Xi Jinping, președintele Chinei, și-a încheiat vizita oficială din Rusia. Mesajul transmis de Vladimir Putin liderului chinez

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 22 mar 2023, 13:56

Xi Jinping și Vladimir Putin s-au văzut, în cadrul unei vizite oficiale efectuate de președintele chinez, la Moscova

Sursa: Profimedia

Xi Jinping și-a încheiat vizita oficială pe care a avut-o în Rusia. Acesta a purtat mai multe discuții cu Vladimir Putin, unul dintre puținii aliați care i-a mai rămas de când a invadat Ucraina pe data de 24 februarie 2022.

Xi Jinping și Vladimir Putin s-au văzut, în cadrul unei vizite oficiale efectuate de președintele chinez, la Moscova. Acesta a plecat în această dimineață, după o vizita începută în prima zi a săptămânii.

Xi Jinping și Vladimir Putin au încheiat vizita oficială

Luni, 20 martie, Xi Jinping a venit în Rusia, unde, timp de două zile, până astăzi, 22 martie, a purtat mai multe discuții cu omologul său rus, Vladimir Putin.

Când vizita s-a încheiat, acesta l-a condus pe Xi Jinping la mașină și i-a transmis un ultim mesaj prin care a arătat, din nou, că au o relație de colaborare extrem de apropiată. Președintele Chinei a punctat ce schimbări importante se produc acum, la scurt timp după ce l-a invitat pe Putin în China.

Xi Jinping: „Acum au loc schimbări așa cum nu au mai fost în ultimii 100 de ani.

Iar noi suntem cei care promovăm aceste schimbări împreună",

Vladimir Putin: „Sunt de acord”,

Citește și: Va fi judecat vreodată Vladimir Putin pentru crime de război?

Xi Jinping: „Te rog, ai grijă, dragul meu prieten!”.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Mai mult decât atât, în cadrul uneia dintre cinele la care cei doi președinți au participat, Vladimir Putin a ridicat paharul în cinstea lui Xi Jinping, punctând faptul că bea pentru „aprofundarea parteneriatului ruso-chinez și pentru cooperarea strategică”.

De asemenea, liderul de la Kremlin a precizat că, prin intermediul vizitei efectuate de omologul său chinez, prosperitatea celor două popoare va crește. Pe parcursul discuțiilor pe care le-au purtat înainte de plecare, Vladimir Putin a folosit de mai multe ori cuvântul „prieten” la adresa lui Xi Jinping, în timp ce liderul chinez vorbea

despre „relația apropiată” a acestora.

Țările pe care Vladimir Putin mai poate conta

De când a invadat Ucraina, Vladimir Putin nu mai poate conta pe prea multe state  și devine din ce în ce mai izolat de întreaga lume.

Belarus i-a permis Rusiei să atace Ucraina de pe teritoriul țării sale, atunci când armata invadatoare a pătrus spre Kiev.

India a devenit extrem de dependentă de petrolul rusesc, dar, cu toate acestea, a păstrat relații prietenoase și cu Ucraina.

Relația dintre Iran și Rusia este extrem de apropiată, mai ales că Moscova a cumpărat armament din Iran, pentru a-l folosi pe frontul din Ucraina. Coreea de Nord și Africa de Sud și-au întărit și mai mult relațiile în ultimul an cu Rusia, iar SUA a acuzat Coreea de Nord că vinde Rusiei armament.

Citește și: Biden sustine arestul lui Putin: Il condemna drept un criminal!

Și Siria este de partea Rusiei, declarând că merită ca Ucraina să fie atacată, deoarece este plină de „naziști”.

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!