Tocmai acum s-a aflat! Când vine valul 5 al pandemiei de coronavirus în România? Avertismentul medicilor

,
medici

Când vine valul 5 al pandemiei de coronavirus în România?

[Sursa foto: PixaBay]

Medicul Vasile Cepoi și-a manifestat îngrijorarea cu privire la valul 5 al pandemiei de coronavirus, despre care crede că va lovi România.


In articol:

Cu toate că numărul infectărilor a scăzut semnificativ în ultimele săptămâni, autorităţile din România sunt în continuare îngrijorate şi avertizează că România s-ar putea confrunta din nou cu un val de infectări.

medic

Valul 5 al pandemiei de coronavirus va lovi România.

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Vești bune! Bucureștiul a ieșit din scenariul roșu. Incidența a scăzut sub 3 la mia de locuitori

Când vine valul 5 al pandemiei de coronavirus în România?

Autoritățile preconizează că valul 5 al pandemiei de coronavirus își va face apariția în România după sărbătorile de iarnă, dacă rata de vaccinare nu crește în țara noastră.

Directorul DSP Iaşi, dr. Vasile Cepoi, a decarat că românii nu trebuie să renunţe la respectarea regulilor de protecţie, chiar dacă numărul infectărilor a scăzut.

Citeste si: Când va lovi valul 5 al pandemiei? Previziunile sumbre ale lui Octavian Jurma. Se întâmplă după 1 decembrie

Mai mult, medicul Vasile Cepoi a dat un exemplu, cel din vară, când s-a renunţat la distanţarea fizică, la purtarea măştii, la evitarea aglomeraţiilor.

„Toate aceste lucruri atunci au condus la valul 4 al acestei pandemii. Probabil că, dacă nu vom respecta mai departe aceste reguli, vom avea parte şi de un val 5 imediat după Sărbători. Recomandarea noastră este ca regulile de protecţie să fie respectate în continuare pentru că acest virus este extrem de contagios şi dacă nu le vom respecta avem toate şansele să avem încă un vârf care să ne supună din nou la presiuni extraordinare”, a explicat Vasile Cepoi, citat de ziaruldeiasi.ro.

Totodată, medicii infecţionişti susțin că valul 5 COVID nu va fi la fel de periculos ca cel din toamna acestui an, acest lucru fiind motivat de faptul că românii s-au mai imunizat împotriva virusului.

“În perioada Sărbătorilor, în fiecare an, există acea dinamică a populaţiei. Voi fi multe deplasări, vor fi români care se vor întoarce acasă şi vor fi români care vor pleca în vacanţă, în străinătate sau în alte locuri aglomerate. Aceste deplasări înseamnă şi o circulaţie inevitabilă a virusului. Dacă vor fi însă respectate măsurile de prevenţie, de protecţie, acest val 5 poate fi mai uşor decât valul 4 al pandemiei. Dat fiind numărul persoanelor care s-au vaccinat în perioada valului 4, dar şi numărul mare al celor care s-au imunizat trecând prin boală, este posibil ca în valul 5 să avem pacienţi cu forme mai uşoare de COVID 19, este posibil să nu mai existe presiune pe secţiile de ATI şi, evident, să nu mai existe atât de multe decese, cum au fost în toamna aceasta”, a declarat dr. Carmen Dorobăţ, medic primar infecţionist.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Superstiţii de Sfinţii Constantin şi Elena. Ce e interzis să faci pe 21 mai, cum atragi belşugul

Austria a intrat în lockdown! Ce se întâmplă cu românii care aveau vacanțele planificate la schi

Trafic intens: Timp de aşteptare de 840 de minute pentru camioane, la PTF Siret

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Petrecerile din noaptea de Anul Nou se vor încheia la ora 21! Accesul permis doar persoanelor vaccinate! Lista completă a măsurilor de sărbători

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies