O nouă variantă a coronavirusului descoperită în Africa! Varianta B.1.1.529 are un potențial mare să facă multe mutații

,
Covid

O nouă variantă a coronavirusului anunță planeta! Varianta B.1.1.529 are un potențial mare să facă multe mutații

[Sursa foto: PixaBay]

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a identificat o nouă variantă de COVID-19 în Africa de Sud, numită B.1.1.529. Se pare că este cea mai agresivă tulpină a coronavirusului.


In articol:

Ședința OMS va stabili dacă B.1.1.529 este o variantă „de interes” sau „îngrijorătoare”. Tulpina care a fost găsită marți a atras atenția tuturor din cauza numărului de mutații pe care îl poate produce.

Varianta B.1.1.529 a virusului COVID-19 este cea mai periculoasă tulpină de până acum

„Comisia va propune, în strânsă cooperare cu statele membre, activarea planului de urgență pentru a opri cursele aeriene dinspre regiunea Africii de sud din cauza îngrijorărilor privind varianta B.1.1.529", a declarat Ursula von der Leyen, expert al OMS.

Mai multe state din lume au suspendat călătoriile spre sudul Africii din cauza apariției variantei B.1.1.529 a virusului COVID-19.

„Va dura câteva săptămâni până vom înțelege care este impactul acestei variante. Lumea trebuie să înțeleagă că cu cât circulă mai mult acest virus cu atât există un risc mai mare să dezvolte mutații. Ține de fiecare dintre noi să facem ceva pentru a limita răspândirea virusului și pentru a ne proteja. De aceea, vaccinați-vă”, a mai transmis epidemiologul Maria van Kerkhove.

Citeste si: Tocmai acum s-a aflat! Când vine valul 5 al pandemiei de coronavirus în România? Avertismentul medicilor

Oficialii din India au impus, vineri, monitorizarea și testarea tuturor turiștilor care vin din Africa de Sud, Botswana și Hong Kong.

Marea Britanie a transmis că, temporar, zborurile spre și dinspre Africa de Sud, Botswana, Namibia, Zimbabwe, Lesotho și Eswatini vor fi suspendate începând de vineri seara.

Persoanele care vin din aceste țări vor fi obligate să stea în carantină.
Israel a anunțat că va executa același model pe care-l execută și Marea Britanie.

Citeste si: Uniunea Europeană a dat undă verde vaccinului Pfizer la copii cu vârste între 5 și 11 ani. Imunizarea minorilor ar urma să înceapă și în România

Organizația Mondială a Sănătății va hotărî astăzi dacă va numi varianta B.1.1.529 „Niu” un nume inspirat din alfabetul grec. 

Cât de eficiente mai sunt vaccinurile anti-COVID-19?

Covid

Cât de eficiente mai sunt vaccinurile anti-COVID-19?

[Sursa foto: PixaBay]

Oamenii de știință din Marea Britanie au transmis că noua tulpină din Africa de Sud este cea mai violentă tulpină de până acum și trebuie să vadă dacă eficiența vaccinurilor anti-COVID-19 va fi afectată de aceasta. 

Agenția privind siguranța sănătății publice din Regatul Unit a declarat că varianta B.1.1.529 conține o proteină spike care este extrem de diferită de cea din varianta originală a COVID-19 pe care se bazează vaccinurile antiCovid.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Fostă consilieră a lui Trump: Putin are un miros ciudat şi nu mănâncă la evenimente

Italia introduce restricții mult mai dure pentru persoanele nevaccinate! Valabilitatea certificatului verde va fi redusă la 9 luni, în loc de un an

Lucian Bode: Am abordat în SUA subiectul accederii României în Programul Visa Waiver

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Bilanț coronavirus 26 noiembrie 2021. Sub 2000 de cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 de ore. Numărul deceselor, în scădere

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies