Elevii ar putea susține o nouă probă de limbă străină la Bacalaureat: „Avem un număr foarte important de elevi care învaţă spaniola şi italiana”

,
Bac

Elevii ar putea susține o nouă probă de limbă străină la Bacalaureat: „Avem un număr foarte important de elevi care învaţă spaniola şi italiana”

[Sursa foto: Facebook Sorin Cîmpeanu]

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că trebuie să fie susținute și competențe de comunicare în limbi străine, precizând că ar vrea să introducă o a doua probă de limbă străină la Bacalaureat.


In articol:

„Deschiderea școlii românești către plurilingvism este foarte puternică, dar sunt lucruri de făcut pentru ca această competență de comunicare în limbi străine să fie din ce în ce mai la îndemâna absolvenților de învățământ preuniversitar pentru a se putea valoriza în dezvoltarea lor personală și profesională”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, prezent la primul Forum franco-român al Educației.

Sorin Cîmpeanu vrea să introducă o a doua probă de limbă străină la Bacalaureat

Bac

Sorin Cîmpeanu vrea să introducă o a doua probă de limbă străină la Bacalaureat

[Sursa foto: Facebook Sorin Cîmpeanu]

Ministrul Educației a declarat că și-ar dori ca, până în 2027, absolvenții de liceu să susțină o probă și la o a doua limbă străină la examenul de Bacalaureat,

„Este foarte important, alături de competențele digitale, să susţinem aceste competenţe de comunicare în limbi străine și aceste lucru se va face exact în acest moment în care lucrăm la pachetul legislativ pentru operaționalizarea Proiectului ‘România Educată’ şi vom vedea în ce măsură putem să introducem aceste competențe pentru cea de-a doua limbă încă înainte de primul bacalaureat care ar putea să se organizeze începând cu anul 2027 dacă pachetul legislativ va intra în vigoare începând cu septembrie 2023”, a afirmat ministrul Educaţiei.

Citeste si: Calendar Bacalaureat 2022. Programul probelor la BAC 2022. Când încep probele scrise în acest an și când vor fi afișate primele note

În România, 2,2 milioane de elevi studiază limba engleză, 1,2 milioane de elevi învață limba franceză, iar aproape 200.000 de elevi, germana, potrivit edupedu.ro.

„Avem un număr foarte important de elevi care învaţă spaniola şi italiana”, a mai precizat Sorin Cîmpeanu. 

Când are loc primul Forum franco-român al educației

Primul Forum franco-român al educației are loc între 9 -10 mai 2022, și este susținut de Institutul Francez din România- Ambasada Franței în România în parteneriat bilateral cu Ministerul Educației din România.

Citeste si: Vești bune pentru elevi! Vor avea o nouă vacanță de anul viitor. Se acordă diferit în fiecare județ, a anunțat Ministerul Educației

Următoarele teme vor fi abordate în cadrul conferințelor și atelierelor:

  • prioritățile în educație
  • învățământul profesional și tehnic
  • predarea limbii franceze cu obiectiv specific
  • predarea istoriei Holocaustului.

Evenimentul este destinat profesorilor, directorilor unităților de învățământ, inspectorilor și experților din domeniul educației, cadrelor de coordonare din instituții de învățământ/educație, coordonatori de proiecte și programe în domeniul educației.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Canalul Siret-Bărăgan putea iriga 10% din agricultura României. Cât de realist este noul plan al lui Petre Daea

Calendar Bacalaureat 2022. Programul probelor la BAC 2022. Când încep probele scrise în acest an și când vor fi afișate primele note

Lionel Messi, chemat să salveze viața unui tânăr condamnat la moarte în Arabia Saudită

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Vești bune pentru elevi! Vor avea o nouă vacanță de anul viitor. Se acordă diferit în fiecare județ, a anunțat Ministerul Educației

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies