Petreceri de Crăciun 2021 și Revelion 2022. Va fi permis și accesul persoanelor testate pentru coronavirus. Guvernul a aprobat relaxarea restricțiilor pentru luna decembrie 2021

,
Relaxarea restrictiilor decembrie 2021

CNSU a decis ca mare parte din restricții să fie relaxate în decembrie 2021

[Sursa foto: canva.com, facebook Raed Arafat]

CNSU a hotărât relaxarea restricțiilor în decembrie 2021, chiar înainte de sărbătorile de iarnă. Iată în ce condiții vor putea fi organizate petrecerile de Crăciun 2021 și Revelion 2022, dar și ce alte restricții vor dispărea în perioada imediat următoare.


In articol:

Într-o declarație de presă, șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat că restricțiile vor fi relaxate în următoarele săptămâni din luna decembrie 2021, astfel că vor fi permise petrecerile de Crăciun 2021 și Revelion 2022.

Șeful DSU a precizat în ce condiții se vor organiza aceste petreceri și câte persoane vor putea participa la ele.

Guvernul a aprobat relaxarea restricțiilor de sărbători. Când intră în vigoare noile măsuri?

După ce CNSU a propus relaxarea restricțiilor în perioada sărbătorilor de iarnă, Guvernul a aprobat noile măsuri. Astfel, petrecerile de Crăciun 2021 și Revelion 2022 vor putea avea loc fără restricții de oră, nu va mai fi nevoie de mască în aer liber și s-a renunțat la carantina de noapte.

Noile măsuri urmează să intre în vigoare imediat după ce vor fi publicate în Monitorul Oficial, cel mai probabil în cursul zilei de joi, 9 decembrie 2021.

„S-au luat aceste măsuri de relaxare făcându-se un parteneriat cu populaţia: prelungirea programului agenţilor economici cu o oră, mărirea gradului de ocupare a restaurantelor la 50% de la 30% şi renunţarea la restricţiile de circulaţie pe timpul nopţii. Un alt lucru important, care cred că duce la eliminarea unei discriminări care a existat în mod constant în ultimele luni, a fost eliminarea certificatului verde. Cu toate acestea, cel mai important lucru constă în faptul că aceste măsuri de relaxare pot avea consecinţe grave. De aceea trebuie să existe un parteneriat între autorităţi şi cetăţeni pentru ca România să revină într-o stare de normalitate, dar fără să ignorăm pericolele care urmează.

Faptul că avem 4 zile- 24 şi 25 decembrie, 31 decembrie şi 1 ianuarie- în care manifestările în aer liber pot fi organizate fără limitări deosebite, nu înseamnă că trebuie să transformăm aceste manifestări publice în vectori de propagare a infecţiei. De asta sunt practic posibile organizarea în spaţii deschise, fără niciun fel de probleme, cu o condiţie, participanţii, populaţia şi aici avem mare nevoie de ajutorul dumneavoastră, ajutorul mass-media, să promovăm un comportament responsabil. O să facem o campanie la nivelul Guvernului împreună cu autorităţile locale, dar şi cu diverse instituţii din cadrul Guvernului încât acest comportament preventiv să fie regula”, a spus Alexandru Rafila la finalul şedinţei de Guvern, potrivit adevarul.ro.

Petreceri de Crăciun 2021 și Revelion 2022. Cum vor fi organizate după relaxarea restricțiilor?

CNSU a aprobat propunerea de prelungire a stării de alertă, dar și hotărârea prin care se dorește relaxarea restricțiilor în perioada decembrie 2021- ianuarie 2022, mai exact în perioada sărbătorilor de iarnă, Crăciun și Revelion. În acest context, Raed Arafat a precizat că petrecerile de Crăciun 2021 și Revelion 2022 se vor putea organiza fără să mai existe restricții de oră, astfel că restaurantele vor putea funcționa până dimineața. La petrecerile de Crăciun 2021 și Revelion 2022 pot participa atât cei vaccinați sau trecuți prin boală, cât și persoanele testate pentru coronavirus, singura condiție fiind ca restaurantele să funcționeze la 50% din capacitatea maximă. 

„Pentru nopţile de Crăciun şi Anul Nou- noaptea de 24 spre 25 şi 31 spre 1- nu vor fi restricţii referitoare la ora până la care vor fi deschise restaurantele sau vor funcţiona operatorii economici. Deci pot fi pe toată durata nopţii, dar cu limită de 50% la locurile care pot fi ocupate şi cu prezentarea certificatului de vaccinat, trecut prin boală sau testat. Totodată, la unităţile de cazare unde nu există limită la capacitate, până acum erau permise doar persoanele vaccinate sau trecute prin boală, acum se introduc şi persoanele testate. (...) Se permite să fie activităţi specifice nopţii de Anul Nou, dar organizatorii au responsabilitatea să se asigure că se respectă măsurile de sănătate publică: masca şi alte măsuri de sănătate publică. Nu există acolo impus un număr maxim.(...) La restaurant nu avem cum să purtăm mască. Asta se ştie foarte bine. Capacitatea va fi de 50% maxim, dar cu certificat de vaccinat, trecut prin boală sau testat”, a precizat șeful DSU, Raed Arafat. 

Relaxarea restrictiilor decembrie 2021

Raed Arafat, șeful DSU

[Sursa foto: facebook Raed Arafat]

De Revelion 2022 vor fi permise inclusiv petrecerile organizate în aer liber. Organizatorii se vor asigura că sunt respectate regulile de igienă, că participanții vor purta masca de protecție și că este păstrată distanța socială.

Citeste si: Relaxări de Sărbători 2021. Interdicțiile de circulație sunt eliminate și masca nu mai este obligatorie pe stradă. Se poate intra in magazin cu test negativ

Relaxarea restrictiilor decembrie 2021

Nu vor mai exista restricții legate de oră în cazul petrecerilor organizate de Crăciun 2021 și Revelion 2022

[Sursa foto: unsplash]

Relaxarea restricțiilor decembrie 2021. Principalele modificări anunțate de CNSU 

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a anunțat că restricțiile vor fi relaxate în decembrie 2021 pentru ca românii să își poată petrece în liniște și cât mai aproape de normal Crăciunul și Revelionul.

Astfel, se va renunța la masca de protecție în spațiile publice deschise, dar care nu sunt aglomerate, accesul la mall va fi permis și în baza unui test covid negativ, dispar restricțiile de circulație din timpul nopții, turiștii se vor putea caza în unitățile hoteliere și dacă vor prezenta un test RT-PCR sau antigen rapid. 

Relaxarea restrictiilor decembrie 2021

Masca de protecție nu va mai fi obligatorie în spațiile publice deschise 

[Sursa foto: unsplash]

Aceste măsuri au fost propuse de Comitetul Național pentru Situații de Urgență și urmează să fie discutate în ședința de guvern, acestea urmând să intre în vigoare după ce vor fi aprobate prin hotărâre de guvern. 

Lista completă a restricțiilor care au fost relaxate în decembrie 2021 poate fi consultată AICI.

Citeste si: Se discută noul regulament al utilizării certificatului verde pentru angajați și angajatori! Ce pedepse vor fi aplicate dacă nu se respectă regulile

 

Citește-ne pe

Citește și:

Fostă consilieră a lui Trump: Putin are un miros ciudat şi nu mănâncă la evenimente

Restricții Revelion 2022: Avem sau nu voie să fim pe străzi la ora 00:00 și după? Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut anunțul!

Variola maimuței: OMS avertizează autoritățile să ia 'măsuri intensive de sănătate publică'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Câte zile libere vor avea românii de Crăciun 2021 și Revelion 2022? Lista liberelor legale

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies