Motivul pentru care 20.000 de doze de vaccin AstraZeneca au fost arse: „Dacă nu distrugem dozele, oamenii...” Unde a fost luată decizia?

,
20.000 de doze de vaccin AstraZeneca au fost arse
20.000 de doze de vaccin AstraZeneca au fost arse[Sursa foto: unsplash]

Mai multe doze de vaccin anti-Covid-19 AstraZeneca au fost arse. Unde a fost luată decizia și cum motivează autoritățile această măsură?


In articol:

În plină campanie de vaccinare, mai multe doze de vaccin AstraZeneca au fost arse. Deși dozele erau expirate, acesta nu a fost singurul motiv pentru care autoritățile au luat această măsură. Unde au fost arse dozele de vaccin expirate și de ce au decis reprezentanții autorităților să le distrugă în acest mod?

Malawi a ars 20.000 de doze AstraZeneca expirate. Care este motivul?

Autoritățile din Malawi au precizat că au distrus prin ardere 19.610 doze expirate de vaccin AstraZeneca. Se pare că încrederea oamenilor din Malawi în vaccinurile anti-Covid-19 a scăzut semnificativ în ultima perioadă, ceea ce a făcut ca mulți dintre ei să amâne vaccinarea împotriva noului coronavirus, prezentând astfel un risc ridicat de a se infecta cu noul coronavirus. Doctorul Charles Mwansambo a precizat că în momentul în care oamenii au aflat că există doze de vaccin AstraZeneca expirate, mulți dintre ei au refuzat să se mai vaccineze împotriva coronavirusului, de teamă că ar putea primi o astfel de doză.

Citeste si: Ce au descoperit specialiștii în cazul persoanelor care nu prezintă efecte secundare după vaccinul anti-Covid-19?

Pentru a-i convinge pe oameni că aceste doze expirate nu vor mai fi administrate, dar și că vaccinarea nu le poate pune în pericol viața, autoritățile din Malawi au decis să ardă aproape 20,000 de doze de vaccin AstraZeneca.

”Când s-a răspândit vestea că aveam vaccinuri expirate, am observat că oamenii nu mai veneau în clinici să fie imunizați. Dacă nu distrugem dozele, oamenii vor crede că folosim vaccinuri expirate în centrele noastre, și dacă nu se vaccinează se vor îmbolnăvi.”, a spus doctorul Charles Mwansambo, potrivit digi24.ro.

La scurt timp după ce acest lucru a fost făcut public, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat că este regretabil că oamenii refuză să se vaccineze și că se ajunge în punctul în care este nevoie ca dozele să fie distruse.

OMS a recomandat ca dozele expirate să fie colectate și apoi să fie distruse în siguranță, astfel încât să nu fie pusă în pericol sănătatea niciunei persoane. 

”Deși distrugerea vaccinurilor este regretabilă, OMS recomandă ca dozele expirate să fie îndepărtate din lanțul de distribuție și distruse în siguranță.”, au anunțat reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

OMS anunță că vaccinurile anti-Covid-19 expirate trebuie distruse
OMS anunță că vaccinurile anti-Covid-19 expirate trebuie distruse[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Cum pot fi convinși românii să se vaccineze? Dezvăluirile lui Dan Barna: "O campanie naţională de zahăr, făină şi ulei"

 

Citește-ne pe

Citește și:

Agenția Europeană a Medicamentului, anunț oficial despre vaccinurile Pfizer. Ce precizări au făcut specialiștii?

Australian Open - Simona Halep și-a aflat adversara din turul doi

Un bebeluș a fost ars cu clor încins într-o creșă. Îngrijitorii nu au chemat Ambulanța și l-au lăsat să urle de durere

Specialiștii au descoperit un nou simptom al coronavirusului. Ce se întâmplă cu cei care se infectează cu COVID-19?

Agentia Europeana a Medicamentului, anunt important! Vaccinurile Pfizer si Moderna sunt eficiente impotriva tulpinii indiene a coronavirusului!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies