Nicolae Ciucă anunță schimbări la aplicarea certificatului Covid: "Să se facă în funcție de indicatorii de incidență"

,
Premierul Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă anunță schimbări la aplicarea certificatului COVID.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că se discută despre iniţierea unui nou proiect de lege cu privire la certificatul COVID.


In articol:

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, marți după-amiază, că a discutat cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, despre noua variantă a certificatului verde.

 Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă

Citeste si: Relaxarea restricțiilor decembrie 2021. Cum se vor organiza petrecerile de Crăciun 2021 și Revelion 2022. Va fi permis și accesul persoanelor testate pentru coronavirus

Nicolae Ciucă anunță schimbări la aplicarea certificatului Covid

Ciucă a dezvăluit că i-a cerut lui Alexandru Rafila ca certificatul verde să se aplice în funcție de indicatorii de incidență. Premierul a declarat că există intenția la nivelul alianței de guvernare ca utilizarea certificatului COVID să fie dependentă de perioadele în care rata de incidență este ridicată.

Citeste si: Se discută noul regulament al utilizării certificatului verde pentru angajați și angajatori! Ce pedepse vor fi aplicate dacă nu se respectă regulile

Premierul a mai spus că discuțiile pentru inițierea unui nou certificat au apărut la propunerea ministrului Sănătății, iar noua variantă de certificat COVID-19 va avea unele ”elemente de timp” datorită cărora va avea o claritate mai mare în aplicarea sa.

 

”S-a luat în discuție să se inițieze alt proiect al certificatului la inițiativa Ministerului Sănătății. Din discuțiile pe care le-am avut cu domnul ministru este vorba de introducere a unor elemente de timp care să fie stabilit în funcție de indicatorii de incidență și așa ar exista o claritate în aplicarea lui. Am solicitat domnului ministru să avem partea aceasta de aplicabilitate dependentă de indicatorii de incidență. Sunt de acord ca Parlamentul să dezbată și să aleagă cea mai bună variantă”, a declarat Nicolae Ciucă, marți după-amiază.

Întrebat cu care dintre variantele de proiect legislativ este de acord, Ciucă a afirmat: ”Sunt de acord ca Parlamentul să dezbată şi să aleagă cea mai bună variantă.  Au fost discuţii aseară.

În momentul de faţă, este un proiect de lege în dezbatere la Camera Deputaţilor şi s-a luat în discuţie să se iniţieze un alt proiect la iniţiativa ministrului Sănătăţii. Din discuţiile avute cu domnul ministru al Sănătăţii, este vorba despre introducerea unor elemente de timp, care să fie stabilit în funcţie de indicatorii de incidenţă şi ar exista o claritate în aplicarea lui”, a precizat Ciucă.

Formularul de localizare al pasagerilor, obligatoriu în România

Alexandru Rafila a anunțat marți, 7 decembrie, că formularul de localizare al pasagerilor va deveni obligatoriu și în România.

Citeste si: România va introduce formularul de localizare a pasagerului! E obligatoriu de la 20 decembrie. Anunțul lui Raed Arafat

„Ieri am fost la reuniunea miniștrilor Sănătății din UE și, dincolo de îngrijoarea legată de noua tulpină Omicron, care recomandă statelor membre instensificarea campaniilor de vaccinare și introducerea de către toate statele membre a acelui formular de localizare al pasagerilor. Va deveni obligatoriu în cadrul UE și e bine ca noi să operaționalizăm acest lucru, până pe data de 20 decembrie.

(...) Sunt trei spitale regionale care ar trebui să demareze proiectarea. Este vorba despre Iași, Craiova și Cluj. Pentru Iași, am înțeles că s-a semnat contractul pentru proiectare. Urmează ca în cursul acestei luni, dacă nu, luna viitoare, să se semneze și pentru Cluj și Craiova și să vă dau un raport mai detaliat referitor la acest subiect, dar și la modul de derulare a diverselor tipuri de programe, de proiecte cu fonduri de la Banca Mondială sau fonduri nerambursabile în cadrul Ministerului Sănătății.

Sunt, cred, întârzieri acolo și trebuie să știm unde plecăm, pentru că renunțăm sau nu suntem capabili să utilizăm niște resurse pe care le avem la îndemână și care trebuie, în mod evident, operaționalizate și cred că în cursul anului 2022 am putea să avem primele rezultate palpabile”, a declarat Alexandru Rafila.

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Cum au explicat groparii din Prahova dansul pe manele alături de scheletul unei femei moarte de 16 ani

Vaccinarea devine obligatorie în România?! Valeriu Gheorghiţă a dezvăluit ce urmează să se întâmple

Gata cu luxul Chanel pentru toți: Numărul produselor achiziţionate va fi limitat, pentru a creşte exclusivitatea mărcii

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Ce restricții vor avea românii de Revelion? Alexandru Rafila a făcut anunțul: „Nu vor fi luate măsuri stupide”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies