Noi cazuri de variola maimuței au fost confirmate. Numărul acestora continuă să crească la nivel internațional

,
variola-maimuței

Noi cazuri de variola maimuței au fost confirmate. Numărul acestora continuă să crească la nivel internațional

[Sursa foto: Istock]

Variola maimuței ia amploare din ce în ce mai mult, lucru ce ne face să ne gândim dacă lucrurile vor escalada așa cum s-a întâmplat în cazul Coronavirusului. Până în acest moment, 19 țări care nu se cofruntă frecvent cu infectări au raportat cel puțin un caz confirmat , potrivit unui raport epidemiologic.


In articol:

Până în momentul de față, neluând în calcul țările în care boala este endemică numărul cazurilor de variola maimuței a ajuns la 219. Numărul total de cazuri care au fost identificate a ajuns, în acest fel, să fie de două ori mai mare decât cel raportat pe data de 20 mai, atunci când a avut loc o primă confirmare a cazurilor, potrivit Le Figaro, citat de Stirileprotv.ro.

„Majoritatea cazurilor sunt bărbaţi tineri, care se identifică drept bărbaţi care întreţin relaţii sexuale cu bărbaţi.

Nu au fost înregistrate decese”, a mărturisit Centrul European pentru Prevenția și Controlul Bolilor, conform News.ro, despre infectările cu variola maimuței.

Citeste si: Român aflat în vacanță în Grecia, suspect de variola maimuței. Bărbatul este tratat într-un spital din Atena

Unde au fost raportate cele mai multe cazuri de variola maimuței

Până în acest moment, cele mai multe cazuri de variola maimuței au fost înregistrate în Marea Britanie, acolo unde s-au constatat primele cazuri ale lunii mai. De asemenea, pe locul doi se află Spania, fiind urmată de Portugalia, potrivit ECDC.

Mai mult decât atât, majoritatea cazurilor au fost raportate pe continentul nostru, iar țările aflate pe alte continente unde, de asemenea, variola maimuței a fost confirmată sunt: Emiratele Arabe Unite, Canada, Australia, Statele Unite ale Americii și Israel.

variola-maimuței

Noi cazuri de variola maimuței au fost confirmate. Numărul acestora continuă să crească la nivel internațional

[Sursa foto: Unsplash]

ECDC a realizat o evaluare a riscurilor și, pe 23 mai, a anunțat că, în ciuda numărului de cazuri, riscul de infectare este „foarte scăzut”. Cu toate acestea, s-a precizat faptul că, în cazul persoanelor care au mai mulți parteneri sexuali, riscul de contaminare este „mai mare”.

Citeste si: Avertismentul lui Joe Biden în ceea ce privește variola maimuței: "Toată lumea ar trebui să fie îngrijorată"

Care sunt cauzele care facilitează răspândirea virusului

Conform BBC, variola maimuței nu este un virus ce se poate răspândi cu ușurință. Cu toate acestea, trei variante au fost luate în calcul.

  1. Virusul ar putea suferi mai multe mutații.
    Acest lucru i-ar permite să se răspândească mult mai ușor, însă, momentan, luând în calcul primele cercetări, astfel de lucruri nu au putut fi demonstrate,
  2. Imunitatea oamenilor este mai scăzută. Deși vaccinul a fost folosit pentru ca boala să fie eredicată, cazurile continuă să se răspândească,
  3. Virusul a găsit momentul potrivit pentru a se răspândi. Variola maimuței a găsit locul și momentul potrivit pentru a se putea răspândi în voie.

„Ceea ce pare să se întâmple acum este că a intrat în populație ca formă sexuală, ca formă genitală și se răspândește la fel ca infecțiile cu transmitere sexuală, ceea ce și-a amplificat transmiterea în întreaga lume”, a spus David Heymann, pentru Reuters, un specialist în boli infecțioase, conform Hotnews.ro.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Imaginea care i-a făcut să exclame până şi pe inspectorii RAR: „E păcat să pui şurub unde poţi lega cu sârmă, adică funie“

După Marea Britanie, SUA și Europa raportează cazuri de „variola maimuței”! Care sunt simptomele la care trebuie să fii atent

Suntem zmei în online: Aproape jumătate din vânzările online din Europa de Est sunt făcute de români

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Se introduce carantina obligatorie pentru variola maimuței. România cumpără primele doze de vaccinuri

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies