NATO se grăbește să înarmeze frontierele rusești! Are destule arme?

Author: Bogdan Frațilă

Aliații își fac griji cu privire la fondurile de război din ce în ce mai mici, chiar în momentul în care NATO caută angajamente pentru noi stocuri și trupe!

Sursa: PixaBay

Aliații își fac griji cu privire la fondurile de război din ce în ce mai mici, chiar în momentul în care NATO caută angajamente pentru noi stocuri și trupe!

Aliații își fac griji cu privire la fondurile de război din ce în ce mai mici, chiar în momentul în care NATO caută angajamente pentru noi stocuri și trupe de-a lungul flancului estic.


Adăugați planificatorii militari ai NATO pe lista celor îngrijorați de faptul că nu au suficiente obuze. În lunile următoare, alianța va accelera eforturile de a stoca echipamente de-a lungul flancului estic al alianței și va desemna zeci de mii de forțe care pot să se grăbească să vină în ajutorul aliaților într-un timp scurt- o mișcare menită să oprească Rusia să își extindă războiul dincolo de Ucraina.
Pentru ca acest lucru să se
întâmple, însă, NATO trebuie să convingă țările individuale să contribuie cu diverse elemente: Soldați, instruire, o infrastructură mai bună- și, mai ales, cantități extinse de arme, echipamente și muniții scumpe. Având în vedere că țările sunt deja îngrijorate de propriile stocuri de muniții, iar Ucraina are nevoie acută de mai multe obuze și arme de la aliați, există riscul ca nu toți aliații NATO să își respecte promisiunile de a contribui la noile planuri ale
alianței.
Cifrele vor fi mari, oficialii vehiculând ideea de până la 300.000 de forțe NATO necesare pentru a ajuta la funcționarea noului model. Asta înseamnă multă coordonare și convingere.
"Cred că aveți nevoie de forțe pentru a contracara o Rusie realistă", a declarat un oficial militar NATO de rang înalt, subliniind nevoia de "mai multe trupe" în mod semnificativ și, mai ales, de mai multe forțe la "pregătire".

Un impuls pentru "pregătire"

Există mai multe niveluri de "pregătire".
Primul nivel- care ar putea consta din aproximativ 100.000 de soldați pregătiți să se deplaseze în 10 zile- ar putea fi extras din Polonia, Norvegia și statele baltice (Estonia, Letonia și Lituania), a declarat Heinrich Brauß, fost secretar general adjunct al NATO pentru politica de apărare și planificarea forțelor. De asemenea, ar putea include grupuri de luptă multinaționale pe care alianța le-a înființat deja în flancul estic.
Un al doilea nivel de trupe ar urma apoi să sprijine acești soldați, gata să se desfășoare din țări precum Germania în termen de 10 până la 30 de zile. Dar procesul ar putea deveni complicat. De ce? Pentru că pentru a se deplasa atât de repede, chiar și având în vedere o lună, este nevoie de mulți oameni, echipamente și pregătire- și de mulți bani.
Unele armate vor trebui să își intensifice eforturile de recrutare. Mulți aliați vor trebui să crească cheltuielile pentru apărare. Și toată lumea va trebui să cumpere mai multe arme, muniții și echipamente.
Ben Hodges, fostul comandant al armatei americane din Europa, a declarat că "pregătirea" înseamnă "în esență, ai toate lucrurile pe care ar trebui să le ai pentru a îndeplini misiunea atribuită unei unități de o anumită mărime?".
"Un batalion de artilerie trebuie să tragă un număr X de focuri pe an în scopuri de planificare pentru a-și menține nivelul de competență", a spus el. Un batalion de tancuri trebuie să lovească ținte, să reacționeze la diferite situații și "să demonstreze competență în mișcare, zi și noapte, lovind ținte care se deplasează".
"Totul este foarte provocator", a spus el, subliniind nevoia de poligoane de antrenament și de muniție, precum și de menținere a nivelului de competență pe măsură ce personalul se schimbă în timp. "Evident, acest lucru necesită timp și este, de asemenea, costisitor."
Și asta în cazul în care țările pot găsi chiar și companii care să producă rapid gloanțe de calitate.
"Am avut tendința de a încerca să stocăm muniții pe bani puțini... este pur și simplu extrem de inadecvat", a declarat Stacie Pettyjohn, director al programului de apărare la Center for a New American Security. "Cred că problemele pe care le au aliații noștri din NATO sunt și mai acute, deoarece mulți dintre ei se bazează adesea pe SUA ca un fel de garanție".
Între timp, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat în repetate rânduri că aliații au intensificat activitatea de producție în ultimele luni- și că alianța lucrează la noi cerințe pentru stocurile de muniție. Dar el a recunoscut, de asemenea, problema.
"Rata actuală de consum în comparație cu rata actuală de producție de muniție", a declarat el la începutul lunii martie, "nu este sustenabilă".

Citește și: „Mami, vino te rog că nu mai pot” Strigătul disperat al lui Alexandru către mama sa, înainte să moară! Tânărul s-a stins chiar sub ochii celei ce i-a dat viață

Marele test

Odată ce planurile militare ale NATO vor fi gata, capitalele vor fi rugate să se pronunțe- și, în cele din urmă, să pună la dispoziție trupe, avioane, nave și tancuri pentru diferite părți ale planurilor. Un test pentru NATO va avea loc în această vară, când liderii celor 30 de țări membre ale alianței se vor întâlni în Lituania. "Întrebăm națiunile- pe baza constatărilor pe care le avem din cele trei planuri regionale- de ce avem nevoie pentru a face aceste planuri... executabile", a declarat oficialul militar de rang înalt al NATO, care a vorbit sub protecția anonimatului pentru a discuta despre planificarea sensibilă.
"Cred că cel mai dificil lucru", a adăugat oficialul, "este achiziția".
Unii aliați au recunoscut deja că satisfacerea nevoilor NATO va necesita mult mai multe investiții.
"Este nevoie de mai multă viteză, fie că este vorba de material, personal sau infrastructură", a declarat colonelul german André Wüstner, șeful Asociației independente a forțelor armate. Armata germană, de exemplu, își îndeplinește misiunile care i-au fost atribuite, a spus el, "dar asta nu este nimic în comparație cu ceea ce va trebui să contribuim la NATO în viitor".

 

Columbia plănuiește să trimită 70 de

Citește și: Trump urmeaza sa fie arestat! Raspunsul lui e instigarea revoltelor?

Citește și: Putin vizitează orașul ocupat Mariupol!

Citește și: Biden sustine arestul lui Putin: Il condemna drept un criminal!

 

 


Bianca, atac aprig la adresa lui Robert! Concurenta și-a ieșit din minți în clipa în care s-a simțit invidiată pentru relația ei cu Alex! „Robert e ofticat de moare, transpiră!”