PSD vrea impozitarea pensiilor speciale și taxarea marilor companii cu cel puțin 0,5% din cifra de afaceri

Author: Marina Ionescu

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a vorbit despre modificarea Codului Fiscal. Iată cnd ar urma să fie finalizat.

Ministrului Finanțelor, Adrian Câciu, a anunțat că până la finalul acestei săptămâni va ieși cu decizia privind modificarea Codului Fiscal.

Surse din conducerea PSD au declarat pentru Digi24.ro că se vrea impozitarea pensiilor speciale și taxarea marilor companii. Cum ar urma să fie folosiți banii obținuți astfel de stat.

Citeste si: Vești mari pentru milioane de români! Iată în ce județe ajung prima dată voucherele de 250 de lei. Anunțul a venit de la Marcel Boloș

Coaliția pregătește decizia privind modificarea Codului Fiscal

Marți, 14 iunie, la Parlament, ministrul Finanțelor a declarat că până la sfârșitul acestei săptămâni, coaliția de guvernare va ieși cu decizia privind modificarea Codului Fiscal.

„Sper ca săptămâna aceasta, coaliţia să iasă cu o decizie. În discuţia care se poartă este vorba foarte mult de ajustare. Ajustarea unor facilităţi, astfel încât ele să răspundă nevoii de dezvoltare economică, pe de o parte, iar pe de altă parte creşterea deducerilor pentru persoanele cu venituri mici.

Discutăm ca principiu, nu o să vă dau nici cifre, nici niveluri, pentru că aşteptăm să se desprindă decizia din coaliţie”, a precizat ministrul Adrian Câciu.

Citeste si: Vești bune pentru români! Peste jumătate de million dintre aceștia vor primi peste 3.000 de lei

Citeste si: Vești bune pentru români! Peste jumătate de million dintre aceștia vor primi peste 3.000 de lei

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta

În momentul în care a fost întrebat despre taxa de solidaritate, Câciu a spus că nu crede  „că a fost vorba de o taxă de solidaritate, ci de o anumită contribuţie pentru ceea ce înseamnă sistemul de educaţie, sistemul de sănătate”.

„Toţi ştim că avem nevoie de investiţii masive în aceste domenii şi dezbaterea în cadrul coaliţiei urmează să se finalizeze, v-am spus, sper ca săptămâna aceasta”, a afirmat el.

PSD vrea impozitarea pensiilor speciale și taxarea marilor companii cu cel puțin 0,5% din cifra de afaceri

Surse din Coaliție susțin  că  „Nu există taxă de solidaritate”. Mai mult, vicepremierul Kelemen Hunor a declarat marți, 14 iunie, că sunt șanse mici ca taxa de solidaritate să fie introdusă.

În plus, sursele au dezvăluit pentru sursa citată mai sus că  social democrații vor să taxeze companiile care au o cifră de afaceri mai mare de 100 de milioane de euro, discuțiile fiind ca valoarea taxei să fie cuprinsă între 0,5 și 1% din cifra de afaceri, fără să numească măsura o taxă de solidaritate.

Citeste si: Ce se întâmplă cu bonurile de masă ale românilor? Lucrurile s-ar putea schimba încă de luna aceasta

„Dar ne referim la companiile care nu acoperă această sumă din impozitul pe profit. Cu alte cuvinte, nu faci dublă impozitare”, susțin surse din PSD, citate de  Digi 24.

Carduri energie 2023: Când intră banii pentru prima tranșă? Ajutor de la stat de 1400 de lei pentru plata facturilor

În acest context, banii ar urma să fie redirecționați către un fond din care se va face finanțarea proiectelor din educație și sănătate.

Totodată, social democrații își doresc și impozitarea progresivă a pensiilor speciale și deduceri pentru cei cu venituri mici și medii. Astfel de deduceri ar putea fi acordate pentru cei cu venituri sub 6.000 de lei, notează sursa citată.

Adrian Câciu a declarat că valoarea acestui pachet va aduce la bugetul de stat între 1,2 şi 1,5 puncte procentuale din PIB.

 


Singuri pe marginea prăpastiei otrăvite! Localnicii satului blestemat din Munții Apuseni au fost obligați să își lase în urmă casele și să se mute tot mai sus! Iată povestea tulburătoare a soților Dumitraș!

Echipa emisiunii Asta-i România a ajuns în Munții Apuseni, în locul în care odată se afla satul Geamăna, care a fost înghit de apa otrăvită, provenită de la cariera de cupru.

Cookies