Anunț important pentru bucureșteni! Joi se decid noi măsuri de relaxare în Capitală. Rata de infectare a ajuns sub 1,5 la mia de locuitori

,
Relaxarea masurilor in Capitala
Joi se va decide relxarea restrictiilor

Vești bune pentru bucureșteni, joi se stabilesc noi măsuri de relaxare în Capitală, după ce rata de infectare cu noul coronavirus se menține pentru a doua zi consecutiv sub pragul de 1,5 la mia de locuitori.


In articol:

Rata de infectare în București se menține pentru a doua zi consecutiv sub pragul de 1,5 la mia de locuitori, iar miercuri a ajuns la 1,42, arată noile date furnizate de DSP București.

Potrivit prefectului Capitalei, Alin Stoica, joi va fi convocat Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență, care ar urma să decidă noi măsuri de relaxare.

Rata de infectare în Capitala este pentru a doua zi la rând sub pragul de 1,5 la mia de locuitori

Rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile în București era miercuri, la ora 10.00, de 1,42 la mia de locuitori.

Marți, rata de infectare în Capitală era de 1,49 la mia de locuitori, fiind pentru prima dată când a scăzut sub 1,5. Cea mai mare rată de infectare în București a fost de 7,08 în luna martie a acestui an.

Prefectul Capitalei a declarat că rata incidenței privind infectarea cu coronavirus se menține și miercuri sub 1,5, astfel, acesta a mai anunțat că joi va fi convocat comitetul municipal pentru noi măsuri de relaxare în București.

Relaxarea masurilor in Capitala
Alin Stoica a declarat ca rata de infectare sub 1,5

Citeste si: Romania a ajuns pentru prima data in scenariul verde de la inceputul pandemiei de COVID-19! Ce spune medicul Virgil Musta! "Totusi riscul exista!"

Se vor decide noi măsuri de relaxare a restricțiilor

Joi se întrunește Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență pentru a decide noi măsuri de relaxare pentru bucureșteni.

Astfel, sălile de spectacol vor putea funcționa la o capacitate de 50%, față de 30%, cât este acum.Totodată, ar putea fi permise spectacolele de tip drive-in, cu trei persone în mașină, dacă nu sunt din aceeași familie, precum și spectacolele în aer liber, cu maximum 300 de spectatori. 

Relaxarea masurilor in Capitala
Noi masuri de relaxare in Bucuresti

Purtarea măștii sau interdicția de circulație pe timp de noapte rămân, potrivit legii din starea de alertă.

De asemenea, dacă rata de infectare scade sub 1 la mia de locuitori, atunci toți elevii din Capitală vor putea reveni la școală, cu prezență fizică, a precizat miercuri Alin Stoica.

”Ne uităm la rata de infectare, suntem la două săptămâni de la Paște, suntem puțin cu inima strânsă să nu se întoarcă trendul.

Dar cred că oamenii au respectat măsurile. A fost o scădere constantă și susținută. Cred că asta a ținut în special de respectarea regulilor", a declarat Alin Stoica miercuri.

Marți, toată România a trecut în zona verde de COVID-19. ​Rata de infectare cu noul coronavirus nu a depășit 1,5 în niciun județ din România.

Citeste si: Raed Arafat, declaratii importante despre concediile romanilor din vara aceasta! Vor fi restrictii la plaja?

 

Citește-ne pe
Citește și:

Romania a ajuns pentru prima data in scenariul verde de la inceputul pandemiei de COVID-19! Ce spune medicul Virgil Musta! "Totusi riscul exista!"

BREAKING Echipa lui Florin Cîțu a câștigat pe linie

S-a TERMINAT! Final de drum pentru Gabriela Firea și Florentin Pandele. Cu cine a înșelat-o. ESTE SCANDAL IMENS

Raed Arafat, declaratii importante despre concediile romanilor din vara aceasta! Vor fi restrictii la plaja?

Vești bune pentru șoferi! Taxa de pod Giurgiu – Ruse va fi eliminată. Când se va aplica măsura?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies