Raed Arafat, anunțul mult așteptat de toată lumea! Ce se întâmplă cu magazinele din weekend

,
Programul magazinelor din weekend
Ce program vor avea magazinele din weekend?[Sursa foto: PixaBay]

Raed Arafat a vorbit despre restricțiile care se vor relaxa în România, dar și despre măsurile care vor fi păstrate, pentru a evita răspândirea noului coronavirus. Ce se va întâmpla cu magazinele din acest weekend?


In articol:

Șeful DSU a făcut primele declarații despre măsurile de relaxare care se vor impune în acest weekend. Secretarul de stat a subliniat că unele măsuri vor rămâne în vigoare.

Ce program vor avea magazinele din acest weekend?

Secretarul de stat a anunțat că magazinele vor avea program normal, dar cluburile și discotecile, de exemplu, nu vor fi redeschise în primele etape ale relaxării.

Programul magazinelor din weekend
Raed Arafat, despre relaxarea măsurilor[Sursa foto: Facebook]

Raed Arafat a afirmat, joi seară, că pandemia nu a trecut, chiar dacă în acest moment ne aflăm într-o situație bună. Acesta a mai subliniat că oricând situația se poate schimba, iar vaccinarea este singura soluție pentru a pune capăt pandemiei.

Întrebat când vom reveni cu totul la normalitate, Arafat a precizat că am putea atinge acest deziterat când vom atinge 60-70% din rata de vaccinare.

”Când ne vom vaccina în procent de 60% – 70%, este posibil să ajungem aici. Insist, ca nimeni să nu se gândească că pandemia a trecut. (…) Pandemia nu a trecut, suntem într-o situație bună, oricând poate să se schimbe, tocmai de aceea, vaccinare rămâne esențială (…) Cu cât avem un procent mai mare de persoane vaccinate, cu atât rămânem cât mai aproape de normalitatea în care să nu mai purtăm mască nici în spațiile închise”, a

declarat Raed Arafat.

Programul magazinelor din weekend
Se ridică restrictiile[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Masca de protecție ar putea deveni istorie?! Ministrul Sănătății a făcut anunțul în urmă cu puțin timp

Șeful DSU este de părere că atunci când vom atinge un procent cât mai ridicat al ratei de vaccinare, atunci vom putea vorbi și despre normalitate. Singura soluție pentru a reveni la viața dinainte de pandemie este vaccinarea în masă.

”Cu cât acceptăm, ne vaccinăm şi avem un procent mai mare de persoane vaccinate, cu atât rămânem mai aproape de normalitate şi ne putem întoarce la normalitatea în care să nu purtăm mască nici în spaţiile închise şi să nu ne mai uităm la aspectele cu distanţele şi cu toate aceste aspecte. Dar trebuie să mergem mai departe pe campania de vaccinare, care este, la acest moment, poate cel mai important act care se întâmplă în combaterea pandemiei.

Vaccinarea… obligatorie pentru cine doreşte, nu înseamnă că luăm oamenii şi îi obligăm. Obligatorie pentru a ieşi către situaţia de normalitate”, a mai afirmat şeful DSU.

Programul magazinelor din weekend
Magazinele vor avea program normal[Sursa foto: PixaBay]

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, după ședința de lucru cu premierul și cu mai mulți miniștri pe tema pandemiei, că din 15 mai se renunță la purtarea măștii în locurile deschise și se elimină restricțiile de circulație noaptea, precum și restricțiile referitoare la programul magazinelor.

Citeste si: OFICIAL! Ce restricții se ridică din weekend. Toți românii trebuie să știe!

 

Citește-ne pe

Citește și:

Florin Cîțu: Barurile și cluburile se deschid de la 1 iunie cu 50% capacitate pe interior

Ghionion mare pentru un șofer - Un copac i-a căzut peste mașină și s-a oprit într-un cap de pod

Un bebeluș a fost ars cu clor încins într-o creșă. Îngrijitorii nu au chemat Ambulanța și l-au lăsat să urle de durere

OFICIAL! Ce restricții se ridică din weekend. Toți românii trebuie să știe!

Vesti bune pentru bucuresteni! Incidenta COVID-19 in capitala se mentine sub 1,5 pentru a treia zi consecutiv! Ce restrictii se vor ridica incepand din aceasta noapte de la ora...

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies