Cât de sănătos este, de fapt, pateul vegetal! Ce aditivi conține și cât de periculos este

Author: Diana Bostan
Actualizat: 23 apr 2024, 20:53

Ce aditivi conține pateul vegetal

Sursa: Captură TikTok

Deși este considerat o alternativă sănătoasă, s-a dovedit faptul că pateul vegetal conține foarte mulți aditivi, fiind extrem de periculoși pentru sănătate. Iată ce conține un pateu vegetal din comerț!

În urma unei testări efectuate prin intermediul unei aplicații de scanare a ingredientelor de pe etichetă, s-a descoperit că pateul vegetal, considerat de mulți o alternativă sănătoasă la varianta din carne, poate conține aditivi care ridică semne de întrebare asupra siguranței alimentare.

Ce aditivi conține și cât de periculos este pateul vegetal

Utilizând o aplicație de scanare a ingredientelor, s-a constatat că unele sortimente de pate vegetal conțin aditivi precum caragenan și monoglutamat de sodiu, care sunt clasificate ca fiind potențial cancerigene și asociate cu riscul apariției cancerului la colon.

Rezultatul testului a fost publicat într-un video pe TikTok.

Citește și: Cât de toxice sunt bazele pentru mâncare din supermarket! Ce a reieșit, de fapt, după scanarea ingredientelor

„Să vedem ce aditivi conține, dacă conține. Distracție, caragenan. Despre ăsta știm că nu se termină riscurile. Apariția cancerului la colon, deci ăsta e riscul. Monoglutamatul de sodiu, acesta este clasificat ca aditiv potențial sau risc cancerigen”, se arată în videoclipul postat pe TikTok.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Persoana care a realizat scanarea alimentului a explicat că aditivul caragenan prezintă riscuri semnificative pentru sănătate, incluzând potențialul de a contribui la apariția cancerului la colon. De asemenea, monoglutamatul de sodiu, un alt aditiv găsit în pateul vegetal, este clasificat ca fiind potențial cancerigen, adăugând îngrijorări cu privire la consumul acestui produs alimentar.

@alimentecurate Răspunde lui @bisoceanuflory am scanat pateul vegetal, să vedem ce aditivi conține #alimentecurate #alimente #mancare #patevegetal ♬ sunet original- Alimente Curate

Care a fost rezultatul în ceea ce privește pateul cu somon

O altă analiză a fost de data aceasta focalizată pe pateul cu somon.

Utilizând aceeași aplicație de scanare a ingredientelor, s-a analizat conținutul unui astfel de produs alimentar, pentru a evalua riscurile asupra sănătății. În timpul procesului de scanare, s-a constatat că pateul cu somon conține un ingredient nespecificat, însă nu conține aditivi cancerigeni ca în cazul pateului vegetal.

Citește și: Substanță cancerigenă descoperită în tratamentele pentru acnee! Trei mărci prestigioase produc astfel de creme

Așteptăm să proceseze. Am de multe ori poftă de pate de pește, nu neapărat de somon. Ingredient nespecificat, deci nu are aditivi. Acum nu știm ce este cu aditivul ăsta, este o aromă, ceva nespecificat, dar în rest mai trebuie verificat FAO ”, a spus cel care a scanat eticheta, într-un video postat pe contul său de TikTok.

Făcând o comparație între rezultatele scanării pateului vegetal și a celui cu somon, s-au observat diferențe semnificative în ceea ce privește compoziția și potențialul de siguranță alimentară.

În timp ce pateul vegetal a evidențiat prezența aditivilor considerați potențial dăunători pentru sănătate, precum caragenan și monoglutamatul de sodiu, pateul cu somon a prezentat doar un ingredient nespecificat, clasificat ca fiind o posibilă "aromă".

@alimentecurate Pate de somon scanat cu Alimente Curate, sa vedem ce e-uri conține #alimentecurate #pate ♬ sunet original- Alimente Curate

 


Tensiunile cresc la ”Insula de 1 milion”. 19 concurenți au rămas în joc, iar rivalitățile ating cote maxime. Iată ce se va întâmpla în ediția de duminică, 19 mai!