Raed Arafat, avertisment pentru români după ce a fost anunțată relaxarea restricțiilor: „Insist ca nimeni să nu se gândească la...”

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 21 iul 2022, 11:15

Chiar dacă autoritățile au anunțat relaxarea restricțiilor începând cu data de 15 mai, Raed Arafat a ținut să tragă un semnal de alarmă. Ce anunț a făcut șeful Departamentului pentru Situații de Urgență?

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că începând cu data de 15 mai, românii nu vor mai fi obligați să poarte masca de protecție în exterior, cu excepția locurilor aglomerate, iar restricțiile de circulație din timpul nopții vor dispărea. Chiar dacă o mare parte din restricții vor fi ridicate în perioada imediat următoare, Raed Arafat a ținut să precizeze că pandemia de coronavirus nu a ajuns la final în România

și că oricând situația poate scăpa de sub control. 

Raed Arafat a dezvăluit când vom reveni la normalitate

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a subliniat că ridicarea anumitor restricții nu înseamnă că pandemia de coronavirus a ajuns la final și că în continuare oamenii trebuie să trateze noul coronavirus cu maximă responsabilitate. Șeful DSU a precizat că vaccinarea este singura cale prin care pandemia

se poate încheia și că revenirea la normalitate se va putea face doar în momentul în care 60-70% dintre români se vor vaccina împotriva COVID-19.

Citește și: Dinu Maxer rupe tăcerea, după divorț: „Am tot sperat că ne vom împăca”. Deea a plecat de acasă acum 4 săptămâni

Citeste si: Se dă startul nunților și botezurilor de la 1 iunie! Câte persoane vor putea participa la eveniment

Asigurarea obligatorie a casei 2023: Care sunt despăgubirile în caz de cutremur. Ghidul de asigurare a imobilului

În plus, Raed Arafat a amintit că în cazul în care oamenii vor ignora regulile în totalitate, riscul ca numărul de infectări cu COVID-19 să crească este foarte mare, iar în toamnă România s-ar putea confrunta cu un nou val de coronavirus.

„Când ne vom vaccina 60 – 70% e posibil să atingem acest deziderat (n.r revenirea în totalitate la normalitate). Și aici insist că nimeni să nu se gândească că

pandemia a trecut. Îmi pare rău că sunt lucruri care poate că unii spun că mergem la relaxare, că a trecut pandemia. Pandemia nu a trecut. Suntem într-o situație bună. Oricând poate să se schimbe. La toamnă (putem – n.r.) să vedem că începe să crească.(...). Cu cât acceptăm, ne vaccinăm și avem un procent mai mare de persoane vaccinate, cu atât rămânem mai aproape de normalitate și ne putem întoarce la normalitatea în care să nu purtăm mască nici în spațiile închise și să nu ne mai uităm la aspectele cu distanțele și cu toate aceste aspecte. Dar trebuie să mergem mai departe pe campania de vaccinare, care este, la acest moment, poate cel mai important act care se întâmplă în combaterea pandemiei.”, a spus șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, potrivit alephnews.ro.

Citeste si: Razvan Chereches, mesaj dur la adresa autoritatilor dupa anuntarea relaxarii restrictiilor! "Va induce ideea falsa ca lucrurile au revenit la normal"