O femeie a stat peste 100 de ore sub dărâmături, în Turcia. Salvatorii au scos-o în viață, dar a murit la spital

Autor: Diana Tilă
Actualizat: 11 nov 2023, 02:10

O femeie din Turcia a fost salvată după 103 ore de stat sub dărâmături. Zeynep era singura supraviețuitoare din familie.

Zeynep Ela Parlak, o femeie de 40 de ani, a fost salvată vineri, 10 februarie, în oraşul Kirikhan, regiunea turcă Hatay, de o echipă germană de intervenție, după ce a petrecut mai mult de 103 de ore sub dărâmăturile unui bloc de 10 etaje devastat de cutremurul cu mii de victime de luni, relatează Bild. 

Citește și: Sprijinim Turcia! Pe măsură ce orele trec, numărul victimelor crește iar criza umanitară se adâncește. Ajutorul vostru, oricât de mic, se va face simțit într-o mare de suferință

UPDATE

Salvatorii germani au scos-o vineri pe Zeynep Kahraman, în vârstă de 40 de ani, din ruine, în orașul Kirikhan. Ei au numit supraviețuirea acesteia un "miracol". Din păcate, femeia nu a supraviețuit foarte mult după ce a fost salvată. Șeful echipei germane de salvare a anunțat că Zeynep  s-a sins din viață la spital.

„Tocmai am aflat de la fratele și sora sa că Zeynep a murit din păcate în spital", a declarat Steven Bayer, șeful echipei germane de salvare.

O femeie a stat peste 100 de ore sub dărâmături. Salvatorii au scos-o în viață, dar cei trei copii și soțul ei au fost găsiți fără suflare, chiar lângă ea

„Echipa de salvare a avut nevoie de peste 50 de ore pentru a-şi face drum printre dărâmături şi a ajunge la această femeie”, a anunţat ONG-ul german ISAR (International Search and Rescue), într-o postare pe Twitter.

Zeynep a fost preluată imediat de medici, iar starea ei este stabilă.

După ce a fost localizată de membrii echipei germane de salvare, femeia a fost hidratată cu apă și suc de fructe și a primit medicamente cu ajutorul unui furtun.

Misiunea de salvare a fost foarte complicată, spațiul era foarte strâmt ”, a declarat purtătorul de cuvânt al ONG-ului german, Stefan Geine, care a descris „ o muncă la centimetru, realizată cu un ciocan hidraulic”.

„Stătea întinsă lângă un puț de lift, construit cu material dur. Asta i-a salvat viața”, a adăugat Geine.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: La ce soluție extremă a apelat un adolescent de 17 ani pentru a supraviețui 94 de ore sub dărâmături, în Turcia

„Femeia a rămas mult timp întinsă pe abdomen, foarte aproape de rude decedate”, a adăugat el. 

Benno Riehl, un membru al echipei germane de salvare, a explicat: „Am făcut o gaură de 40 pe 30 de centimetri.

Ea stătea întinsă pe unul dintre copiii ei morți, iar soțul ei, decedat de asemenea, era întins deasupra ei”.

În timpul cutremurului, Zeynep era acasă, cu cei trei copii ai săi și cu soțul ei. Întreaga familie a fost îngropată de clădirea care s-a prăbușit. 

Stefan Geine, salvator specializat în asistență acordată victimelor unor catastrofe naturale: Niciodată până acum nu a fost păstrat un contact atât de îndelungat cu o persoană îngropată sub dărâmături.

Pentru sora mai mică a lui Zeynep, Zübeyde (38 de ani), a fost o ușurare care cu greu poate fi descrisă în cuvinte: ea a stat patru zile lângă ruinele clădirii până când sora ei a fost salvată.

„Sora mea a fost transportată la spitalul din Adana, are probleme cu piciorul, care este rănit. Ne bucurăm că e în viață. Dar, din păcate, copiii și soțul ei au rămas acolo…”, a spus și fratele lui Zeynep, managerul de turism Emre (26 de ani).

Citește și: Serenay Sarıkaya și-a amânat toate proiectele și s-a implicat într-o amplă campanie de ajutorare a sinistraților! „Acum este momentul, mai mult că oricând, să fim uniți!”

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!