Cresc salariile bugetarilor! Cu ce procent și în ce domenii

,
Bani

Cresc salariile bugetarilor

[Sursa foto: Facebook]

Parlamentarii au votat două proiecte legislative prin care unor bugetari li se va mări salariul.


In articol:

Camera Deputaților a adoptat astăzi majorarea salariilor bugetarilor de la 1 iulie cu o pătrime din diferenţa de salariu prevăzută de Legea salarizării unitare 153/2017 pentru anul 2022 şi cele din luna decembrie 2021, informează digi24.ro. Măsura a fost anunțată anterior de Coaliție săptămâna trecută.

Deputații au adoptat și majorarea cu 15% „pentru complexitatea muncii” a salariilor pentru angajații din ministerul Transporturilor și ministerul Culturii, precum și pentru cei din Ministerul Antreprenoriatului și Turismului și din Ministerul Sportului, notează sursa citată.

Personalul din cadrul aparatului propriu al Ministerului Sănătății beneficiază de majorarea salariilor de bază cu până la 25%.

Funcţionarii publici şi personalul contractual din cadrul aparatului Ministerului Finanţelor, Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Ministerului Sănătăţii, Ministerului Educaţiei, Ministerului Culturii, Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi din instituţiile aflate în subordinea, coordonarea sau sub autoritatea acestora, funcţionarii publici din cadrul aparatului Administraţiei Prezidenţiale, Secretariatului General al Guvernului, Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, Ministerului Justiţiei, precum şi funcţionarii publici parlamentari din serviciile Parlamentului beneficiază, pentru complexitatea muncii, de o majorare a salariului de bază de 15%, informează și stirileprotv.ro.

Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Amânarea ratelor, posibilă doar pentru câțiva români. Cum este posibil acest lucru

Marcel Ciolacu anunța că statul strânge cureaua

Președintele PSD Marcel Ciolacu anunța marțea trecută că statul începe să strângă cureaua. „Statul strânge cureaua, și nu românii”, declara președintele PSD.

„E un lanț de măsuri. Totuși, în șase luni vedem un guvern și o coaliție care a luat niște măsuri. Categoric că lucrurile sunt într-o dinamică, dar dacă vă uitați la cea mai mare creștere economică din Europa vom observa că măsurile luate de guvern au avut o eficiență”, declara Marcel Ciolacu.  

Președintele PSD vorbea și de decizia Coaliției de a permite cetățenilor amânarea ratelor pe o perioadă de 9 luni.

„Este un instrument pe care poți să îl folosești sau să nu îl folosești.

Un împrumut pe care îl prelungești. Vedem cum va ieși ordonanța și modul de calcul și care vor fi acordurile dintre bănci și ministerul de Finanțe.(...) Cine dorește. Veți vedea în ordonanță. Sunt și companiile și persoanele fizice. Haideți să vedem normele și ce memorandum încheie ministerul Finanțelor cu băncile. Noi am hotărât politic în Coaliție”, declara liderul PSD.

Citeste si: Marcel Ciolacu, declarația care i-a scandalizat pe români. Ce a putut să spună Președintele Camerei Deputaților

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Aer în loc de combustibil la benzinărie: „Ia uite cum se alimentează un camion cu aer, cum se fură la pompă“ VIDEO

Amânarea ratelor, posibilă doar pentru câțiva români. Cum este posibil acest lucru

Rușii de la Transneft anunță că Ucraina a oprit fluxul de petrol către Europa deși a primit bani: Au fost ordinele UE

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

El este autorul masacrului din Argeș care a ucis 5 persoane, printre care un copil de 5 ani

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies