Vladimir Putin a vizitat orașul Mariupol din Ucraina, la o zi după ce a fost emis un mandat de arestare pe numele său: „Întoarcerea unui criminal în serie, la locul crimei”

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 20 mar 2023, 11:08

O supraviețuitoare a unui atac macabru, de acum un an, din Mariupol, a catalogat dur vizita liderului de la Kremlin

Sursa: Kremlin.ru/Handout via REUTERS

Vladimir Putin, președintele Rusiei, a vizitat orașul Mariupol din Ucraina, la doar o zi după ce a fost emis un mandat de arestare pe numele său, după ce a fost acuzat de comiterea crimelor de război. Liderul de la Kremlin s-a întâlnit cu supraviețuitorii și a stat de vorbă cu ei.

La mai bine de un an de la invazia rusă în Ucraina, Vladimir Putin a vizitat orașul Mariupol. Orașul a reprezentat locul unora dintre cele mai sângeroase

lupte și, din luna mai a anului 2022, se află în mâinile rușilor.

Vladimir Putin a stârnit revoltă prin vizita sa din Mariupol

În timp ce Vladimir Putin vizita mândru orașul Mariupol, iar imaginile erau transmise la toate televiziunile din Rusia, o supraviețuitoare a unui atac macabru, de acum un an, din Mariupol, a catalogat dur vizita liderului de la Kremlin.

Vladimir Putin a efectuat vizita din Mariupol în timpul nopții, iar Maria Kutniakova, unul dintre puținii supraviețuitori ai luptelor din oraș, a declarat că acesta s-a plimbat noaptea, prin oraș, efectuând o vizită asemenea celor „pe care le fac ucigașii în serie, la locul crimelor lor”, potrivit CNN.

„Nu au vrut să arate că Mariupol încă este o catastrofă.

Sunt o mulțime de clădiri distruse, iar oamenii trăiesc într-o situație deplorabilă. Propaganda rusă încearcă să-i convingă pe oameni că Mariupol arată bine, că este un loc frumos, dar nu este. Au arătat câteva imagini cu clădiri pe care le-au construit ca să dea această impresie”, a declarat Maria Kutniakova.

Citește și: NATO se grăbește să înarmeze frontierele rusești! Are destule arme?

Vladimir Putin a vizitat Ucraina, la o zi după eliberarea unui mandat de arestare pe numele său

Curtea Penală Internațională a emis un mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin, iar vizita președintelui rus a avut loc la doar o zi după.

Citește și: Arsurile la stomac- de ce apar si cum scapi de ele

În Mariupol, Vladimir Putin a stat de vorbă cu supraviețuitorii bombardamentelor rusești, care aproape că au șters orașul de pe fața pământului, în totalitate. În prezent, locuitorii relocați locuiesc în clădiri reconstruite.

Vizita lui Putin în Mariupol reprezintă prima vizită pe care acesta a efectuat-o în Ucraina, de când războiul a început pe data de 24 februarie 2022. Mykhailo Podolyak, unul dintre consilierii lui Volodimir Zelenski, a declarat că „infractorul se întoarce întotdeauna la locul crimei”.

„În timp ce lumea civilizată anunță arestarea « directorului de război » (n.r. Vladimir Putin), în cazul în care va trece granițele, ucigașul a mii de familii din Mariupol a venit să admire ruinele orașului și mormintele. Cinism și lipsă de remușcări”, a mai precizat acesta.

Televiziunea rusă l-a surprins pe Vladimir Putin la volanul unei mașini, plimbându-se liniștit prin Mariupol, alături de Khusnullin, vicepremierul acestuia. De asemenea, instituțiile media s-au asigurat că au surprins momentul în care supraviețuitorii îi mulțumesc lui Putin pentru ajutor, potrivit Reuters

Vladimir Putin: „Locuiți aici? Vă place?”,

LIVE UPDATE Ziua 429 de război în Ucraina: ladimir Putin vrea înființarea unor muzee dedicate invadării Ucrainei

Citește și: Biden sustine arestul lui Putin: Il condemna drept un criminal!

Supraviețuitoare: „Foarte mult! Este o bucățică de rai pe care o avem aici, acum”.

Orașul Mariupol fusese locuit, înainte de război, de aproximativ 500.000 de oameni și găduia uzina Azovstal, unde soldații ucraineni au fost nevoiți să se predea.