Cum pot fi convinși românii să se vaccineze? Dezvăluirile lui Dan Barna: "O campanie naţională de zahăr, făină şi ulei"

,
Dan Barna
Cum pot fi convinși românii să se vaccineze?

Dan Barna a făcut declaratii despre campania de vaccinare împotriva coronavirusului. Iată ce a declarat vicepremierul!


In articol:

Dan Barna afirmă că România este, alături de alte trei ţări din regiune, unul dintre statele europene în care intenţia de vaccinare este cu 20 de procente mai scăzută faţă de celelalte state, cauza fiind, conform lui Barna, campaniile anti-imunizare.

 Dan Barna
Dezvăluirile lui Dan Barna.

Citeste si: Stare de urgență până în septembrie! Măsuri dure aproape de granița cu România!

Ce a transmis vicepremierul Dan Barna

Campania de vaccinare poate primi un impuls dacă autoritățile țin cont de sfaturile pe care Dan Barna le are. Marți seară, liderul USR a spus că, pentru a creşte rata de vaccinare antiCovid, soluţia ar putea fi „ducerea vaccinului la poarta omului”.

„Din păcate, şi aici mă aştept ca noul CNA să reacţioneze, sunt posturi şi emisiuni care promovează exact mesajele acestea care ne pun într-o situaţie foarte proastă.

De ce spun asta? Pe sondajele europene, în majoritatea statelor europene intenţia de vaccinare este undeva în jur de 80%. În România intenţia de vaccinare este undeva în jur de 60%, lucru particular doar României, Poloniei, Ungarei şi, parţial, Bulgariei. De ce? Pentru că acestea sunt ţările în care au fost puternice campanii de ştiri false, de antivaccinism şi toate aceste năzbâtii cu 5G şi toate celelalte lucruri care nu au nicio legătură cu o lume modernă.

Or, asta înseamnă că pentru a avea succes e necesar să fim creativi în sensul în care să înţelegem că cei care urmează să se vaccineze... ok, sunt o parte antivaccinişti, pe aceia nu ai cum să îi convingi, nu ei sunt ţinta, dar sunt o mare din parte din oameni care nu s-ar opune, dar nu sunt neapărat entuziaşti” a afirmat Dan Barna, marţi seară, la B1 Tv.

Citeste si: Klaus Iohannis, avertisment pentru milioane de români! Mesajul președintelui: "Atrag atenția asupra unui potențial pericol"

Barna a reafirmat importanţa implicării autorităţilor locale în campania de vaccinare, în special în mediul rural. El a avansat chiar ideea unor competiţii cu premii între localităţi privind vaccinarea, însă a afirmat că nu s-a luat o decizie cu privire la stimularea financiară sau cu bunuri de ordin material a celor care se imunizează. 

„O campanie naţională de zahăr, făină şi ulei pentru un vaccin nu va fi, asta cu siguranţă. Dincolo de asta, modalităţile prin care cetăţenii pot fi încurajaţi, eu am propus variante din acestea, creative, o cină cu preşedintele, o masă cu premierul sau cu unul din vicepremieri...

De fapt sunt trei elemente care cred eu că i-ar face pe oameni să se vaccineze, de fapt îi fac pe oameni să se mişte într-o direcţie pe un subiect, oricare altul: frica şi frica asta a funcţionat cât timp cifrele au fost sus, competiţia – faptul că nu vei fi mai

prejos decât vecinul tău, satul de peste deal, celălalt oraş şi celălalt element este fudulia, sau mimetismul- vedeta de orice fel ar fi”,  consideră Dan Barna.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Vestea momentului pentru ELEVI. Noul an școlar începe pe 13 septembrie. Cum va arăta structura anului 2021-2022

Șofer grec A UCIS, într-un accident, un om în Bulgaria și a vrut să-și repare ilegal mașina în România: Bărbatul a fost reținut de polițiști

Supele pot deveni toxice! Mare atenție când le preparați. Greșeala care le poate contamina

Mai mulți români care veneau din Marea Britanie au prezentat certificate de vaccinare false, la intrarea în țară. Raed Arafat, reactie dura

Florin Cîțu, despre rectificarea bugetară: ”Voi transmite documentul liderilor Coaliției de guvernare”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies