Nancy Pelosi, sancționată de către China, în urma vizitei sale din Taiwan: „A subminat suveranitatea și integritatea teritorială”

,
nancy-pelosi-china-sancțiuni

Nancy Pelosi, sancaționată de China, în urma vizitei sale din Taiwan

[Sursa foto: EPA via bbc.com]

Nancy Pelosi a fost sancționată de către China din cauza vizitei pe care a efectuat-o în Taiwan. Anterior, Beijing a decis să sancționeze economic insula Taiwan, după ce Pelosi a ajuns în Taipei, în ciuda avertismentelor sale.


In articol:

Nancy Pelosi a fost sancționată de către China, deoarece a oficializat vizita în Taiwan la începutul acestei săptămâni, în ciuda avertismentelor Chinei. Ministerul de Externe al Chinei susține că Nancy Pelosi a intervenit „serios în afacerile interne ale Chinei și i-a subminat suveranitatea și integritatea teritorială”.

Nancy Pelosi, sancționată de către China

China a decis să trimită mai multe avioane de război și nave marine în strâmtoarea Taiwan, lucru ce a dus la escaladarea tensiunilor. Din cauza acestui lucru, Nancy Pelosi a făcut o vizită în Taiwan, insula despre care China spune că îi aparține și care, relatează news.ro, va fi anexată cu forța.

„În ciuda îngrijorării grave şi a opoziţiei ferme a Chinei, Pelosi a insistat să viziteze Taiwanul, amestecându-se grav în afacerile interne ale Chinei, subminând suveranitatea şi integritatea teritorială a Chinei, călcând în picioare politica unei singure Chine şi ameninţând pacea şi stabilitatea Strâmtorii Taiwan”, a declarat Ministerul de Externe chinez prin intermediul unui comunicat.

Citeste si: Alertă maximă în Japonia! Rachetele chineze ar fi ajuns în zona economică a țării

După nici măcar 15 minute de când a ajuns în Taiwan, Nancy Pelosi a postat un mesaj pe contul său de Twitter, prin care condamna comportamentul Chinei.

„Vizita delegației noastre în Taiwan onorează angajamentul neclintit al Americii de a sprijini democrația vibrantă din Taiwan.

nancy-pelosi-china-sancțiuni

Nancy Pelosi, sancaționată de China, în urma vizitei sale din Taiwan

[Sursa foto: bbc.com]

Discuțiile noastre cu conducerea din Taiwan reafirmă sprijinul nostru pentru partenerul nostru și promovează interesele noastre comune, inclusiv promovarea unei regiuni Indo-Pacifice libere și deschise. Solidaritatea Americii cu cei 23 de milioane de oameni din Taiwan este mai importantă astăzi decât oricând, deoarece lumea se confruntă cu o alegere între autocrație și democrație”, a scris Pelosi în mediul online.

Statele Unite ale Americii susțin că Beijingul dă dovadă de constrângere

Avionul în care Pelosi se afla a aterizat în Taipei  la ora 22:43, ora 17:43 a României. Înainte ca vizita să înceapă, Ministerul Afacerilor Externe din China a spus că este „dificil de imaginat o acțiune mai temerară și mai provocatoare” din partea Americii decât vizita pe care președintele Camerei Reprezentanților din SUA urma să o facă.

După ce China a spus, la începutul acestei veri, că acțiunile SUA pot da naștere unui conflict, Pentagonul a transmis un mesaj prin care puncta constrângerea din ce în ce mai puternică din partea Beijingului.

Citeste si: Volodimir Zelenski solicită ajutor din partea Chinei pentru a opri războiul pornit de Rusia: „Sunt încrezător”

„Observăm o constrângere tot mai mare din partea Beijingului. Am asistat la o creştere continuă a activităţii militare provocatoare şi destabilizatoare în apropierea Taiwanului. SUA au reafirmat importanța păcii și a stabilității în Taiwan, o opoziție la modificări unilaterale ale status-quo-ului și a îndemnat China să se abțină de la orice nouă acțiune destabilizatoare”, a spus Lloyd Austin, șeful Pentagonului, în cadrul unei întâlniri din Singapore cu ministrul Apărării din China.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Poveşti picante din Brăila de altădată. De unde vine refrenul: „La tanti Elvira uşor se câştiga lira“ VIDEO

România ar putea intra în spațiul Schengen până la sfârșitul anului, datorită Ucrainei. Nicolae Ciucă: „Suntem pregătiți să devenim membru al Schengen”

A murit regele pop-ului israelian: Era socrul lui Quentin Tarantino

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

China impune sancțiuni economice Taiwanului, după ce Pelosi a făcut o vizită oficială în Taipei

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies