Noutăți pentru elevi! În următorul an școlar, elevii nu vor intra în același timp în vacanțe, astfel că cele din februarie trebuie să fie stabilite până la finalul lunii mai 2022

Autor: Lavinia Medrea

Noutăți pentru elevi! În următorul an școlar, elevii nu vor intra în același timp în vacanțe, astfel că cele din februarie trebuie să fie stabilite până la finalul lunii mai 2022

Sursa: Facebook Sorin Cîmpeanu

Potrivit ministrului Educației, în următorul an școlar, elevii nu vor intra în vacanțe în același timp. Vacanțele din februarie trebuie să fie stabilite până la finalul acestei luni.

Așa cum s-a decis în aprilie, structura anului școlar 2022- 2023 se va schimba semnificativ, astfel că semestrele vor fi înlocuite de cinci module de învățare, iar săptămâna din februarie în care elevii vor fi în vacanță va fi stabilită de fiecare județ în parte. Potrivit declarațiilor recente făcute de ministrul Educației, până la finalul acestei luni, toate instituțiile școlare trebuie să decidă în ce săptămână din februarie intră elevii în vacanțe, potrivit avocatnet.ro.

Elevii nu vor mai intra în același timp în vacanța din februarie, începând cu anul școlar 2022- 2023

Ordinul ministrului Educației nr. 3.505/2022, apărut în aprilie, decide structura anului școlar 2022- 2023. Pe lângă înlocuirea celor două semestre cu cele cinci module de învățare, ordinul mai prevede și că elevii nu vor intra în vacanța din februarie în același timp, căci fiecare școală din fiecare județ va decide în ce săptămână vor intra elevii în vacanță.

Citeste si: Vești bune pentru elevi! Vor avea o nouă vacanță de anul viitor. Se acordă diferit în fiecare județ, a anunțat Ministerul Educației

Conform spuselor lui Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, școlile vor trebui să decidă, până pe 30 mai, prin consultare cu elevii și părinții acestora, în ce săptămână din februarie vor intra elevii în vacanțe. În acea dată, inspectoratele școlare județene vor trebui să anunțe decizia.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Decizia urmează să fie luată prin consultare cu părinții, prin consultare cu toți cei implicați în educație, până la finalul acestei luni și anunțată în așa fel încât să se știe încă din luna mai 2022 când va fi vacanța în luna februarie 2023”,

conform ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Înscriere clasa pregătitoare 2022-2023. Când încep înscrierile pentru clasa pregătitoare și cum arată cererea pe care trebuie să o completeze părinții

Vacanța trebuie decisă în intervalul 6- 26 februarie 2023, adică în a doua, a treia sau a patra săptămână a lunii februarie.

Măsura a fost introdusp pentru a reduce presiunea pe locațiile turistice și rețeaua rutieră, în așa fel încât tot mai mulți copii să poată beneficia de sporturi de iarnă și să nu mai fie presiuni asupra locurilor de cazare, potrivit avocatnet.ro.

 


Episodul 28 al serialului turcesc “Vinovați de iubire” este difuzat la Kanal D vineri, 12 iulie 2024. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.