Meditațiile cu profesorul de clasă sunt interzise! Profesorii pot primi amenzi dacă nu respectă legea: „Luăm în calcul și sancțiuni pentru nerespectarea legii”

,
Sorin Cîmpeanu

Meditațiile cu profesorul de clasă sunt interzise! Profesorii pot primi amenzi dacă nu respectă legea: „Luăm în calcul și sancțiuni pentru nerespectarea legii”

[Sursa foto: Facebook Sorin Cîmpeanu]

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că se va introduce o lege prin care profesorii să nu mai aibă voie să mediteze elevii din clasele la care predau.


In articol:

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că meditațiile cu profesorul de la clasă vor fi interzise prin lege. Măsura va fi aplicată începând cu anul școlar 2022- 2023, iar profesorii care nu respectă regulile vor fi sancționați.

Profesorii nu vor mai avea voie să facă meditații cu elevii din clasele la care predau. Nerespectarea legii duce la sancțiuni

„Meditațiile se practică în orice alt stat european. Nu poți interzice unui părinte care dorește o pregătire suplimentară pentru propriul copil să facă acest lucru. Pregătirea suplimentară este în interesul educației”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

„Pe de altă parte, vrem să avem relevanța notelor și vrem să avem respectarea condițiilor de etică în sistemul de educație. Relevanța notelor are de suferit atunci când un profesor face meditații cu un elev de la clasă, pe care apoi îl notează.

Citeste si: Elevii ar putea susține o nouă probă de limbă străină la Bacalaureat: „Avem un număr foarte important de elevi care învaţă spaniola şi italiana”

Pe de altă parte, pentru a asigura obiectivitatea în activitatea de predare și evaluare la clasă, personalului didactic de predare îi este interzis- dorim să propunem prin lege- să desfășoare meditații cu elevii de la clasă, având obligația să depună eforturi pentru eliminarea necesității pregătirii suplimentare, la modul general. Și asta pentru a atinge profilul de competențe al absolvenților din ciclul în care predă”, a mai declarat Sorin Cîmpeanu, motivând interzicerea meditațiilor făcute de profesori pentru elevii claselor la care predau.

Sorin Cîmpeanu a subliniat că vor exista pedepse pentru profesorii care nu vor respecta legea: „După ce vom avea adoptat pachetul legislativ de bază, vom avea şi o metodologie subsecventă cu proceduri”.

Citeste si: Vești bune pentru elevii din clasele terminale! Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, vrea ca Bacalaureatul să fie „personalizat” de fiecare licean

„Cu siguranță luăm în calcul și sancțiuni pentru nerespectarea legii.

Și în acest moment profesorii sunt obligați să realizeze un plan de pregătire, de învățare individualizată. Dar acest lucru nu se respectă, din păcate. Nici alte lucruri nu se respectă din lege și asta ne pune în fața necesității de a prevedea într-un proiect de lege și sancțiuni pe măsura gravității abaterilor de la lege”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

Conform ministrului Educației, a existat, în trecut, o prevedere care interzicea meditațiile cu elevii de la clasă, în Ordinul de ministru 4831 din anul 2018, dar nu a fost respectată.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Imaginea care i-a făcut să exclame până şi pe inspectorii RAR: „E păcat să pui şurub unde poţi lega cu sârmă, adică funie“

Elevii ar putea susține o nouă probă de limbă străină la Bacalaureat: „Avem un număr foarte important de elevi care învaţă spaniola şi italiana”

Suntem zmei în online: Aproape jumătate din vânzările online din Europa de Est sunt făcute de români

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Schimbări majore pentru elevi. Cum se vor lua vacanțele în 2023! Anunțul ministrului Sorin Cîmpeanu

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies