Varianta Omicron, un pericol foarte mare pentru România. Previziunile sumbre ale lui Octavian Jurma: ”Ne va lovi că un trăsnet”

,
Varianta Omicron, un pericol foarte mare pentru România. Previziunile sumbre ale lui Octavian Jurma

Varianta Omicron, un pericol foarte mare pentru România. Previziunile sumbre ale lui Octavian Jurma

[Sursa foto: Facebook Octavian Jurma]

România se numără printre țările cu cea mai mare expunere la un posibil val 5 al pandemiei provocat de noua variantă Omicron. Octavian Jurma explică riscurile majore ale acestei mutații a coronavirus.


In articol:

Varianta Omicron a coronavirus poate prezenta un pericol foarte mare pentru România, susține medicul Octavian Jurma.

Acesta a explicat care sunt riscurile majore al acestei mutații și, totodată, critică dur modul în care autoritățile gestionează această situație.

Octavian Jurma: “Dacă Delta a produs un asemenea dezastru în România (…) vă imaginați ce ravagii poate face Omicron”

Epidemiologul Octavian Jurma a postat luni seară, pe pagina de Facebook, un mesaj în care vorbește despre noua variantă a coronavirus, Omicron, care, după părerea lui, va fi mult mai puternică decât varianta Delta, iar asta va reprezenta un pericol major pentru România, din cauza populației îmbătrânite și a ratei scăzute de vaccinare.

Varianta Omicron, un pericol foarte mare pentru România. Previziunile sumbre ale lui Octavian Jurma

Octavian Jurma, previziuni sumbre despre varianta Omicron

[Sursa foto: Facebook Octavian Jurma]

“Dacă Delta a produs un asemenea dezastru în România cu un avantaj de 50% față de Alpha, vă imaginați ce ravagii poate face Omicron și cu un avantaj de „doar” 100% față de Delta.

E de asemenea important de remarcat că acesta este un avantaj relativ, nu absolut. Asta înseamnă că Omicron infectează în medie de 5 ori mai ușor populația care a trecut deja prin boală într-o țară cu rată scăzută de vaccinare (adică o populație similară cu România).

Deci încă nu știm dacă Omicron este o veste proastă pentru toată Europa, doar că este o veste mai proastă pentru România decât este pentru Africa de Sud (noi avem o populație mult mai îmbătrânită și mai vulnerabilă).

Există semne că Omicron se răspândește cu rapiditate în Europa și prin urmare este foarte posibil că următorul val va fi produs de Omicron”, a

precizat Octavian Jurma.

Octavina Jurma: valul 5 ne va lovi ca un trăsnet

Medicul face previziuni sumbre despre perioada care ne-ar putea aștepta. Acesta susține că valul 4 al pandemiei ne-a lovit ca un tsunami, însă valul 5, care va fi, cel mai probabil, provocat de varianta Omicron, ne va lovi ca un trăsnet.

Varianta Omicron, un pericol foarte mare pentru România. Previziunile sumbre ale lui Octavian Jurma

Varianta Omicron, un pericol foarte mare pentru România. Previziunile sumbre ale lui Octavian Jurma

[Sursa foto: Facebook Octavian Jurma]

“Valul 4-Delta ne-a lovit ca un tsunami, așa cum știam că o va face dacă nu luăm măsuri de protecție a populației.

Dacă infecţiozitatea B.1.1.529 se confirmă, valul 5-Omicron ne va lovi că un trăsnet”, scrie Jurma în mesajul său.

Citeste si: O nouă variantă a coronavirusului descoperită în Africa! Varianta B.1.1.529 are un potențial mare să facă multe mutații

 Medicul critică dur modul în care autoritățile gestionează această situație

Octavian Jurma critică dur atitudinea românilor în fața acestui pericol, dar și modul în care președintele Klaus Iohannis gestionează întreaga situație.

“Nu de nebuni au intrat în stare de alertă maximă țările guvernate de oameni cărora le pasă sănătatea și viața celor pe care îi guvernează. Măsurile trebuie decise și adoptate înainte ca valul să între în faza exponențială de creștere.

Noi însă nu ne facem griji, noi ne relaxăm și ne veselim fără să ne vaccinăm, deși încă nu am scăpat încă din valul 4-Delta, că doar avem de ce.

Mentalitatea “lasă că vedem când ajungem acolo”, urmată de corolarul “lasă că a trecut deja și mai rău nu se poate” care ne-a nenorocit în 3 valuri succesive este decorată de Președintele României.

Noi suntem mai rău ca purcelușul care și-a făcut casă de paie și care râde de purceluşii care își fac casă de lemne sau de piatră, pentru că nici măcar zid de paie nu ne mai facem.

Rugați-vă ca veștile că Omicron este mai puțin virulent (grav) decât Delta pentru persoanele trecute prin boală sau vaccinate să fie adevărate.”, a precizat Jurma.

Citeste si: Când ar putea ajunge Omicron, noua tulpină COVID, în România. Avertismentul lui Octavian Jurma

 

Citește-ne pe

Citește și:

Fostă consilieră a lui Trump: Putin are un miros ciudat şi nu mănâncă la evenimente

Cum se folosesc testele de salivă în școli. Demonstrația făcută de miniștrii Alexandru Rafila şi Sorin Cîmpeanu

Variola maimuței: OMS avertizează autoritățile să ia 'măsuri intensive de sănătate publică'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Atenție elevi! Ce se va întâmpla cu vacanța de iarnă în contextul apariției variantei Omicron. Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies