Germania: Grevele de pe 4 aeroporturi blochează sute de zboruri!

Author: Bogdan Frațilă

Grevele au dus la anularea a sute de zboruri spre și dinspre patru aeroporturi germane. Plecările fac parte dintr-un scenariu mai amplu de acțiuni sindicale!

Sursa: PixaBay

Grevele au dus la anularea a sute de zboruri spre și dinspre patru aeroporturi germane. Plecările fac parte dintr-un scenariu mai amplu de acțiuni sindicale!

Grevele au dus la anularea a sute de zboruri spre și dinspre patru aeroporturi germane.

Plecările fac parte dintr-un scenariu mai amplu de acțiuni sindicale convocate de sindicatul Verdi din sectorul public. Patru aeroporturi germane au fost afectate vineri de greve, sute de zboruri fiind anulate, aceasta fiind cea mai recentă rundă de acțiuni sindicale care a dat peste cap planurile de călătorie din ultimele luni. Sindicatul german Verdi a chemat personalul de securitate și de handling la sol din patru aeroporturi să organizeze greve din cauza condițiilor de muncă și
a salariilor.

Cât de mare este amploarea grevei?

Potrivit Asociației Aeroporturilor Germane, se așteaptă ca grevele să ducă la anularea a 681 de zboruri. Se așteaptă ca aproximativ 89.000 de pasageri să fie afectați. Printre aeroporturile afectate se numără cele mai aglomerate noduri din cel mai populat land german, Renania de Nord-Westfalia- Düsseldorf și Köln/Bonn-, precum și cele mai mari două aeroporturi din landul

sudic Baden-Württemberg- Karlsruhe/Baden-Baden și Stuttgart. Un purtător de cuvânt al Verdi a confirmat grevele de toată ziua de vineri dimineață pe ambele aeroporturi, implicând personalul de securitate și de handling la sol.
La Köln, aproape toate zborurile- 144 din cele 148 de decolări și aterizări de aeronave de pasageri planificate inițial- nu vor avea loc, a declarat un purtător de cuvânt. La Dusseldorf- cel mai mare dintre aeroporturile afectate, unde aproximativ
500 de angajați erau în grevă- 264 din cele 391 de decolări și aterizări planificate inițial au fost afectate. Momentul grevei a variat, începând joi la ora locală 22.00 (21.00 GMT/UTC) la Köln și la ora 3.00 la Düsseldorf.
Din cauza tiparelor de schimburi și a orarului, se aștepta ca grevele să se încheie abia la primele ore ale dimineții de sâmbătă în unele zone. Operatorii aeroportuari au îndemnat pasagerii să verifice situația companiilor aeriene și a operatorilor de turism înainte de a se îndrepta spre aeroport.
"Avem o participare bună, starea de spirit este determinată", a declarat un purtător de cuvânt al Verdi.

Citește și: Soțul milionar al Alinei Vidican, cadou de sute de mii de dolari pentru ea! Nu se uită la bani

Șir mai amplu de greve în sectorul turismului

La începutul săptămânii, au avut loc greve la aeroporturile din Berlin, Bremen și Hamburg- cea mai recentă dintr-o serie de greve, în timp ce sectorul călătoriilor, care a revenit după pandemie, se confruntă cu probleme de personal și cu solicitări de creșteri salariale. Verdi a declanșat greva pe fondul unor negocieri eșuate cu patronatele din industrie și din sectorul public dintr-o serie de sectoare, în special în domeniul călătoriilor și al sănătății. Compania de transport public din orașul Köln, situat în vestul țării, a declarat că se așteaptă ca luni și marțea viitoare să aibă loc o grevă în transporturi. Negocierile au loc pentru aproximativ 2,5 milioane de angajați federali și municipali la nivel național, sindicatele cerând o creștere salarială de 10,5% sau cel puțin 500 de euro (527 de dolari) în plus pe lună, oricare dintre aceste cifre este mai mare. Până în prezent, angajatorii au oferit o creștere de 5% în două etape și plăți unice de 2.500 de euro, o a treia rundă de negocieri fiind programată pentru 27-29 martie. Au fost lansate apeluri la grevă la nivel național pentru spitale, clinici de psihiatrie, cămine de bătrâni și servicii de urgență, a precizat sindicatul. Miercuri au avut loc greve în mai multe spitale din orașele Hamburg și Kiel, din nordul țării, precum și în alte părți ale țării, alături de unele centre de îngrijire de zi.

Simulare Evaluare Nationala 2023: Subiecte Română. Examenul pentru clasa a 8-a începe azi

Citește și: A devastat Emmanuel Macron Franța? Ce se intampla cu protestele

Citește și: Franța: Reforma sistemului de pensii îi provoacă o criză lui Macron!

Citește și: Masinile pe benzina si diesel interzise dupa 2035? Germania refuza initiativa

 

 


Raed Arafat a fost invitat în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”, unde a răspuns acuzațiilor primite în legătură cu tragedia de la Colectiv, demontând informațiile care au circulat și spunând, clar și răspicat, că nu este vinovat pentru ceea ce s-a întâmplat.