Reformarea sistemului fiscal, cea mai nouă propunere din partea PSD. Paul Stănescu susține că diferențele dintre clasele sociale sunt mult prea mari

,
psd-paul-stănescu-reformare-sistem-fiscal

Paul Stănescu vrea reformarea sistemului fiscal

[Sursa foto: Facebook: Partidul Social Democrat]

Paul Stănescu susține că diferențele dintre clasele sociale din România sunt mult prea mari, motiv pentru care a cerut reformarea sistemului fiscal, în special din cauza consecințelor care au venit odată cu scumpirile usturătoare.

PSD vine cu noi propuneri în ceea ce privește sistemul fiscal din țara noastră. Paul Stănescu, senator al României, susține că unele persoane „se lăfăie în bogăție”, în timp ce altele trebuie să suporte consecințele sărăciei cu care se confruntă.

Mai mult decât atât, acesta susține că PSD va continua să lupte pentru a rezolva problemele pe care le are România, continuându-și, în acest sens, misiunea cu care „a intrat la guverare”.

Citeste si: Marcel Ciolacu vrea ca angajații cu salarii mici să beneficieze de mai mulți bani, considerând că este „datoria statului” să ajute

Care a fost mesajul lui Paul Stănescu, membru PSD?

„PSD a intrat la guvernare cu o misiune clară și asumată: am scos România din spirala dezastrului în care intrase și ne-am angajat să gestionăm, printr-o viziune coerentă și unitară, politicile publice în vremuri dificile. Reamintesc această responsabilitate, pentru că guvernarea înseamnă mai mult decât o cârpeală. A venit momentul să ținem ochii larg deschiși cu toții, nu doar PSD. Să nu lăsăm povara generată de creșterea prețurilor doar pe spatele pensionarilor, salariaților și a micilor întreprinzători.

Românii știu că principalele cauze pentru energia scumpă, dublarea prețurilor carburanților, creșterea prețurilor la alimente și, în final, mărirea inegalității sunt crizele prin care întreaga lume trece. Dar asta nu înseamnă că trebuie să ne declarăm neputincioși. Suntem la guvernare, ca să venim cu soluții, iar soluția propusă de PSD este rediscutarea amplă, coerentă și consensuală a sistemului fiscal.

psd-paul-stănescu-reformare-sistem-fiscal

Paul Stănescu vrea reformarea sistemului fiscal

[Sursa foto: Facebook: Partidul Social Democrat]

Cine nu vrea să audă de o reechilibrare a priorităților înseamnă că se ascunde de marile probleme și frici ale românilor. Riscăm ca, în acest context inflaționist, care se anunță de durată, munca prestată de angajați să devină doar o povară, nu și o recompensă. Dacă salariul este înghițit de marile creșteri de prețuri, atunci sensul lui se pierde, iar acest lucru nu este corect”, a spus acesta, conform romaniatv.net.

Citeste si: Salariații care urmează să fie impozitați progresiv. Care sunt aceștia și cum se va întâmpla

Paul Stănescu susține că echilibrul intereselor din societate trebuie refăcut

„Nu mai este vorba doar de inegalitate, ci, mai degrabă, de multă nedreptate. Nu putem să nu vedem că unii se zbat în sărăcie, iar alții se lăfăie în bogăție acumulată necinstit.

Propunerea pe care o face PSD este clară: să reașezăm sistemul fiscal pe fundamente mult mai corecte. Nu înseamnă o abdicare de la parteneriatul cu mediul de afaceri. Dimpotrivă! Înseamnă că trebuie să fim conștienți cu toții că suntem în situația în care nemulțumirile sociale nu vor afecta profund doar sistemul politic, ci și climatul de afaceri. Neliniștile sociale nu vor crea avantaje decât pentru populiști și speculatori.

Suntem angajați pentru o guvernare responsabilă, iar PSD invită partenerii de guvernare, cei economici și sociali, la dialog pentru o viziune mai corectă și mai solidară pentru România”, a încheiat Paul Stănescu, secretarul general al Partidului Social Democrat.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

La ce salarii vor putea ajunge românii, după ce salariul minim european va fi introdus

Celebrul Nick Carter, de la Backstreet Boys, e acuzat de viol: Victma sa suferă de autism

La ce salarii vor putea ajunge românii, după ce salariul minim european va fi introdus

Salariații care urmează să fie impozitați progresiv. Care sunt aceștia și cum se va întâmpla

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies