Motivul pentru care 20.000 de doze de vaccin AstraZeneca au fost arse: „Dacă nu distrugem dozele, oamenii...” Unde a fost luată decizia?

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 20 mai 2021, 17:13
20.000 de doze de vaccin AstraZeneca au fost arse
Sursa: unsplash

Mai multe doze de vaccin anti-Covid-19 AstraZeneca au fost arse. Unde a fost luată decizia și cum motivează autoritățile această măsură?

În plină campanie de vaccinare, mai multe doze de vaccin AstraZeneca au fost arse. Deși dozele erau expirate, acesta nu a fost singurul motiv pentru care autoritățile au luat această măsură. Unde au fost arse dozele de vaccin expirate și de ce au decis reprezentanții autorităților să le distrugă în acest mod?

Malawi a ars 20.000 de doze AstraZeneca expirate. Care este motivul?

Autoritățile din Malawi au precizat că au distrus prin ardere 19.610 doze expirate de vaccin AstraZeneca. Se pare că încrederea oamenilor din Malawi în vaccinurile anti-Covid-19 a scăzut semnificativ în ultima perioadă, ceea ce a făcut ca mulți dintre ei să amâne vaccinarea împotriva noului coronavirus, prezentând astfel un risc ridicat de a se infecta cu noul coronavirus. Doctorul Charles Mwansambo a precizat că în momentul în care oamenii au aflat că există doze de vaccin AstraZeneca expirate, mulți dintre ei au refuzat să se mai vaccineze împotriva coronavirusului, de teamă că ar putea primi o astfel de doză.

Citeste si: Ce au descoperit specialiștii în cazul persoanelor care nu prezintă efecte secundare după vaccinul anti-Covid-19?

Pentru a-i convinge pe oameni că aceste doze expirate nu vor mai fi administrate, dar și că vaccinarea nu le poate pune în pericol viața, autoritățile din Malawi au decis să ardă aproape 20,000 de doze de vaccin AstraZeneca.

”Când s-a răspândit vestea că aveam vaccinuri expirate, am observat că oamenii nu mai veneau în clinici să fie imunizați.

Dacă nu distrugem dozele, oamenii vor crede că folosim vaccinuri expirate în centrele noastre, și dacă nu se vaccinează se vor îmbolnăvi.”, a spus doctorul Charles Mwansambo, potrivit digi24.ro.

La scurt timp după ce acest lucru a fost făcut public, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat că este regretabil că oamenii refuză să se vaccineze și că se ajunge în punctul în care este nevoie ca dozele să fie distruse.

OMS a recomandat ca dozele expirate să fie colectate și apoi să fie distruse în siguranță, astfel încât să nu fie pusă în pericol sănătatea niciunei persoane. 

Laurențiu Duță și Ianula, împreună de 15 ani! Vezi cum arată soția celebrului artist

”Deși distrugerea vaccinurilor este regretabilă, OMS recomandă ca dozele expirate să fie îndepărtate din lanțul de distribuție și distruse în siguranță.”, au anunțat reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Citeste si: Cum pot fi convinși românii să se vaccineze? Dezvăluirile lui Dan Barna: "O campanie naţională de zahăr, făină şi ulei"

 


Cookies