o valoare de 1000 de lei( mai multe vouchere a câte 50 lei fiecare) 

Citeste si: Indemnizații viagere de până la 1000 de lei pentru mamele care au cel puțin 3 copii! Totul despre Legea pentru mamele-eroine  

Condițiile necesare pentru a obține vouchere Materna 2022 

În ceea ce privește condițiile necesare pentru a obține vouchere Materna 2022, Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București specifică condițiile în care pot fi acordate aceste vouchere. 

 

Voucherele Materna 2022 se acordă  femeilor însărcinate care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții

- are vârsta de peste 18 ani

- cu domiciliul stabil în București sau viză de reședință, de cel puțin 6 luni pe raza Capitalei, la data depunerii cererii, după săptămâna a 10 – a de sarcină 

-nu înregistrează datorii față de bugetul local 

Citeste si: Vouchere de vacanță 2022: Află cum poți să beneficiezi și tu de bani. Condiții de acordare, valoare și cum pot fi folosite voucherele de vacanță

Acte necesare pentru a obține vouchere Materna 2022 

Regulamentul de acordare precizează care sunt  actele necesare pentru a obține vouchere Materna 2022:

 

  • cerere-tip; modelul poate fi descărcat de pe  AICI  sau de pe site-ul DGASMB;
  • copie a cărţii de identitate a femeii gravide; în cazul vizei, copia se va face şi pe verso;
  • certificat fiscal emis de către Direcţia de Impozite şi Taxe Locale de sector prin care se atestă lipsa datoriilor la bugetul local;
  • adeverinţă eliberată de un medic ginecolog în care se atestă vârsta biometrică a sarcinii şi copie a ecografiei de confirmare a sarcinii incipiente, după caz;
  • la intrarea în săptămâna a 24-a de sarcină, se revine cu o nouă adeverinţă de la medicul ginecolog în care se atestă vârsta biometrică a sarcinii şi o copie a ecografiei morfologice de sarcină trimestrul II, după caz.  

 

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Guvernul a prelungit compensarea cu 50 de bani pentru carburant. Nicolae Ciucă susține că efectele benefice deja se văd

Secretarul american al Apărării: Lupta din regiunea Herson merge puțin mai lent, dar ucrainenii fac progrese

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Preț benzină și motorină vineri, 30 septembrie 2022: Prețuri mai mici la carburanți, la final de lună

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies