O româncă stabilită în SUA, uimită de ingredientele din mâncarea americanilor. Nu i-a venit să creadă: „În România încă mai găsești etichete curate”

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 24 mai 2024, 19:42

Cum este mâncarea din America, față de cea din România

Sursa: TikTok andreea.garmany; Unsplash

O tânără pe nume Andreea Garmany a povestit, în urmă cu câteva zile, pe TikTok, ce descoperiri a făcut de când s-a mutat în America, acum câteva luni.

Românca a rămas stupefiată de alimentația locuitorilor din SUA, așa că a decis să împărtășească cu oamenii din online ceea ce a constatat în privința produselor din magazinele americane.

Românca a făcut descoperiri uluitoare de când s-a mutat în SUA

În câteva luni de zile de când s-a stabilit în Statele Unite, Andreea Garmany a constatat că alimentele pe care le consumă americanii sunt extrem de nesănătoase, întrucât conțin numeroase ingrediente nocive.

Aceasta a ținut să facă o comparație cu produsele din țara noastră, care, spre deosebire de cele din America, sunt mult mai curate.

„Sunt căsătorită în America de aproximativ 8 luni cu un american autentic și aș vrea să împărtășesc câteva lucruri pentru care susțin că România încă este foarte bine, din punct de vedere alimentar și din alte puncte de vedere.

În primul rând, alimentația.

În România, încă mai găsești etichete curate, cu ingrediente care nu dăunează corpului”,
a spus tânăra româncă, într-un clip postat pe TikTok.

Citește și: Cât de sănătos este, de fapt, pateul vegetal! Ce aditivi conține și cât de periculos este

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Ce ingrediente conține mâncarea americanilor

Ulterior, aceasta a ținut să le ofere internauților câteva exemple și să le explice că în SUA, produsele conțin foarte mulți conservanți, pentru a nu se altera atât de ușor în timp, și sunt îndulcite cu niște ingrediente artificiale, extrem de nocive, care le dau o aromă foarte puternică.

„Să vă dau un exemplu, pâinea. Aici, pâinea are 20-30 de ingrediente.

Am avut o pâine de-aici timp de o lună și nu s-a stricat, era moale și părea proaspătă. Dulciurile și alte produse sunt îndulcite cu corn syrup, un zahăr artificial extrem de dăunător pentru organism. Este foarte dulce.

De fiecare dată când îmi iau o cafea sau un ceai, trebuie să menționez să nu pună zahăr sau să pună mai puțin, pentru că gustul este făcut să fie foarte dulce.

De câte ori cumpăr ceva, e prea dulce. Când le fac prăjituri sau checuri românești, pentru ei nu sunt destul de dulci”, a mai spus Andreea Garmany.

Citește și: O tornadă devastatoare a curățat un orășel din SUA! Autoritățile sunt în căutarea victimelor blocate sub ruine| VIDEO

Românca a vorbit și despre fast-food-uri, care, în America, spre deosebire de România, mâncarea se prepară în niște condiții greu de descris.

Tânăra a explicat că, la noi în țară, aceste restaurante sunt foarte igienice, însă nu a putut spune același lucru și despre cele din SUA.

„La noi, până și fast food-urile sunt foarte curate.(...) Aici, am văzut multe restaurante de tip fast-food în care este o mizerie. Din acest motiv, nu mai sunt atrasă de acest tip de mâncare. Igiena lasă de dorit în multe locuri”,  a dezvăluit Andreea.

@andreea.garmany My Romania ❤️ #fypシ゚viral #texas #romaniangirl #blessed #Romania ♬ Sonda-me- Redenção