Octavian Jurma a făcut anunțul despre valul cinci cu varianta Omicron! „Debutul valului Omicron poate avea loc mai repede decât anticipam”

,
Omicron

Octavian Jurma a făcut anunțul despre valul cinci cu varianta Omicron! „Debutul valului Omicron poate avea loc mai repede decât anticipam”

[Sursa foto: PixaBay]

Medicul Octavian Jurma consideră că varianta Omicron va fi dominantă în România înainte de finalul anului, pentru că ne aflăm deja în valul cinci al pandemiei.


In articol:

În condiţiile în care ne aflăm deja în valul cinci al pandemiei, după spusele medicului Octavian Jurma, măsurile individuale de protecţie sunt esențiale, mai ales pentru că autoritățile nu impun măsuri mai dure pentru evitarae răspândirii numărului de infectări.

Varianta Omicron va fi dominantă în România! Octavian Jurma: „D ebutul valului Omicron poate avea loc mai repede decât anticipam”

Covid

Varianta Omicron va fi dominantă în România! Octavian Jurma: „Debutul valului Omicron poate avea loc mai repede decât anticipam”

[Sursa foto: Facebook Octavian Jurma]

Omicron va fi tulpina dominantă în România înainte de finalul anului 2021. Medicul Octavian Jurma a avertizat, joi seara, că săptămâna trecută în România s-au făcut doar 95 de secvenţieri, cu 40% mai puţin față de săptămâna trecută.

Citeste si: Bilanț coronavirus vineri, 17 decembrie 2021. Sub 800 de cazuri noi de coronavirus. Cum arată bilanțul deceselor

„Cu toate acestea, numărul de cazuri Omicron a crescut de la 2 (pondere de 1.23%) la 8 (pondere de 6.32). Avem prima confirmare directă că şi în România rata de dublare a cazurilor Omicron este de 3.5 zile (…) Aşadar, chiar dacă am creşte de 10 ori numărul de secvenţieri, Omicron va fi dominantă în România înainte de finalul anului 2021 şi debutul valului Omicron poate avea loc mai repede decât anticipam. Nu exista nimic care sa oprească acest debut în România. Măsurile care ar trebui luate sunt inacceptabile social si politic, deci nu ne putem baza pe autorităţi”, a scris medicul Octavian Jurma, pe Facebook.

Protecția individuală, cea mai importantă măsură în timpul valului cinci

Medicul consideră că, pentru prima dată în pandemie, protecția individuală este mai importantă decât protecția colectivă.

Citeste si: Cel mai sumbru avertisment OMS: Varianta Omicron a coronavirusului se răspândeşte într-un ritm fără precedent

„Vestea bună este ca protecţia oferită de vaccin faţă de boala grava si deces rămâne bună şi în cazul Omicron (…) Adăugaţi masca, distanţarea fizică, igiena mâinilor şi testare şi puteţi să treceţi cu bine şi prin acest

val. Suntem deja în valul 5, ar fi trebuit sa ne obişnuim pana acum cu noua normalitate daca nu am nega permanent realitatea pandemiei”, a mai scris medicul.

La momentul actual, în România au fost confirmate deja 11 cazuri de infectare cu varianta Omicron a virusului COVID-19. 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Momentul în care armata rusă atacă cu rachete mall-ul din Kremenciuk, surprins de camere. Oamenii, nevoiţi să sară în lac VIDEO

Școlile s-ar putea închide pentru încă 10 zile, după sărbători? Octavian Jurma cere măsuri radicale în pandemie

Dragoș Damian îi dă dreptate lui Kelemen Hunor: 'Totul acum vine din import și România este vulnerabilă în toate felurile'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Un nou caz confirmat de Omicron în România! Cum se simte cel de al treilea pacient infectat

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies