Român aflat în vacanță în Grecia, suspect de variola maimuței. Bărbatul este tratat într-un spital din Atena

Author: Sara Andreescu
Actualizat: 23 mai 2022, 14:51

Român suspect de variola maimuței a fost internat în Grecia

Sursa: PixaBay

Un cetățean român în vârstă de 29 de ani care se află în vacanță în Grecia a ajuns la un spital din Atena, suspect de variola maimuței.

Un român în vârstă de 29 de ani care se afla în vacanță în Grecia a fost internat la un spital din Atena, fiind suspect de variola maimuței, boala infecțioasă care se răspândește cu repeziciune atât în Europa, cât și în SUA,  Australia și Africa.

Cetățean român, suspect de variola maimuței. Bărbatul este internat într-un spital din Atena 

Un român în vârstă de 29 de ani care se afla într-o vacanță în Grecia a fost internat la un spital din Atena, fiind suspect de variola maimuței, boala infecțioasă care a pus pe jar autoritățile sanitare internaționale. 

Turistul român în vârstă de 29 de ani a fost primul caz suspect de variola maimuţelor în Grecia.

Tânărul locuieşte la Londra şi şi-a petrecut vacanţa cu prietena sa pe insula Kefalonia.

El a fost transportat într-o capsulă specială la bordul unui avion C-130 din Kefalonia la Atena, sâmbătă seara. Anterior, televiziunea de stat ERT a anunţat că pacientul era bine dispus şi nu avea febră, dar avea erupţii pe tot corpul, erupţii care l-au transformat într-un caz suspect de variola maimuţei. 

Cetățeanul român a fost supus unor teste de laborator care au arătat nu este infectat cu virusul variolei maimuţei, ci cu varicelă relatează Keep Talking Greece, citat de News.ro. 

În testele de laborator realizate la spitalul Attikon şi la laboratorul special al Universităţii din Salonic, nu a fost detectat virusul variolei maimuţelor. Dimpotrivă, două teste repetate ale probelor prelevate de la pacient au arătat că tânărul a fost de fapt infectat cu varicelă, relatează presa greacă care citează un anunţ oficial al Organizaţiei Naţionale de Asistenţa Sănătăţii din Grecia (EODY) duminică seara.

Care sunt simptomele care îți arată că ai contractat variola maimuței 

Acestea sunt simptomele care îți arată că ai fost infectat cu variola maimuței, boala infecțioasă cauzată de virusul cu același nume. 

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”

La om, simptomele de variola maimuței sunt similare, dar mai blânde decât simptomele de variolă.  Variola maimuței debutează cu febră, dureri de cap, dureri musculare și epuizare.

Principala diferență între simptomele de variolă și variola maimuței este că variola maimuței face ca ganglionii limfatici să se umfle (limfadenopatie), în timp ce variola nu.

Perioada de incubație  (de la contractarea virusului și până la apariția primelor simptome) pentru variola maimuței este de obicei de 7-14 zile, dar poate varia de la 5-21 de zile, potrivit datelor furnizate de  Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor. 

România cumpără primele doze de vaccin împotriva variolei maimuței 

Cazurile de variola maimuței se înmulțesc la nivel internațional, lucru care a determinat autoritățile să introducă primele măsuri preventive în lupta cu această boală infecțioasă.

Printre țările care iau măsuri în lupta cu variola maimuței se numără și România, care va achiziționa în jur de 1000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuței, potrivit declarațiilor ministrului Sănătății, Alexandru Rafila. 

Acesta a declarat că variola maimuței reprezintă o problemă care necesită o supraveghere serioasă, motiv pentru care România va achiziționa aproximativ 1000 de doze de vaccin care să fie eventual administrabil contacților unei persoane care este diagnosticată cu această boală. Momentan, țara noastră nu a înregistrat niciun caz de variola maimuței, potrivit Ministerului Sănătății.

Citeste si: Au fost depistate noi cazuri de „variola maimuței” în Marea Britanie. La ce simptome trebuie să fii atent

Român aflat în vacanță în Grecia, suspect de variola maimuței. Bărbatul este tratat într-un spital din Atena

"Trebuie să existe o supraveghere serioasă a acestei probleme. O facem! Mai mult, prin mecanism european de coordonare în cazul unor urgențe epidemiologice HERA vom tatona opțiunile pentru a avea o anumită cantitate de vaccin care să fie eventual administrabil contacților unei persoane care este diagnosticată cu această boală", a declarat, duminică, Alexandru Rafila, potrivit digi24.ro. 

O altă țară care a luat deja primele măsuri împotriva acestei boli este Belgia, care introduce carantina obligatorie pentru variola maimuței. 

Potrivit autorităților belgiene, persoanele diagnosticate cu variola maimuţei vor fi nevoite să stea timp de 21 de zile în carantină obligatorie.

 


Nona și Patrick, primul sărut în camera roșie! „Eu sunt fericită! Casa iubirii, mulțumesc pentru un sărut frumos!” Iată cum a reacționat Ionuț!

Nona a decis să renunțe la Ionuț și l-a chemat pe Patrick în camera roșie! Cei doi s-au sărutat cu patos, spre marea uluire a lui Ionuț! Nona i-a mărturisit de ce i-a trezit suspiciuni! „Mi se părea că te joci!”

Cookies