Anunțul momentului! Prefectul Capitalei a dezvăluit de când ar putea fi aplicate noile măsuri de relaxare. Condiția este ca rata de infectare să rămână sub 1,5 la mie

,
Masuri de relaxare a restrictiilor in Capitala
Cand vor intra in vigoare măsurile de relaxare în Capitală

Dacă rata de infectare se menține și joi sub pragul de 1,5 la mie, va fi convocat Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență, iar noile măsuri de relaxare pentru scenariu verde vor intra în vigoare la miezul nopții, după cum a precizat prefectul Capitalei, Alin Stoica.


In articol:

Alin Stoica a declarat la un post de televiziune că măsurile de relaxare în București vor intra în vigoare numai dacă incidența COVID se menține sub pragul de 1,5 la mia de locuitori și joi.

Prefectul Capitalei, despre măsurile de relaxare care ar putea intra în vigoare de la miezul nopții

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a precizat că, dacă și joi rata de infectare cu noul coronavirus este sub 1,5 la mie, Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență se va întruni pentru a stabili măsurile de relaxare a restricțiilor pentru bucureșteni, care ar urma să intre în vigoare de la miezul nopții.

Masuri de relaxare a restrictiilor in Capitala
Alin Stoica, incidenta sa fie sub 1,5 la mie[Sursa foto: Facebook]

”Vineri de la ora 00:00 vor intra în vigoare și vor fi aplicate”, a spus prefectul.

Potrivit noilor măsuri care ar trebui să intre în vigoare, în scenariul verde, restaurantele, cinematografele și sălile de spectacol vor putea funcționa la capacitatea de 50%, față de 30%, cât este acum. De asemenea, ar putea fi permise spectacole de tip drive-in, cu 3 persoane în mașină, dacă nu sunt din aceeași familie, precum și spectacolele în aer liber, cu maximum 300 de spectatori. 

Totodată, purtarea măștii de protecție și interdicția de circulație pe timp de noapte rămâne în vigoare.

Citeste si: Anunț important pentru bucureșteni! Joi se decid noi măsuri de relaxare în Capitală. Rata de infectare a ajuns sub 1,5 la mia de locuitori

Alin Stoica a mai spus că este puțin probabil ca săptămâna aceasta să scadă incidența cazurilor de COVID sub 1 la mie, ceea ce ar permite tuturor elevilor din Capitală să meargă fizic, dar acest prag ar putea fi atins până la sfârșitul săptămânii viitoare.

”Dacă se păstrează acest trend și nu avem influențe din perioadele anterioare, când au fost relaxate lucrurile, e posibil să ajungem la 1 la mie. Pasul de descreștere e mai mic și s-ar putea să fie o perioadă mai lungă până când ajungem acolo”, a spus el.

Masuri de relaxare a restrictiilor in Capitala
Bucurestenii ar putea participa la spectacole[Sursa foto: PixaBay]

Prefectul Capitalei a fost întrebat dacă numărul infectărilor ar putea crește după minivacanța de Paște, acesta a precizat că: ”Am puțin inima strânsă.

Aș vorbi de 1 Mai, pentru că lucrurile s-au petrecut mai degrabă la mare. De Paște, aglomerația a fost de o oră la biserică. De 1 Mai am văzut la mare scene destul de îngrijorătoare. Am inima puțin strânsă ca nu cumva lucrurile să se întoarcă un pic”. 

Alin Stoica a spus însă că e puțin probabil ca Bucureștiul să ajungă din nou în scenariul roșu, având în vedere că numărul persoanelor vaccinate e în creștere.

Citeste si: Anunț de ultimă oră! Noi măsuri de relaxare în București! Prefectul Capitalei: "Se pot deschide..."

 

Citește-ne pe
Citește și:

Anunț de ultimă oră! Noi măsuri de relaxare în București! Prefectul Capitalei: "Se pot deschide..."

Cum a caracterizat un senator USR PLUS Congresul PNL: A semănat cu tradiţionala bătaie de la Ruginoasa. Două cete de flăcăi s-au ciomăgit zdravăn

S-a TERMINAT! Final de drum pentru Gabriela Firea și Florentin Pandele. Cu cine a înșelat-o. ESTE SCANDAL IMENS

Anunț important pentru bucureșteni! Joi se decid noi măsuri de relaxare în Capitală. Rata de infectare a ajuns sub 1,5 la mia de locuitori

Când vor fi relaxate restricțiile din nou în București? Prefectul Capitalei, cea mai bună veste: „Convocăm comitetul...”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies