S-a descoperit o nouă variantă a tulpinii Omicron care nu poate fi identificată de testul PCR. Cercetătorii o numesc „Omicronul ascuns”

,
Covid

S-a descoperit o nouă variantă a tulpinii Omicron care nu poate fi identificată de testul PCR. Cercetătorii o numesc „Omicronul ascuns”

[Sursa foto: PixaBay]

Cercetătorii au descoperit o nouă variantă a tulpinii Omicron care nu poate fi detectată cu ajutorul testelor RT-PCR, lucru care va îngreuna urmărirea infectărilor din întreaga lume.


In articol:

Varianta nedetectabilă descoperită de cercetători are multe mutații asemănătoare cu tulpina Omicron, dar îi lipsește o schimbare genetică specială care să permită ca testele RT-PCR  să o identifice.

Noua variantă a tulpinii Omicron este neidentificabilă

Covid

Noua variantă a tulpinii Omicron este neidentificabilă

[Sursa foto: PixaBay]

Varianta neidentificabilă a tulpinii Omicron a fost găsită pentru prima dată printre genomurile virusului COVID-19 trimise în ultimele zile din Africa de Sud, Australia și Canada, ceea ce înseamnă că va fi mai dificil să fie

detectată varianta la scară largă.

Citeste si: UPDATE! Ministrul Sănătații anunță noile restricții, după apariția Omicron în România: ”Luăm măsuri temporare până ne lămurim ce e cu această tulpină”

Descoperirea a apărut în momentul în care oficialii britanici au transmis că este posibil să fie impuse noi restricții care să reducă transmiterea tulpinii Omicron. Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie a declarat, marți, 101 infectări cu varianta Omicron. Numărul total de cazuri din Regatul Unit a ajuns la 437. 

Cercetătorii au numit Omicronul standard sub numele de BA.1, iar varianta nouă a primit numele de BA.2. Profesorul Francois Balloux, directorul Institutului de Genetică de la University College London, a transmis că 42 sau aproximativ 6% din cei 709 genomi ai tulpinii Omicron trimiși bazei de date a genomului GISAID au fost BA.2.

Citeste si: Varianta Omicron va înlocui Delta. Anunțul sumbru făcut de Raed Arafat: ”Va deveni cea predominantă”

„Există două descendențe în Omicron, BA.1 și BA.2, care sunt destul de diferențiate din punct de vedere genetic”, a declarat profesorul Francois Balloux. Acesta a mai spus că „cele două descendențe se pot comporta într-un mod diferit”.

Câțiva cercetători numesc noua variantă „Omicronul ascuns” fiindcă nu permite testelor RT-PCR să o identifice. Cea mai mare grijă a cercetătorilor este că noua variantă s-ar putea extinde în lume fără să fie observată, în timp ce oficialii din domeniul sănătății analizează testele RT-PCR pentru a identifica tulpina Omicron standard.

De asemenea, nu se cunoaște nici modul în care a apărut noua variantă a tulpinii Omicron, astfel că devine și mai îngrijorătoare.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Superstiţii de Sfinţii Constantin şi Elena. Ce e interzis să faci pe 21 mai, cum atragi belşugul

Moderna a anunțat că pregătește o doză de rapel pentru noua tulpină Omicron. Când va fi disponibilă doza booster în România

Alegeri în Australia: Laburiştii, favoriţi pentru a reveni la putere

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Varianta Omicron, un pericol foarte mare pentru România. Previziunile sumbre ale lui Octavian Jurma: ”Ne va lovi că un trăsnet”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies