Peste 300.000 de pasageri afectati de greva de 24h din Germania!

Autor: Bogdan Frațilă
Actualizat: 19 nov 2023, 00:00

Aproximativ 2.340 de zboruri au fost anulate pe aeroporturile din Bremen, Dortmund, Frankfurt, Hamburg, Hanovra, Munchen și Stuttgart!

Sursa: PixaBay

Aproximativ 2.340 de zboruri au fost anulate pe aeroporturile din Bremen, Dortmund, Frankfurt, Hamburg, Hanovra, Munchen și Stuttgart!

Aproximativ 2.340 de zboruri au fost anulate pe aeroporturile din Bremen, Dortmund, Frankfurt, Hamburg, Hanovra, Munchen și Stuttgart din cauza unei greve de 24 de ore.
O grevă de 24 de ore pe șapte aeroporturi germane va afecta aproape 300.000 de pasageri, în timp ce lucrătorii sindicalizați își impun cererea de salarii mari.
"Terminalele sunt goale în această dimineață", a declarat vineri un purtător de cuvânt al aeroportului din Hamburg, adăugând că foarte puțini dintre cei 32.000

de pasageri afectați s-au prezentat.
Aproximativ 295.000 de pasageri sunt afectați de anularea a circa 2.340 de zboruri pe aeroporturile din Bremen, Dortmund, Frankfurt, Hamburg, Hanovra, Munchen și Stuttgart, potrivit asociației aeroporturilor ADV.
"Când ne uităm la terminalele aeroporturilor în această dimineață, ne amintește mai mult de cele mai grele zile ale coronavirusului și mai puțin de o grevă de avertisment", a declarat Ralph Beisel, de la ADV, pentru postul de televiziune Bayerischer Rundfunk.

Sindicatul german Verdi a anunțat greva miercuri, după ce a declarat că eforturile de negociere colectivă pentru personalul de la sol, funcționarii din sectorul public și lucrătorii din domeniul securității aviatice au înregistrat puține progrese.
"Dacă nu se face nimic în privința salariilor acum, ne va aștepta o nouă vară haotică", a declarat vineri vicepreședintele Verdi, Christine Behle, pentru Inforadio. "Este vorba de a trimite un semnal foarte puternic".

Greva coincide cu cea de-a 59-a Conferință de Securitate de la Munchen (MSC).
Ministrul de externe al României, care urma să sosească cu unul dintre zborurile anulate, va zbura în schimb în Austria și va face apoi drumul de peste patru ore până la Munchen, a declarat un oficial al ambasadei României.

De ce sunt în grevă lucrătorii din aeroporturi?

Pe lângă negocierile din sectorul public la nivel de stat și federal, sunt prevăzute negocieri și pentru personalul de la sol la nivel local și pentru lucrătorii din domeniul securității aviatice la nivel național. Toate cele trei grupuri fac obiectul unor contracte colective de muncă.
"Lucrătorii exercită în comun presiuni asupra angajatorilor lor respectivi, deoarece negocierile de până acum nu au reușit să producă rezultate", a declarat vicepreședintele Verdi, Christine Behle, într-un comunicat.

Behle a precizat că lucrătorii din domeniul asistenței la sol "au nevoie de o creștere salarială atractivă" pentru a contracara "lipsa catastrofală de forță de muncă" care se resimte de la pandemie.
Ea a mai spus că angajatorii au refuzat să recunoască majorarea bonusurilor la care au dreptul lucrătorii din domeniul securității aeronautice, ca parte a contractului lor colectiv de muncă.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Se așteaptă ca grevele să aibă un impact mare

Sindicatul a avertizat că acțiunea sindicală va duce la întârzieri și anulări majore pe aeroporturile germane, dar a făcut apel la solidaritate cu lucrătorii aflați în grevă. De asemenea, a precizat că a anunțat grevele cu două zile înainte, pentru a le oferi călătorilor șansa de a face aranjamente alternative. Livrările de ajutoare către Turcia și Siria în urma cutremurelor mortale vor fi excluse din grevă, a adăugat sindicatul. Grevele vor avea loc, de asemenea, în momentul în care liderii și oficialii mondiali se vor îndrepta vineri spre sudul Germaniei pentru Conferința de Securitate de la Munchen (MSC). Verdi a declarat că cei care participă la MSC ar trebui să poată totuși să aterizeze la Munchen cu ajutorul serviciilor de urgență.

Citește și: "Părintele internetului" contra investirii în inteligența artificială?

Citește și: 300 de ore de la cutremurul din Turcia- Care este bilantul?

Citește și: Rusia solicită o anchetă a ONU! Ce vor de data asta?

 


Într-un colț izolat al județului Buzău, în satul Pardoși, soții Nicolae și Stanca Chiriac duc o viață departe de agitația orașului, dar și de confortul unei comunități pline de viață.