Ce simptome experimentează noaptea pacienții infectați cu varianta Omicron a virusului COVID-19

,
Covid

Ce simptome experimentează noaptea pacienții infectați cu varianta Omicron a virusului COVID-19

[Sursa foto: PixaBay]

Varianta Omicron a virusului COVID-19 este mai slabă decât varianta Delta, dar se pare că multe simptome apar mai mult pe timp de noapte.


In articol:

Conform spuselor specialiștilor, multe simptome provocate de varianta Omicron apar noaptea.

Simptomele variantei Omicron a virusului COVID-19

Omicron

Simptomele variantei Omicron a virusului COVID-19

[Sursa foto: PixaBay]

Din momentul în care Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a clasificat noua variantă Omicron ca fiind  „variantă îngrijorătoare”  pe 24 noiembrie, Marea Britanie a reacționat rapid.

A introdus o restricție de călătorie oamenilor care vin și care vor să plece din Africa de Sud, și-a extins programul de amplificare și a reintrodus măsurile de distanțare socială. Cu toate că OMS a spus că Omicron are un „risc crescut de reinfecție”, dovezile arată că, de asemenea, varianta poate cauza o boală mai ușoară decât tulpina Delta.

Citeste si: Bilanț coronavirus luni, 13 decembrie 2021. Cifrele anunțate de autorități la început de săptămână. Sub 1000 de cazuri noi de coronavirus

Specialiștii recomandă să fim precauți, pentru că, dacă varianta se dovedește a fi mai transmisibilă decât variantele anterioare, precauția va duce la reducerea transmiterii virusului, care va salva vieți și va ușura presiunea resimțită în tot sistemul de sănătate.

Citeste si: Comitetul pentru Situații de Urgență a actualizat listă țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Românii care se întorc în țară de sărbători vor sta mai puțin în carantină

Informațiile despre simptome sunt puține, dar medicii din Africa de Sud au dat câteva detalii importante.

La un briefing convocat de Departamentul de Sănătate din Africa de Sud, medicul generalist Unben Pillay a vorbit despre simptomele pe care le experimentau pacienții infectați cu varianta Omicron.

Se pare că simptomele apar mai mult în timpul nopții. Pacienții experimentează transpirații de noapte. Pacienții transpiră atât de mult încât hainele și lenjeria de pat se udă, chiar dacă locul în care dorm ei este rece. De asemenea, aceștia se mai plâng de tuse uscată, febră și dureri de corp.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Tulpina IHU, noua mutație a covid-19 descoperită de cercetătorii din Europa! În ce oraș se afla primul focar

BOR se delimitează de deputatul suspectat de sex cu minori: Aurel Bălășoiu a fost exclus din adunarea eparhială a Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Noul certificat Covid-19 ar putea fi folosit imediat după imunizarea cu prima doză de vaccin

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies