După Marea Britanie, SUA și Europa raportează cazuri de „variola maimuței”! Care sunt simptomele la care trebuie să fii atent

,
variola maimutei

După Marea Britanie, SUA și Europa raportează cazuri de „variola maimuței”! Care sunt simptomele la care trebuie să fii atent

[Sursa foto: Twitter]

După o lungă pandemie de COVID-19, care încă nu s-a terminat, un alt virus începe să facă ravagii în lume. Iată care sunt simptomele la care trebuie să fii atentă.


In articol:

„Variola maimuței”, un nou virus care a apărut în mai multe țări din Europa, dar și în SUA, unde au fost găsite zeci de cazuri cu acest virus.

Specialiștii au anunțat care sunt simptomele la care trebuie să fim atenți. La începutul lunii mai, în Europa și în America de Nord au fost găsite câteva zeci de cazuri suspecte sau confirmate de „variola maimuței”, lucru care a creeat panică în toată lumea.

Au fost găsite cazuri de „variola maimuței” în Europa și Marea Britanie

variola maimuței

Au fost găsite cazuri de „variola maimuței” în Europa și Marea Britanie

[Sursa foto: Twitter]

De când au apărut primele cazuri de „variola maimuței”, s-a format o panică în rândul oamenilor, având în vedere că fiecare infectare este o amenințare. Cu puțin timp în urmă, Marea Britanie a raportat primul caz de „variola maimuței”, iar în prezent, bilanțul este de nouă infectări. 

Ieri, Spania, Portugalia, Canada şi SUA au raportat prezența „variolei maimuţei” pe teritoriile lor. De asemenea, cele două ţări din Peninsula Iberică au transmis că au identificat aproape 40 de cazuri suspecte sau confirmate cu „variola maimuței”.

Citeste si: Au fost depistate noi cazuri de „variola maimuței” în Marea Britanie. La ce simptome trebuie să fii atent

„Aceste ultime cazuri, precum şi raportări de cazuri în diverse ţări europene, confirmă ceea ce ne temeam iniţial, că poate exista transmitere a variolei maimuţelor în comunităţile noastre”, a declarat dr. Susan Hopkins, principalul consilier medical al UKHSA.

Care sunt simptomele infecției cu virusul „variola maimuței”

Din păcate, studiile efectuate până la acest moment arată că „variola maimuței” nu poate fi tratată, dar se poate vindeca singură, pentru că este o infecție virală. 

Citeste si: Bilanț coronavirus 19 mai 2022: 467 de cazuri noi! Câte decese s-au înregistrat

De asemenea, Organizația Mondială a Sănătății a declarat, legat de cazurile din Marea Britanie, că par a fi transmise în rândul comunității LGBTQ+, dar au atenționat că acesta nu este un motiv pentru care trebuie să credem că riscul infectării este mai crescut, având în vedere că toată lumea se poate infecta.

„Variola maimuței” are simptome similare cu simptomele virusului COVID-19, respectiv:

  • febră
  • dureri de cap
  • dureri musculare
  • dureri de spate
  • ganglioni limfatici umflaţi
  • frisoane
  • oboseală

De asemenea, pot apărea erupţii cutanate, deseori pe faţă, care se răspândesc și în alte părţi ale corpului, inclusiv pe organele genitale.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Profesoara care a creat un Silicon Valey în Prahova. Foştii ei elevi lucrează la marile companii IT din lume

Bilanț coronavirus 19 mai 2022: 467 de cazuri noi! Câte decese s-au înregistrat

Ucraina nu are probleme doar cu Rusia. China deține aproape 10% din terenul agricol al țării și un jucător puternic pe piața grâului

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

S-au raportat aproape 2 milioane de cazuri de „febră” în Coreea de Nord. S-a introdus lockdown la nivel național pentru a combate COVID-19: „

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies