Marcel Ciolacu, Președintele Camerei Deputaților din România, a oferit informații suplimentare despre salariile majorate

,
marcel-ciolacu-salarii

Marcel Ciolacu, Președintele Camerei Deputaților din România, a oferit informații suplimentare despre salariile majorate

[Sursa foto: Facebook]

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a vorbit miercuri, 1 iunie, despre măririle de salarii de care vor beneficia bugetarii. Acesta susține că măsura era una necesară și nu este deloc „o pomană”, așa cum s-a tot spus în ultima vreme.


In articol:

Marcel Ciolacu a luat atitudine și a vorbit despre salariile care urmează să fie mărite. Acesta a declarat că banii pe care bugetarii îi vor primi în plus sunt un drept al lor și nu „o pomană”.

De asemenea, acesta a explicat și care este motivul pentru care salariile Ministerului Transportului și al Culturii cresc și ele.

De la 1 iulie, printr-o decizie luată de Camera Deputaților, salariile bugetarilor vor fi mai mari cu 25% din diferența de salariu care fusese prevăzută de Legea Salarizării unitare 153/2017 pentru luna decembrie 2021, dar și pentru anul 2022.

Citeste si: Românii vor putea ieși la pensie mai repede. Care sunt condițiile

Ce spune Marcel Ciolacu

„În primul rând, există o lege, Legea 153, la care s-a prorogat termenul de intrare în aplicare de vreo doi ani, din câte ştiu eu. La sănătate şi la profesori s-a aprobat în avans o pătrime şi acum a venit ultima pătrime din Legea 153. Deci, până la urmă, nu este o majorare, este o lege care se pune în aplicare. Şi nu este o pomană, este un drept al acestor oameni, conform legii 153”, a spus Marcel Ciolacu, potrivit Playtech.ro.

marcel-ciolacu-salarii

Marcel Ciolacu, Președintele Camerei Deputaților din România, a oferit informații suplimentare despre salariile majorate

[Sursa foto: Facebook]

„Existau două ministere, Ministerul Transporturilor şi Ministerul Culturii, care nu aveau acest 15%. Ce s-a întâmplat? Angajaţii de CNAIR – la CNAIR fiind cele mai multe investiţii pe infrastructură mare – s-au mutat la CNI, din cauza veniturilor mici de la transporturi, veniturilor mai mari la dezvoltare.

Deci, depopulam zona unde aveam cel mai mare interes, ca stat român, respectiv la fonduri europene şi la infrastructură mare şi populam o zonă de investiţii din bugetul de stat. Era total anormal şi aici domnul Grindeanu a venit şi a explicat. La Cultură, nu vreau să vă spun ce salarii sunt în Ministerul Culturii, vă rog frumos să vă interesaţi, ca să vedeţi că a fost corect”, a continuat acesta.

Cine urmează să se bucure de salarii mai mari

Prin proiectul adoptat de PSD și de PNL, s-a decis ca, pe lângă angajații celor două Ministere, să primească o mărire de salariu de 50% persoanele care lucrează la proiecte cu fonduri europene.

Citeste si: Marcel Ciolacu face anunțul mult așteptat despre pensii. Milioanele de pensionari trebuie să știe acest lucru

Mai mult decât atât, Plenul Camerei Deputaților a fost de acord ca încă 25% din diferența de salariu prevăzută de Legea salarizării unitare 153/2017, de la 1 iulie, să fie acordat: cuantumului brut al salariilor de bază, indemnizațiilor și soldelor de care personalul plătit din fondurile publice beneficiază.

Cu toate acestea, USR, partid aflat în opoziție politică, susține că urmează să atace amendamentele menționate anterior. Uniunea Salvați România susține că aceste decizii au venit în urma anunțului făcut de Marcel Ciolacu și de Nicolae Ciucă în legătură cu decizia statului de a reduce din cheltuieli, pe fondul deficitului bugetar care este în continuă creștere.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Aer în loc de combustibil la benzinărie: „Ia uite cum se alimentează un camion cu aer, cum se fură la pompă“ VIDEO

Meseria pătită cu sume cuprinse între 3.000 și 14.000 de lei pentru care nu există doritori. De ce nu vor românii să câștige banii aceștia

Rușii de la Transneft anunță că Ucraina a oprit fluxul de petrol către Europa deși a primit bani: Au fost ordinele UE

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Ce se întâmplă cu fondurile de pensii? Lovitură totală pentru români

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies