Agenția Europeană a Medicamentului, anunț oficial despre vaccinurile Pfizer. Ce precizări au făcut specialiștii?

,
Cum va fi stocat vaccinul Pfizer?
Cum va fi stocat vaccinul Pfizer?[Sursa foto: unsplash]

Vești bune din partea Agenției Europene a Medicamentului (EMA). Ce anunț au făcut specialiștii despre vaccinul anti-Covid-19 produs de Pfizer/BioNTech?


In articol:

Încă din primul moment în care vaccinurile anti-Covid-19 au fost distribuite la nivel mondial, specialiștii în sănătate au atras atenția asupra condițiilor speciale de depozitare. Mai exact, este cunoscut faptul că acestea trebuie păstrate la temperaturi foarte scăzute pentru a-și păstra eficiența și a putea fi folosite în siguranță.

Ce anunț a făcut acum Agenția Europeană a Medicamentului?

Cum ar trebui depozitate vaccinurile anti-Covid-19 produse de Pfizer/BioNTech? 

Pentru a nu irosi doze importante de vaccin anti-Covid-19, specialiștii de la Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) au făcut mai multe studii pentru a vedea cum ar trebui păstrate acestea pentru a putea fi folosite cât mai mult timp. Astfel, dacă inițial autoritățile anunțau că perioada de stocarea a vaccinului Pfizer la temperatura frigiderului era de 5 zile, acum, specialiștii au prelungit perioada la 31 de zile.

Acest lucru înseamnă că nu va mai fi nevoie de efoturi logistice majore pentru a distribui serul produs de Pfizer/BioNTech în statele membre ale Uniunii Europene.

Citeste si: Urmează valul 4 al pandemiei de coronavirus în România? Alexandru Rafila avertizează: „E posibil sa fie la începutul...”

Chiar dacă vaccinul anti-Covid-19 produs de Pfizer/BioNTech poate fi păstrat la o temperatură de 2 până la 8 grade Celsius pentru o perioadă de 31 de zile, reprezentanții Agenției Europene a Medicamentului (EMA) atrag atenția că recomandarea este valabilă doar pentru dozele care nu au fost deschise.

Noile informații au fost obținute în urma unui studiu pe care Pfizer/BioNTech l-au făcut pentru a vedea stabilitatea vaccinului. 

Autoritățile au anunțat că vaccinul Pfizer poate fi păstrat la temperaturi între 2 și 8 grade timp de 31 de zile
Autoritățile au anunțat că vaccinul Pfizer poate fi păstrat la temperaturi între 2 și 8 grade timp de 31 de zile[Sursa foto: unsplash]

În luna februarie a acestui an, autorităţile sanitare americane au fost de acord cu stocarea şi transportul  vaccinului Pfizer la temperatura de 2-8 grade Celsius, dar pentru o perioadă care să nu depășească două săptămâni. Amintim că la început, studiile arătau că vaccinul anti-Covid-19 trebuia păstrat la temperaturi între -80 şi -60 de grade Celsius, în congelatoare speciale.

Vaccinul Pfizer este administrat la nivel mondial, iar autoritățile speră ca în viitorul apropiat, serul anti-Covid-19 să poată fi folosit și pentru categoria de vârstă 12 și 15 ani. Autoritățile din România au precizat că fac pregătiri  pentru campania de vaccinare în rândul adolescenților, campanie care ar urma să înceapă după ce Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) își va da acordul pentru administrarea serului în rândul copiilor.

Citeste si: Raed Arafat, avertisment pentru români după ce a fost anunțată relaxarea restricțiilor: „Insist ca nimeni să nu se gândească la...”

 

Citește-ne pe
Citește și:

Anunțul momentului pentru toți elevii! Se întorc la școală de mâine. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial

VIDEO VIRAL Un angajat Romsilva a filmat momentul în care se întâlnește cu un urs

Boala năucitoare de care suferă Florin Cîțu. Cariera lui s-a sfârșit. S-a aflat chiar înainte de alegerile pentru președinția PNL. Iohannis este dezmăgit

OFICIAL! Se redeschid cinematografele din 28 mai! Ce măsuri trebuie să respectați dacă mergeți la film

Vești proaste pentru petrecăreți! Festivalurile Untold și Neversea vor fi anulate anul acesta?! Organizatorii au făcut anunțul: ”Suntem nemulțumiți...”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies