Un nou caz confirmat de Omicron în România! Cum se simte cel de al treilea pacient infectat

,
Un nou caz de Omicron, confirmat

Un nou caz de Omicron, confirmat în România

[Sursa foto: pexels.com]

Un nou caz de virus SarS - Cov 2 cu tulpina Omicron a fost depistat în România. România ajunge la 3 cazuri de Omicron.


In articol:

Cel de al treilea caz de Covid cu mutația Omicron este contact al familiei pasagerei cursei din Africa de Sud ce a fost confirmată cu tulpina respectivă pe 4 decembrie.

"Un nou caz cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2 a fost confirmat în România.

Este vorba despre un bărbat, în vârstă de 56 de ani, din Brașov, contact de familie cu pasagera cursei din Africa de Sud care a aterizat la București în data de 30 noiembrie 2021 și care a fost confirmată cu tulpina OMICRON în data de 4 decembrie 2021. Bărbatul este izolat la domiciliu, iar starea sa de sănătate este bună. Este vaccinat cu schema completă de vaccinare. Până în prezent, pe teritoriul României au fost confirmate 3 cazuri cu varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2", au anunțat autoritățile într-o informare de presă.

România, bilanț scăzut de cazuri de coronavirus și decese asociate virusului

În România bilanțul legat de coronavirus din 9 decembrie 2021 arată un număr în scădere atât al cazurilor noi, cât și al deceselor asociate virusului.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate doar 1.032 de cazuri noi de coronavirus, dintre care 32 sunt ale unor pacienți reinfectați. Ieri fuseseră raportate 1.279

de cazuri noi.

Teste Covid 19

Un nou caz de Omicron, confirmat în România

[Sursa foto: pexels.com]

Citeste si: Avertismentul sumbru lansat de Octavian Jurma după ce au fost anunțate relaxările de sărbători: ”Nu mai sunt justificate de iminenţa valului Omicron care va veni la jumătatea lunii ianuarie”

Și decesele sunt în scădere, în ultimele 24 de ore înregistrându-se 72. Au fost raportate, totodată, alte 2 decese anterioare.

Dintre cele 74 de decese raportate astăzi, 2 au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 1 la categoria de vârstă 50-59 ani, 20 la categoria de vârstă 60-69 ani, 29 la categoria de vârstă

70-79 ani și 22 la categoria de vârstă peste 80 ani.

70 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 4 pacienți decedați nu au înregistrat comorbidități.

Din totalul de 74 pacienți decedați, 70 erau nevaccinați și 4 vaccinați. Cei 4 pacienți decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între grupele de vârstă 70-79 ani și peste 80 de ani. Toți pacienții vaccinați care au decedat prezentau comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 4.637. Dintre acestea, 754 sunt internate la ATI. Dintre cei 754 de pacienți internați la ATI, 70 au certificat care atestă vaccinarea.

Citeste si: Bilanț coronavirus 9 decembrie 2021: Numărul cazurilor noi și al deceselor continuă să scadă! Câte s-au înregistrat

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Lista completă a restricțiilor și măsurilor de relaxare impuse de Sărbători! Hotărârea de Guvern a fost publicată în Monitorul Oficial

Americanii, primiți cu 'flori' la Moscova - Doi americani arestaţi pe aeroportul Şeremetievo

Descoperire ȘOCANTĂ! Ce s-a găsit în locul în care a murit designerul Răzvan Ciobanu, la aproape trei ani de la tragedie. Ți se face pielea de găină! Azi ar fi fost ziua lui!

Avertismentul sumbru lansat de Octavian Jurma după ce au fost anunțate relaxările de sărbători: ”Nu mai sunt justificate de iminenţa valului Omicron care va veni la jumătatea...

S-a descoperit o nouă variantă a tulpinii Omicron care nu poate fi identificată de testul PCR. Cercetătorii o numesc „Omicronul ascuns”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies