Tichete sociale 2022. Familiile care ar putea primi mai multe tichete pentru alimente de bază și mese calde până la finalul anului

,
tichete sociale 2022

Persoanele care vor primi mai multe tichete sociale în 2022 

[Sursa foto: unsplash]

Începând cu luna iunie 2022, românii din categoriile vulnerabile vor primi tichete sociale în valoare de 50 de €. Iată ce familii ar putea primi mai multe astfel de tichete și cum vor putea fi folosite.


In articol:

Prin Programul Sprijin pentru România, persoanele cu venituri mici vor primi un ajutor din partea statului, astfel că la fiecare 2 luni vor fi acordate tichete sociale în valoare de 50 de euro.

Aceste vouchere le vor permite românilor să își cumpere alimente de bază. Potrivit legii, există o situație în care o familie poate beneficia de mai multe vouchere. Iată cum se vor acorda acestea. 

Tichete sociale 2022. Ce români vor primi mai multe vouchere de 50 de euro din partea statului? 

Pe lista măsurilor incluse în Programul Sprijin pentru România se numără și acordarea de vouchere pentru alimente de bază în valoare de 50 de € la fiecare 2 luni pentru mai multe categorii de persoane. Mai exact, vor primi ajutor din partea statului familiile care au cel puțin doi copii sau monoparentale și care au un venit mai mic de 600 de lei/lună, pensionarii cu venit mai mic de 1,5000 de lei/lună, persoanele cu venit minim garantat, dar și persoanele cu dizabilități sau persoanele fără adăpost.

Conform legii, chiar dacă o familie îndeplinește mai multe criterii, voucherele vor fi acordate doar o dată, fără ca familia respectivă să poată beneficia de mai multe tichete sociale. Cu toate acestea, există și o excepție. Mai exact, dacă în anumite familii sunt și pensionari sau persoane cu dizabilități care au venituri reduse, tichetele sociale se vor cumula, potrivit avocatnet.ro.

Astfel, dacă o familie care are venituri mici include un pensionar sau o persoană cu handicap, iar această persoană nu câștigă mai mult de 1,500 de lei lunar, atunci ajutorul din partea statului se va cumula.

Această regulă se aplică doar în situațiile de acest tip, astfel că doar aceste familii vor putea primi mai multe vouchere din partea statului. 

vouchere 50 de euro 2022

Tichetele sociale vor putea fi folosite pentru a cumpăra alimente de bază 

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Vouchere de 50 de euro de la 1 iunie 2022. Unde vor putea fi folosite voucherele de 50 de euro și ce produse vor putea cumpăra românii

Ce valoare au tichetele sociale 2022 și cum vor fi acordate? 

Tichetele sociale vor fi acordate în 2022 în cadrul Programului Sprijin pentru România. Aceasta este doar una dintre măsurile gândite de coaliția de guvernare pentru a veni în sprijinul celor afectați de scumpiri. Tichetele sociale se acordă pentru alimentele de bază și mese calde și au o valoare de 50 de euro, mai exact 250 de lei. Aceste vouchere de 50 de euro vor fi acordate o dată la două luni, începând cu luna iunie a acestui an. Tichetele sociale se vor emite pe card, vor fi distribuite prin poștă și vor putea fi folosite în magazinele cu POS. În cazul în care românii nu vor avea posibilitatea de a merge în magazine dotate cu sistem POS, autoritățile au precizat că se vor găsi soluții și vor exista colaborări cu diferite firme care să livreze alimentele de bază.

Tichetele sociale vor fi acordate românilor din categoriile vulnerabile până la finalul acestui an.

Persoanele care vor beneficia de aceste tichete vor fi identificate de autorități, mai exact de Casa Națională de Pensii Publice/ casele de pensii sectoriale, de Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială. Potrivit estimărilor,  aproximativ 3,5 milioane de persoane vor beneficia de tichete sociale în 2022, acestea având o valoare totală de 1 miliard de euro.

Tichetele sociale 2022 vor putea fi folosite doar pentru a cumpăra alimentele de bază și pentru plata meselor calde. Astfel, românii nu vor putea retrage banii de pe card și nici nu vor putea folosi voucherele de 50 de euro pentru a-și cumpăra alcool sau tutun. Pentru a le folosi, românii vor prezenta actul de identitate, iar în cazul persoanelor fără adăpost, autoritățile vor elibera un document pentru a confirma identitatea acestora.

Citeste si: Vouchere de vacanță 2022: Află cum poți să beneficiezi și tu de bani. Condiții de acordare, valoare și cum pot fi folosite voucherele de vacanță

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Momentul în care armata rusă atacă cu rachete mall-ul din Kremenciuk, surprins de camere. Oamenii, nevoiţi să sară în lac VIDEO

Vouchere Materna 2022: Femeile însărcinate primesc 2000 de lei. Care sunt actele necesare și cum poți beneficia de acest program

DEZVĂLUIRI Oficiali separatiști proruși de la Tiraspol circulă cu pașapoarte ucrainene (Rise)

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Vouchere de masă 2022: Ce sunt tichetele sociale, cât valorează și cine sunt beneficiarii. Iată când se vor oferi acestea

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies