Școlile s-ar putea închide pentru încă 10 zile, după sărbători? Octavian Jurma cere măsuri radicale în pandemie

,

Elevii din gimnaziu și liceu revin în bănci pe 3 ianuarie, iar cei mici vor mai sta o săptămâna în vacanță. Octavian Jurma cere ca școlile să fie închise după sărbători.


In articol:

Medicul Octavian Jurma a precizat că după petrecerile de Crăciun și Revelion numărul infectărilor va înregistra o creștere, astfel școlile ar trebui să rămână închise pentru încă 10 zile.

Octavian Jurma cere măsuri radicale după sărbători 

Octavian Jurma susține că școlile ar putea deveni un mediu favorabil pentru răspândirea virusului, astfel România s-ar putea confrunta cu un nou val de îmbolnăviri după sărbători. Anunțul a venit în ziua în care Austria a anunțat relaxare măsurilor, după o perioadă în care a impus restricții extrem de dure, ca urmare a creșterii numărului de infectări într-un timp foarte scurt.

Testarea elevilor în școli a durat doar o săptămână, iar peste 12 zile vor intra din nou în vacanță, o vacanță care, după părerea epidemiologului Octavian Jurma, ar trebui prelungită, după ce autoritățile au dat frâu liber la petreceri cu sute, ba chiar mii de oameni de sărbători.

Citeste si: Noul certificat Covid-19 ar putea fi folosit imediat după imunizarea cu prima doză de vaccin

Școlile un catalizator pentru declanșarea valului 5 al pandemiei

Școlile ar putea deveni un declanșator al valului cinci al pandemiei, astfel, Octavian Jurma este de părere că România ar trebui să adopte o abordare asemnănătoare cu cea a Portugaliei, care a introdus cele 10 zile de lucrul de acasă.

”Școlile pot fi un catalizator pentru debutul valului 5, Omicron. Aș fi preferat o abordare de tipul celei din Portugalia, care a introdus acele 10 zile de lucrat de acasă, a închis școlile pentru săptămâna de după Revelion, tocmai pentru că epidemiologii știu că această perioadă nimeni nu o să respecte nici măcar mandate de stat acasă.

Toți ne vom întâlni cu prieteni, chiar dacă în format mai restrâns.

Numărul de cazuri va crește, chiar dacă nu ar fi Omicron, ar fi o problemă. Cu Omicron, această problemă este de cinci ori mai mare decât a fost cu Delta”, a declarat Octavian Jurma.

Începând de săptămâna viitoare, elevii din gimnaziu și liceu vor intra în vacanță pentru două săptămâni, iar cei mici vor sta cu o săptămână mai mult. Rămâne de văzut dacă autoritățile vor aborda o măsură asemănătoare Portugaliei, și vor prelungi vacanța cu încă 10 zile, pentru a evita declanșarea valului cinci.

Citeste si: Comitetul pentru Situații de Urgență a actualizat listă țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Românii care se întorc în țară de sărbători vor sta mai puțin în carantină

 

Citește-ne pe

Citește și:

Canalul Siret-Bărăgan putea iriga 10% din agricultura României. Cât de realist este noul plan al lui Petre Daea

Noul certificat Covid-19 ar putea fi folosit imediat după imunizarea cu prima doză de vaccin

Lionel Messi, chemat să salveze viața unui tânăr condamnat la moarte în Arabia Saudită

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Încă un caz de infectare cu Omicron a fost confirmat în România! Este vorba despre un bărbat care a luat contact cu familia unei femei care a fost repatriată din Africa de Sud.

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies