LIVE UPDATE Ziua 395 de război în Ucraina: Aproximativ 170.000 de ruși au murit în timpul războiului din Ucraina. Rușii își mută atenția de la Bahmut spre Avdiivka și Kremina 

Author: Diana Tilă

Războiul din Ucraina a ajuns în cea de-a 395-a zi. Armata rusă intensifică atacurile.

Autoritățile ucrainene au transmis că, 169.170 de soldați ruși au murit în timpul războiului din Ucraina, potrivit Sky News.

Mai mult, ucrainenii au spus că 6.921 de vehicule blindate au fost distruse. Pe lista cu echipamente distruse mai sunt 3.574 de tancuri și 305 avioane. Informațiile ucrainenilor nu au putut fi verificate din surse independente.

Citește și: LIVE UPDATE Ziua 394 de război în Ucraina: Locuitorii din Bahmut sunt deportați în Rusia. Dmitri Medvedev este mândru de economia Rusiei

Rușii își mută atenția de la Bahmut spre Avdiivka și Kremina 

Trupele lui Vladimir Putin aproape că și-au pierdut suflul în atacul asupra Bahmutului și își mută atenția spre Avdiivka și Kremina, unde vor doar să stabilizeze linia frontului, spun analiștii militari britanici.

„De asemenea, situația rusă a fost probabil înrăutățită de tensiunile dintre Ministerul rus al Apărării și Grupul Wagner, ambele contribuind cu trupe în acest sector”, adaugă experții britanici.

„Rusia și-a mutat probabil concentrarea operațională spre Avdiivka, la sud de Bahmut, și spre sectorul Kremina-Svatove din nord, zone în care Moscova probabil că aspiră doar la stabilizarea liniei sale de front. Acest lucru sugerează o revenire la o concepție operațională mai defensivă, după rezultatele necorespunzătoare ale încercărilor sale de a desfășura o ofensivă generală începând cu ianuarie 2023”, a mai afirmat ministerul britannic al apărării.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Vladimir Putin a vizitat orașul Mariupol din Ucraina, la o zi după ce a fost emis un mandat de arestare pe numele său: „Întoarcerea unui criminal în serie, la locul crimei”

Joe Biden nu este impresionat de alianța dintre China și Rusia

Joe Biden a declarat că nu este alarmat în urma întâlnirilor dintre Xi Jinping și Vladimir Putin la Moscova.

Președintele a menționat că, deși oficialii americani au avertizat recent despre semnele că Beijingul ar putea lua în considerare creșterea sprijinului său militar pentru Rusia,  ”încă nu au făcut-o”.  Așadar, Biden nu a exclus scenariul prin care China va ajuta militar Rusia.

Citește și: Xi Jinping, președintele Chinei, și-a încheiat vizita oficială din Rusia. Mesajul transmis de Vladimir Putin liderului chinez

”Nu înseamnă că nu o vor face, dar încă nu au făcut-o”,  a spus Biden.  ”Și dacă s-a întâmplat ceva, Occidentul s-a unit semnificativ mai mult”,  a completat președintele SUA.

Biden a mai precizat o cooperare sporită între alianțe, inclusiv prin G7, Alianța Quad, ASEAN și AUKUS. Liderul SUA a adăugat că s-a întâlnit până acum cu 80% dintre liderii lumii.

”Așadar, vreau doar să o pun în perspectivă, nu o iau cu ușurință, ceea ce fac China și Rusia ar putea fi tot mai rău”,  a recunoscut Biden.