OFICIAL! Ce restricții se ridică din weekend. Toți românii trebuie să știe!

,
Relxarea restrictiilor in weekend
Din acest weekend restrictiile se vor relaxa

Premierul Florin Cîțu a anunțat că , vineri, va avea loc întrunirea Comitetului interministerial pentru revenirea la normalitate de la 1 iunie, precum și o întrunire a CNSU, urmată de o ședință de Guvern. Ce restricții se vor ridica din weekend?


In articol:

România se află în continuare în scenariul verde, astfel o parte din restricții se vor ridica începând cu acest weekend, după cu a anunțat Florin Cîțu.

Măsurile se vor relaxa din acest weekend 

Relaxarea măsurilor și stabilirea calendarului relaxării pentru fiecare etapă ar urma să fie discutate, vineri, atât în cadrul Comitetului interministerial pentru revenirea la normalitate, cât și în cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență. De asemenea, pentru orice măsură luată, Guvernu va trebui să actualizeze Hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă.

Relxarea restrictiilor in weekend
Florin Cîțu, despre relaxarea restrictiilor[Sursa foto: Facebook]

După cu a anunțat Șeful executivului, vineri, va avea loc o întrunire atât a Comitetului interministerial pentru revenirea la normalitate de la 1 iunie, cât și o întrunire a CNSU.

Astfel, cele două organisme ar urma să stabilească, și în urma discuției cu Klaus Iohannis, relaxarea măsurilor, dar și stabilirea calendarului pentru fiecare etapă.

Chiar dacă șeful statului a anunțat că se renunță la masca de protecție în spații deschise, din 15 mai, dar și la restricțiile de circulație pe timpul nopții și a mai dat câteva exemple de măsuri care vor fi luate de la 1 iunie. 

Relxarea restrictiilor in weekend
Iohannis, libera ciculatie pe timpul noptii[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Relaxarea restricțiilor în București, discutată astăzi. Ce schimbări pot apărea pentru HoReCa

Totodată, specialiștii în sistemul medical trebuie să se pună de acord și să precizeze care sunt condițiile în care calendarul de relaxare a măsurilor va fi pus în aplicare, cu referire la rata de incidență și la rata de vaccinare.

Premierul a declarat, joi seară, că în cele două ședințe se vor lua decizii concrete pentru perioada următoare, respectiv etapa de relaxare din 15 mai şi cea din 1 iunie. 

Pentru că starea de alertă a fost prelungită cu încă 30 de zile, premierul a precizat că nu se poate renunța deocamdată la ea, orice măsură de relaxare va trebui să fie prevăzută într-o Hotărâre de Guvern.

Florin Cîțu a explicat de ce a fost luată măsura de renunțare la masca de protecție în spațiile deschise

Premierul a precizat de ce a fost luată măsura de renunțare la masca de protecție în spațiile deschise, cu excepția zonelor aglomerate, și cea a ridicării restricțiilor de noapte începând cu 15 mai, deși în urmă cu câteva zile autoritățile spuneau că nu vor fi măsuri de relaxare înainte de 1 iunie. Premierul a făcut însă apel la oameni să se vaccineze, spunând că de acest lucru depind următoarele etape de relaxare. 

Relxarea restrictiilor in weekend
Florin Cîțu, a anunțat renuntarea la masca de protectie[Sursa foto: Facebook]

”Am avut mai multe scenarii, am discutat și cu domnul președinte și am zis să extindem puțin indicatorii la care ne uităm și dacă vom avea rezultate mai bune la acești indicatori, vom lua măsurile mai devreme. A fost un cumul de factori, dar am văzut că a mers mai bine valul 3 decât ne așteptam. Rata de pozitivare scăzut mai rapid decât ne așteptam, în corelație cu campania de vaccinare mai bună. Avem deja, de câteva zile, peste 100.000 de persoane care se vaccinează zilnic și în acest context am spus că e momentul să luăm această decizie”, a spus Cîțu.

Citeste si: Vesti bune pentru bucuresteni! Incidenta COVID-19 in capitala se mentine sub 1,5 pentru a treia zi consecutiv! Ce restrictii se vor ridica incepand din aceasta noapte de la ora 00:00!

 

Citește-ne pe

Citește și:

Misterele celor mai spectaculoase peşteri din munţii Hunedoarei. Unde s-ar fi aflat comoara lui Decebal

Relaxarea restricțiilor în București, discutată astăzi. Ce schimbări pot apărea pentru HoReCa

CDC nu mai recomandă persoanelor nevaccinate să intre în carantină după expunerea la Covid-19

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Ministrul Sănătății: "S-ar putea ca niciodată să nu știm câte persoane au decedat de COVID în această pandemie"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies